یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، شبکه تهران تربیت و معرفی طلاب نخبه را از مهمترین اهداف جشنواره ملی فیلم و شعر اشراق ذکر کرد.

 به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی کمساری، در تشریح برنامه های جشنواره ملی فیلم و شعر اشراق گفت: دفتر تبلیغات اسلامی وابسته به دفتر مقام معظم رهبری به عنوان حلقه اتصال حوزه های علمیه با نظام در عرصه های فرهنگی، تبلیغی، آموزشی و علمی پژوهشی به تولید محتوا موردنیاز برای جامعه می پردازد.

وی افزود: دفتر فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی، نخستین نهاد حوزوی متکفل فعالیت های فاخر در این عرصه است و این مرکز تا کنون با برگزاری دوره های آموزشی متنوع هنرمندان بسیاری را به جامعه هنری دینی کشور معرفی کرده است که هریک به تنهایی حرف های بسیاری برای گفتن دارند.

رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی تهران تصریح کرد: تربیت هنرمندان برای تولید آثار هنری با رویکرد دینی مهمترین رسالت این دفتر است که همسو با این رویکرد تاکنون در عرصه‌های مختلف ادبیات نمایشی و داستانی، هنرهای تجسمی، نقاشی و عکاسی نیروهای زبده ای تربیت و اقدامات موثری انجام شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین کمساری با اشاره به برگزاری کنگره شعر طلاب در سال های گذشته ابراز داشت: این جشنواره بنا دارد تا با آیین نامه های مدون کار خود را ادامه دهد از این رو در نیمه دوم بهمن با حضور طلاب و شعرای حوزوی از سراسر کشور در شهر مقدس قم برگزار می شود.

وی درباره محورهای اصلی جشنواره اشراق در بخش شعر عنوان کرد: این بخش از جشنواره در پنج بخش آزاد، کلاسیک، کودک و نوجوان، مجموعه اشعار حوزوی و کتاب و پژوهش در کنار بخش ویژه بیداری اسلامی پذیرای آثار تولید شده توسط حوزویان است.

مسئول برگزاری این جشنواره ابراز کرد: جلسات کارشناسانه نقد و ارزیابی برگزار شده و از چاپ و نشر آثار فاخر حمایت می شود آنچنان که در سال گذشته 11 مجموعه شعری شامل پنج مجموعه شعری متفرقه و شش مجموعه شعری متعلق به گروه سنی کودک و نوجوان منتشر شد و هم اکنون نیز انتشار یک مجموعه غزل در دست انجام قرار دارد.

حجت الاسلام والمسلمین کمساری گفت: یکی از بخش های راه اندازی شده  در این مرکز انجمن شعر است؛ این انجمن با هدف ایجاد زمینه مناسب برای تضارب آراء و افاکر حوزویان در مسیر خلق آثار ادبی و شعری فاخر تشکیل می شود.

وی با اشاره به انتظارهای مدنظر از حوره علمیه برای تامین محتوای آثار سینمایی فاخر در رشته های مختلف بیان کرد: بخش فیلم جشنواره اشراق در همین راستا برگزار می شود تا بتوان به این مطالبات و نیازهای جامعه پاسخ داد همچنین تربیت طلاب در رشته های فیلمنامه نویسی، نمایشنامه نویسی و ایده پردازی های هنری نیز در مرکز فرهنگی هنری دفتر با جدیت دنبال می شود.

رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی هدف از برگزاری بخش فیلم جشنواره اشراق را ورود به میدان هنر دینی با زاویه دید روحانیت معرفی کرد و افزود: فراخوان عمومی شرکت در این بخش از جشنوراه از 28 آبان در بخش های اصلی فیلمنامه کوتاه، فیلم کوتاه مستند، فیلم کوتاه داستانی و پویانمایی برای مشارکت طلاب و فضلای علاقه مند اعلام می شود.

وی درباره اصلی ترین اهداف برگزاری بخش فیلم جشنواره ملی اشراق اعلام کرد: توجه به جایگاه فرهنگی و جنبه های معنوی روحانیت و حوزه های علوم دینی در جامعه، توجه به حضور اجتماعی روحانیت و نقش حوزه های علوم دینی در جامعه ایرانی، تعمیم ارزش های والای فرهنگی اجتماعی روحاینت و حوزه های علوم دینی و آشنا کردن عموم جامعه با فرهنگ و زندگی روحانیت و حوزه های علوم دینی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.

حجت الاسلام کمساری ادامه داد: زمینه سازی برای تبادل اندیشه ها در کنار افزایش آگاهی، تجربه وبینش هنرمندان، شناسایی و تشویق آثار فاخر و تشویق هنرمندان در عرصه سینما با محور روحانیت و حوزه های علوم دینی، شناسایی و تشویق هنرمندان متعهد دینی و کشف استعدادها در این عرصه و ارتقای کیفی آثار هنری برای اثرگذاری بیشتر بر مخاطبان از دیگر اهدافی است که با برگزاری بخش عکس این جشنواره دنبال می شود.

وی با اعلام محورهای موضوعی این جشنواره تصریح کرد: جایگاه روحانیت و حوزه های علوم دینی در زندگی فرهنگی اجتماعی مردم، روحانیت و تبلیغ دین، شخصیت فردی و اجتماعی روحانیون، شخصیت اجتماعی روحانیون و تبلیغ دین در سایه رفتار، اخلاق و تهذیب نفس، اسوه های علم، اندیشه و اخلاق در سیر تاریخی حوزه های علمیه محورهای موضوعی است که علاقه مندان بر مبنای آنها می توانند آثار خود را خلق و به دبیرخانه ارسال کنند.

حجت الاسلام والمسلمین کمساری درباره روند تعاملات مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با نهادهای فرهنگی به منظور بهره مندی از اثار خلق شده اظهار کرد: خوشبختانه تعاملات مناسبی در این راستا صورت گرفته و مقرر است تا با همکاری مرکز فرهنگی هنری صبا در عرصه پویانمایی کارهای فاخری تولید شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این بسیاری از مدیران حوزه هنری و نیز مدیران استانی مجموعه های فرهنگی از تربیت یافتگان حوزه بوده و فعالیت خود را از دفتر تبلیغات اسلامی آغاز کرده اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha