به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی، امروز در همایش بینالمللی مدلهای دموکراسی اسلامی از دیدگاه مذاهب اسلامی با بررسی زمینههای تقریب اسلامی، در ارتباط با ساختارهای اجتماعی و حکومتی کشورهای اسلامی رها شده از استبداد گفت: دغدغه اصلی تقریب مذاهب این است که امت اسلامی باید وحدت و انسجام پیدا کند و با این وحدت عزتها و فرصتهای از دست رفته خود را اعاده و احیاء کند.
وی افزود: تقریب مذاهب اسلامی به دنبال آن است که با توجه به بیداریهای منطقه، تحول فکری و عملی پروژه تقریب را سامان دهد و آن را به روز کند.
وی افزود: برای به روز کردن تقریب باید از رصدکردن مشترکات، به سوی رصد کردن اندیشههای در حال انجام و ساختار حکومتی حرکت کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین مبلغی با بیان این که با بررسی ساختار به مشترکات، اظهار داشت: باید ببینیم در ارتباط با ساختارهایی که امروز جوامع اسلامی به آن نیازمندند چه نقطه اشتراک و اقترابی نیاز وجود دارد و در این خصوص در قالبهای مختلف و گفتگوهای علمی آن را ارائه دهیم.
وی ادامه داد: تقریب مذاهب اسلامی جز به گفتگوهای علمی نمیاندیشد؛ بر این اساس هم سخنیها و تفاهم ایجاب میکند که شیعه و سنی یکدگر را بفهمند و با برجستهسازی ادبیات سیاسی و اسلامی، مواضع متحدد گردد.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی بیان داشت: تقریب مذاهب یعنی ساختار اجتماعی داشته باشیم و شیعه و سنی با همدیگر بنشینند و در فرهنگ ساختار و ساختار فرهنگی تبادل و تفاهم نمایند.
وی با بررسی فرهنگ ساختار، گفت: هر پدیده و نهادی دارای یک فرهنگ است و اگر فرهنگ را از آن بگیرند از بین میرود.
حجتالاسلاموالمسلمین مبلغی با اشاره به این که پژوهش در حوزه علمیه هم دارای فرهنگ است، ابراز داشت: ساختار حکومتی نیز دارای فرهنگ است ما باید به این سمت و سو حرکت کنیم که بین شیعه و سنی چه ارزشهایی وجود دارد که در این ساختار میگنجد.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: فرهنگی که در خدمت ساختار است خود باید ساختار باشد؛ یعنی چینش آن خوب باشد؛ زیرا اگر ناقص باشد نمیتواند از ساختار حکومتی حفاظت کند.
وی اضافه کرد: تقریب مذاهب اسلامی باید به سمتی برود که مسلمانان را به سوی ساختار فرهنگی و اجتماعی بسیج نماید و ارزشهای سنی و شیعه را در ارتباط با ساختار حکومتی جمعآوری کند و آن را به عنوان ارزش عام شکل دهد.