به گزارش مرکزخبرحوزه، حجتالاسلام عبدالحمید ناصری در این نشست علمی که در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم برگزار شد، اظهار داشت: آنچه که مردم افغانستان امروز به آن نیازمند هستند برگشتن به اصول و موازین شرعی و ارزشهای اسلامی است که در طول این سالها از اهمیت آن کاسته شده است.
وی با اشاره به پیمان استراتژیک افغانستان و آمریکا، افزود: اصل پیمانی که در جلسه مشورتی «لوی جرگه» به شور گذاشته شد، مخالف آرمانهای ملت افغانستان و اصول مسلم اسلام و ارزشهای اسلامی است .
دبیر پژوهش گروه تاریخ مجتمع آموزش عالی فقه تصریح کرد: افغانستان افکارعمومی و نخبگان جهان را به خود معطوف کرده است که در این شرایط امضای پیمان استراتژیک میتواند منافعی نیز داشته باشد، همچنان که خیلی از کشورهای منطقه ازجمله عربستان، بحرین،ترکیه نیز پیمانهای مشابهی را با کشورهای دیگر امضا کرده اند.
حجتالاسلام ناصری با بیان اینکه باید نقاط مثبت و منفی این پیمان برای همگان روشن گردد گفت: خیلی ها در شرایط کنونی اهمیت پیمان را درک نمی کنند گرچه ما با اصل این پیمان مخالف هستیم ولی نباید فراموش کنیم که نکات مثبت پیمان با بررسی آسیبهای که ملت افغانستان در طول ده سال اشغال آمریکا دیدند را مورد بررسی قرار دهیم.
وی تاکید کرد: پذیرش این پیمان به منزله حمله به کشورهای منطقه نیست، بلکه یک استراتژیکی است که برای مقابله با تروریسم و در راس آن با طالبان میباشد.
این استاد حوزه با اظهار تاسف شدید از عملکرد پارلمان افغانستان گفت: پارلمان افغانستان خاصیت اجرایی خودش را به خاطر وابسته بودن افراد آن به بیگانان از دست داده است.
حجتالاسلام ناصری تاکید کرد: پارلمان افغانستان مشروعیت اسلامی ندارد و اصولا پارلمانی که مشروعیت قانونی خود را به خاطر فشار عده ای خاص از دست بدهد، اصلا پارلمان نیست.
در ادامه این نشست حجتالاسلام حیات الله رسولی استاد موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) نیز با اشاره به اتفاقات افغانستان اظهارداشت: افراد مختلفی در افغاستان بر سر کار آمدند که هرکدام به نوعی خود را وامدار آمریکاو انگلیس میدانستند.
وی با اشاره به دوران امان الله در افغانستان خاطر نشان ساخت: دوران تاریکی که امان الله در افغانستان به وجود آورد شاید بتوان گفت ماموریت اصلی آن، هم ردیف شدن با آتا ترک در ترکیه و رضا شاه در ایران برای اجرای طرح کشف حجاب انگلیسی در کشورهای خود بودند.
این استاد حوزه تصریح کرد: امان الله و یا عبدالرحمن، عوامل انگلیس برای مستعمره کردن افغانستان با شکل جدید استقلال به میدان آمدند.
وی با اشاره به پیمان استراتژیک افغانستان و آمریکا گفت: پیمانی که توسط دولت افغانستان در جلسه مشورتی لوی جرگه مطرح شد، فاقد مفهوم خاص طرفداری از حقوق ملت افغانستان است.
درادامه حجتالاسلام سلیمی از اساتید حقوق مجتمع آموزش عالی فقه در رابطه با پیمان استراتژیک افغانستان و آمریکا اظهارداشت: آمریکا با طرح چنین پیمانی، قصد جهانی سازی خود و دسترسی به منابع غنی معادن کشورهای آسیای مرکزی و دسترسی آسان به ایران دارد.
این استاد جامعةالمصطفی با بی اساس خواندن محتوای این پیمان گفت: از آنجایی که این پیمان فاقد توضیح خاص و روشن مبنی بر محتوای آن دارد لذا از لحاظ حقوقی فاقد ارزش عملکرد میباشد.
حجتالاسلام سلیمی با اشاره به همفکری بیشترنماینده گان پارلمان با آمریکا گفت: بیشتر نماینده گان پارلمان تحصیل کرده دانشگاههای آمریکایی هستند و لذا زمان انتخابات با حضور در سفارت آمریکا عکس یادگاری با سفیر را برای جلب رضایت آمریکا میگرفتند.
وی تصریح کرد: برای اینکه ملت افغانستان روی پای خود بایستد باید به اصل اسلامی و قرآنی خود که هیچ قومی نمی تواند دیگران را تغییر دهد مگر خود قوم، تلاش و کوشش برای تغییر را ایجاد نمایند را از سر بگیرند.
این استاد حوزه خاطر نشان ساخت: برای تعامل با کشورهای منطقه باید به برخی معاهدههای بین المللی پای بند بود و اگر پیمان استراتژیک افغانستان و آمریکا با در نظر گرفتن اصول و حقوق ملت افغانستان و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی این کشور و همسایگان باشد، بسیار پسندیده و خوب است.