به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله حسینی بوشهری امروز در همایش بینالمللی مدلهای دموکراسی از نگاه مذاهب اسلامی گفت: فرهیختگان وعالمان دینی زمانشناس هستند و با علم بهنگام از فرصتها به خوبی استفاده میکنند؛ بنابراین برگزاری این همایش با توجه به شرایط منطقه اقدام شایستهای است.
وی با طرح این سؤال که آیا آموزههای دینی ما میتواند الگویی از حکومت را ارایه دهد که هم اصل حاکمیت خداوند مورد توجه قرار داده شود و هم دموکراسی اسلامی؟، گفت: امروز ادعای دموکراسی غرب گوش فلک را کر کرده است و میگوید؛ رژیمی دموکرات است که دین در آن نقش نداشته باشد!
امام جمعه قم با اشاره به واژه و معنای دموکراسی، افزود: دموکراسی حکومت مردم است و میتواند در مردمسالاری دینی که ما امروز در بیداریهای اسلامی آن را مشاهده میکنیم نقشآفرین باشد و کسی حق دخالت در سرنوشت آنها را نداشته باشد.
*دموکراسی دروغین در فرانسه
وی با بیان اینکه دین و ایفای نقش مردم از دموکراسی عصر حاضر رخت بربسته است، گفت: فرانسه که مهد تمدن است، دخترانی به دانشگاه یا دبیرستان راه پیدا میکنند که حق رای در اعمال پوشش خود را ندارند و میگویند این مدرسه وابسته به دولت است، شرایط آن را دولت مشخص میکند.
عضو خبرگان رهبری با تأکید بر این که نباید، اجازه دهیم انقلابهای منطقه را مصادره کنند، گفت: الجزایر را فراموش نکردهایم، بر اساس انتخابات حزب اسلامگرا روی کار آمد، اما جمع کوچکی زیر چتر استعمارگران کودتا کردند و مسئولان حزب را دستگیر و به جامعه القاء نمودند که دین نمیتواند حکومت کند.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه دموکراسی امروز میگوید تمام شئون حکومت اعم از قانون و اجرا باید از دین جدا باشد، ابراز داشت: از حوزه و فرهیختگان انتظار میرود الگو و سیستم حکومتی بر اساس مردمسالاری دینی برای حرکتها و انقلابهایی که در منطقه به وجود آمده است تدوین و آن را ارائه کنند؛ چرا که مقام معظم رهبری فرموند «آنها درگیر انقلاب هستند و ماباید راهکار والگو برای آنها ارایه دهیم».
وی با اشاره به اینکه آیا روند تشکیل حکومت بر اساس دموکراسی قابل پیاده است یا نه، گفت: 3 نظریه وجود دارد نظریه اول اینکه که دین و دموکراسی را دو مفهوم متغایر میدانند که هیچکدام با هم ارتباطی ندارند و معتقدند مردمسالاری در شیوه حکومت سیاسی دخالت دارد و دین در این نظریه دخالت ندارد.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: گروه دوم معتقدند که مفهوم دموکراسی و دین با هم تناقض دارند؛ زیرا دموکراسی برای آراء و افکار مردم ارزش مطلق قائل است، ولی دین این طور نیست.
*دموکراسی مبتنی بر دین و مردم از دیدگاه اسلام
آیتالله حسینی بوشهری با بیان این که گروه سوم معتقدند، هیچ ایرادی ندارد بر قدرت خدا پافشاری کنیم و از طرفی مردم هم حق رأی و حاکمیت داشته باشند، خاطرنشان کرد: موضوعاتی چون شورا، بیعت، امر به معروف و نهی از منکر و نظارت همگانی بر جامعه از جمله دستورات اسلام است. که بر اساس آن هم میتوان دموکراسی داشت و هم دین.
عضو جامعه مدرسین حوزه یادآور شد: ما با دموکراسی کار داریم که با دین سنخیت داشته باشد؛ به طوری که قوانین الهی در رأس باشد و مردم در اجرای قانون نقش ایفا کنند؛ چرا که اگر مردم حضور پیدا نکنند حاکمیت خدا روی زمین میمانند مردم مجریان و قانونگذاران را انتخاب میکنند و نمایندگان آنها بر اساس حاکمیت الهی عمل میکنند.
امام جمعه قم در پایان با اشاره به این که قانون اساسی ما نمونه موفقی از این قانونهاست، گفت: در نظام اسلامی مجتهدی آگاه و دین شناس در رأس حکومت قرار دارد و شورای نگهبان نیز برای تضمین اسلامیت است؛ به طوری که قانونی خلاف دیدگاه اسلام تصویب و اجراء نشود.