به گزارش مرکز خبر حوزه، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این نشست با اشاره به برخی از ابعاد تربیتی، اظهار داشت: شیوههای اسلامی بهترین روش برای تربیت کودکان است که باید نسبت به استخراج آن از آیات و روایات اهتمام بیشتری صورت گیرد.
محمد علی حاجی دهآبادی افزود: جامعیت مسائل تربیتی اسلام به قدری است که تمام پژوهشهای جهان را به طور کامل پوشش داده و شامل میشود.
وی با تأکید بر گسترش تربیت اسلامی در جامعه، گفت: تربیت اسلامی باید متناسب با سن و شخصیت کودک استفاده شود و این گونه نشود که در اجرای آن کودک با نوعی تضاد روبرو گردد.
حاجی دهآبادی تأکید کرد: متاسفانه امروز بسیاری از برنامههای تربیتی کشور متناسب با ساختار جسمی کودک نیست و کودک در مواجه با برنامههای مختلف تربیتی خانواده، صدا و سیما و مدرسه دچار نوعی سرگردانی و تضاد روبرو میشود و در صورتی که باید یک برنامه هماهنگ تربیتی برای سنین مختلف تعریف و تدوین گردد.
وی برنامههای تربیتی اسلام را بسیار دقیق، هوشمند و هدفمند خواند و ادامه داد: این برنامههای باید به طور دقیق اجرا و پیاده گردد و به قدری در شخصیت و ایمان کودک تأثیرگذار باشد که هیچ نوع هجمه یا شبههای نتواند استحکام شخصیتی او را خدشهدار کند.
این کارشناس حوزوی با اشاره به برخی از وظایف خانواده و نهادهای جامعه در قبال تربیت کودکان، گفت: طبق آیات و روایات تربیت کودک امری مهم میباشد؛ به طوری که دغدغه حکومت نسبت به این امر باید بیش از دغدغه معیشتی مردم باشد.
حاجی دهآبادی، نقش حوزویان را در استخراج، بکارگیری و تربیت کودکان بسیار مهم دانسته و ابراز داشت: تبلیغ، یکی از بهترین فرصتهای طلاب است و با توجه به نفوذ کلام روحانیت آنها میتوانند در گسترش آموزههای تربیتی بسیار مؤثر باشند.
سیدعلی کاظمی، رییس اداره مطالعات حقوقی قوه قضائیه نیز دیگر سخنران این نشست علمی بود که به بیان برخی از قوانین و حمایتهای بینالمللی از کودکان و مبارزه با کودکآزاری پرداخت.
سخنرانی غلامرضا پیوندی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و رونمایی از کتاب حقوق کوک او بخش پایانی این جلسه را به خود اختصاص داد.