به گزارش مرکز خبر حوزه، محمد ابراهیم کنی، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست خبری که با حضور خبرنگاران در سالن جلسات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور برگزار شد، در همین خصوص اظهار داشت: تاکنون کارهای ارزشمند بسیاری در رابطه با نهضت و حماسه عاشورای حسینی انجام شده است، اما پراکندگی مضامین و محتواهای ارایه شده در این راستا از طریق آثار گوناگون باعث شد تا ما نیاز به طراحی یک نرم افزار جامع و مدون را احساس کنیم؛ ضمن آن که امروز در فضاهای حوزوی و دانشگاهی ، پرسش هایی در باره حماسه عاشورا وجود دارد که باید به آن ها به صورت علمی و متقن پاسخ داد.
وی با اشاره به این که نسخه اول این نرم افزار از آبان ماه سال جاری عرضه شده است، در خصوص اهداف طراحی و عرضه این نرم افزار، گفت: گردآوری منابع و مطالب مورد نیاز به صورت جامع در فضای دیجیتال و مجازی، پاسخگویی به سوالات و شبهات مطروحه در این باره، جمع آوری منابع تاریخی صدر اسلام برای استفاده پژوهشگران، تبیین علمی و پژوهشی انگیزه های شکل گیری عاشورا و بررسی اهداف و پیامدهای قیام حسینی و ... از جمله این اهداف بوده است.
کنی ادامه داد: یکی از ویژگی های این اثر آن است که ما به سراغ همه منابع تاریخی معتبر رفته ایم تا پژوهشگر بتواند با دست باز به بررسی و ارزیابی آن ها بپردازد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که در این نرم افزار سعی شده مقاتل نزدیک به حادثه عاشورا آورده شود، گفت: در بخش مقاتل، از منابع معتبر همچون الارشاد شیخ مفید و لهوف سید بن طاووس و ... استفاده شده است.
مدیر پروژه نرم افزاری «حماسه عاشورا»خاطر نشان کرد: در بخش مربوط به تحلیل و بررسی حماسه عاشورا از بیانات و سخنرانی های بزرگانی چون شهید آیت الله مطهری ، آیت الله العظمی مکارم و آیات میلانی ، ضیاآبادی و مجتبی تهرانی و ... بهره گرفته شده است.
وی با اشاره به این که در این نرم افزار چند رسانه ای برای اولین بار 7 سخنرانی از امام موسی صدر به صورت متنی گنجانده شده است، اظهار داشت:با هماهنگی ای که با بنیاد امام موسی صدر در تهران به عمل آمد، توانستیم به بخشی از سخنرانی های ایشان که در حال حاضر موجود می باشد، دست یابیم که البته کلیه امور مربوط به اصلاح و ترجمه این سخنرانی ها با نظارت خانم حورا صدر ، دختر ایشان انجام گرفته است.
کنی همچنین با اشاره به این که در تلاش هستیم تا مجموعه آثار ایشان را در خصوص حماسه عاشورا در نسخه دوم و تکمیلی مجموعه، گردآوری کنیم ، تاکید کرد: نگاه امام موسی صدر در آن مقطع این بوده که مبارزه با صهیونیسم جهانی و دفاع از آرمان قدس شریف در تداوم نهضت حسینی معنا پیدا می کند.
وی با بیان این که مجموعا در این نرم افزار، 56 مقتل ، سند تاریخی و تحلیل ارایه شده است، خاطرنشان کرد: عرضه اسناد تاریخی، تحلیل ها و مقاتل به صورت مستقل و صوتی کردن فیش های متنی از جمله برنامه های آینده ما در نسخه دوم این نرم افزار می باشد.
مسئول ارتباطات سازمانی دفتر تهران مرکز خدمات کامپیوتری نور همچنین افزود: در بحث تحلیل حماسه سرخ عاشورا، دغدغه ، نگاه و حساسیت های مراجع معظم تقلید را در کار خود مد نظر قرار داده ایم.
وی با اشاره به این که این نرم افزار علاوه بر استفاده پژوهشگران و متخصصان برای عموم نیز قابل استفاده است، گفت: در بخش صوتی، کلیه سخنرانی های مقام معظم رهبری از سال 68 تاکنون درباره نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) در قالب 11 فصل در این نرم افزار آورده شده است.
مدیر پروژه نرم افزار حماسه عاشورا همچنین با بیان این که یکی از بخش های این نرم افزار چند رسانه ای را بخشی با عنوان« ترنم نور» تشکیل می دهد ، ابراز داشت: در این بخش به سراغ ادعیه های عاشواریی رفته ایم، ضمن آن که نقشه حرکت امام حسین و کاروان کربلا از مدینه به کربلا و سپس به کوفه و شام و بعد دوباره به مدینه نشان داده شده است.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: نسخه تکمیلی این نرم افزار در آینده نزدیک در اختیار عموم علاقه مندان قرار گیرد.