به گزارش مرکز خبر حوزه، دكتر سید محمدامين قانعيراد، عصر امروز طي سخناني در كرسي آزادانديشي همايش ملي علامه طباطبايی كه در سالن همايش هاي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق و نیز تقدیر از برگزار کنندگان این همایش، اظهار داشت: در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری ضرورت جدي گرفته شدن كرسيهاي آزاد انديشي در مراكز حوزوي و دانشگاهي كشور احساس می شود.
وی همچنین با تاکید بر این که محصول بومي شده در علوم انساني بايد داراي استانداردهاي علمي جهاني باشد، خاطرنشان کرد: علوم انساني و اجتماعي بنا بر اقتضائات خود مي توانند از برخي ويژگيهاي فرهنگي توليد كنندگان خود تأثير بگيرند، اما آنچه مهم است اين كه محصول توليد شده بايد قابليت عرضه و طرح در عرصه های جهاني را داشته باشد.
قانعی راد در ادامه در پاسخ به اين سوال كليدي كه آيا علوم انساني قابليت بومي شدن داردیا خیر، بیان داشت: پاسخ به اين پرسش، از دو جنبه قابل بررسي است؛ نخست آن که به ميزاني كه علوم انساني جنبه فرهنگي پيدا مي كند ، امكان بومي شدن در آنها وجود دارد.
اين استاد جامعه شناس همچنين ادامه داد: از سوي ديگر به ميزاني كه علوم انساني به حوزه علوم تمدني نزديك مي شود، امكان بومي شدن در آنها وجود ندارد، به این خاطر که این دسته از علوم در گستره معرفت تمدنی مجموعه اي از گزارههاي جهان شمول را شامل می شود.