یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) دليل محبت خود به سید حسن نصرالله را تبعيت کامل ايشان از ولايت فقيه دانست و گفتند: کسي که اين صفت را داشته باشد، در ولايت ائمه(ع) فاني مي‌شود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آيت‌الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني (ره) در ديدار با گروهي از حزب‌الله لبنان، حادثه عاشورا را از عجيب‌ترين داستان‌هاي تاريخ بشر دانسته و اظهار داشتند: بايد ديد چگونه کساني که سال‌ها پاي منبر پيامبر اکرم صلي‌الله‌عليه‌وآله و اميرالمؤمنين(ع) بودند، به چنين جنايت هولناکي اقدام کردند.

ایشان  ضمن بيان برخي از ويژگي‌هاي دشمنان امام حسين عليه‌السلام خاطر نشان کردند : اگر تاريخ قطعي و روايات متعدد بر وقوع اين حوادث نداشتيم باور کردن اين حادثه با اين ويژگي‌ها بسيار مشکل بلکه نزديک به محال بود.

*مغرور نشویم

عضو خبرگان رهبری، داستان عاشورا را عبرت بزرگي برای بشریت دانسته و گفتند : نبايد به صرف اين‌که اسلام آورده‌ايم،‌ ايمان داريم و راه درستي را انتخاب کرده‌ايم، مغرور شويم و خيال کنيم که ديگر آسيب‌پذير نيستيم.

معظم له،  مهم‌ترين درس‌ها از کربلا را در دو جهت ايجابي و سلبي عنوان کرد و افزود: جهت ايجابي، کسب انرژي و صبوري است که در راه خودمان مصمم‌تر شويم و از بذل مال و جان و تمام توان‌ خود کوتاهي نکنيم.

آیت‌الله مصباح یزدی ادامه دادند : انقلاب‌هاي اين عصر، چه انقلاب اسلامي ايران و چه جهاد‌هاي برادران ما در لبنان يا انقلاب‌هايي که در کشورهاي ديگر در حال وقوع است، همه الهام‌گرفته از داستان کربلاست و همان طور که قائد عزيز ما آقاي سيد حسن نصرالله بارها فرمودند: «شعار ما لبيک يا حسين است».

رییس موسسه امام خمینی (ره) درس ديگر را در تحليل علل عاقبت سوء دشمنان امام حسين عليه‌السلام دانسته و گفتند : کساني‌که سال‌ها عمر خود را در کنار پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله مجاهدت‌ کردند و هنوز جراحت‌هايي از جنگ‌ با کفار بر بدن داشتند به چنان عاقبت سويي مبتلا شدند که به قتل امام حسين عليه‌السلام اقدام کردند. بايد درباره تحليل علل اين حوادث تلاش کنيم مبادا آن علل در خود ما هم باشد.

ایشان ضمن مقايسه‌اي ميان بيماري‌هاي نفساني و امراض روحي با بيماري‌هاي جسمي ادامه دادند : آن‌ها به بيماري‌هاي نفساني و امراض قلبي‌ مبتلا بودند اما ميکروب آن‌ در اعماق وجودشان مخفي بود و وقتي مجال ظهور پيدا کرد و ظاهر شد، آثار خود را بروز داد.

معظم‌له با اشاره به روايت «حب‌الدنيا رأس کل خطيئة»، گفتند : ريشه همه اين‌ مشکلات علاقه به مزاياي دنيوي است که در انسان مخفي است و در موقعيت‌هايي ظهور پيدا مي‌کند و انسان را به فلاکت و هلاکت مي‌اندازد.

آیت‌الله مصباح‌یزدی  در ادامه به داستان زبير اشاره کرد و یادآور شدند: زبير پسر عمه پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله و اميرالمومنين عليه‌السلام و از کساني بود که سال‌ها براي اسلام زحمت‌ها کشيده و در جنگ‌ها شرکت کرده بود تا آنجا که پيامبر اکرم (ص) به شمشيرش دعا کردند. وي از کساني بود که حتي بعد از رحلت پيامبر اکرم صلي‌الله‌عليه‌وآله از اميرالمومنين (ع) حمايت مي‌کرد و در شوراي شش‌نفره هم به علي عليه‌السلام تمايل داشت،و بالاخره بعد از قتل عثمان نيز از پيشگاماني بود که براي بيعت با اميرالمؤمنين عليه‌السلام اقدام کرد.

رییس موسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی (ره)ادامه دادند: چنين کسي با اين سوابق درخشان، طولي نکشيد که جنگ جمل را به راه انداخت و به روي اميرالمومنين (ع) شمشير کشيد. آيا زبير از اول ايمان نداشت؟! اگر ايمان داشت چطور در اواخر عمر دچار اين گمراهي شد؟

*میکروب حب مقام در دل جا نگیرد

آيت الله مصباح يزدي در تحليل گمراهي زبير،‌اظهار داشتند : زبير ظاهراً مؤمن بود، ولي ميکروب حب مقام در قلبش جا داشت؛ که ابتدا ظهور نداشت ولي بالاخره ظاهر شد و زبير را به گمراهي کشاند.

این استاد اخلاق حوزه تاکيد کردند : درسي که بايد از اين حادثه بگيريم اين است که مبادا در اعماق قلوب ما نيز ميکروب‌هايي باشد و روزي ظهور پيدا کند که ما را به بي‌ايماني لاعلاجي مبتلا سازد.

ایشان با توضيح روايتي که با نقل‌هاي مختلف درباره حب مال و رياست آمده است، گفتند : ضرر حب مال و رياست به دين مسلمان از ضرر دو گرگ که از دو طرف به گله‌اي بي‌چوپان حمله کنند بيشتر است؛ طبعا اين حب در قلب هر کدام از ما وجود دارد واگرچه مخفي است، اما اگر با آن مبارزه نکنيم، روزي ظاهر مي‌شود و کارش را مي‌کند.

آیت الله  مصباح يزدي با اشاره به فرازي از زيارت جامعه کبيره، تمسک به اهل‌بيت عليهم‌السلام را اکسير اعظم براي نجات از اين ناپاکي‌ها دانست و گفتند : در اين فراز از زيارت جامعه مي‌گوييم: درود و سلام و دوستي و ولايت ما نسبت‌به شما، عامل پاکي قلوب‌مان از ناپاکي‌‌هاست.

معظم‌له با استفاده از آيات قرآن، خاطر نشان کردند: ولايت در مرحله اول به ذات خداوند تعلق مي‌گيرد و خداوند ولي مؤمنان است و مؤمنان اولياي خدايند.

عضو خبرگان رهبري ادامه دادند : ولايت در مرحله بعد به پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله و بعد از ايشان به ائمه اطهار عليهم‌السلام تعلق مي‌گيرد. ولي ولايت به اين‌جا ختم نمي‌شود. خداوند بر ما به شناخت اين امر منت نهاد که ولايت به ولايت معصومين (ع) منتهي نمي‌شود و در زمان غيبت ائمه معصومين، اين ولايت به نائب عام امام تعلق مي‌گيرد.

آیت‌الله مصباح یزدی افزودند: من با محبت سيد حسن نصرالله، به خدا تقرب مي‌جويم و اميدوارم اين حب سبب نجات من در روز قيامت باشد.

*ارادتی وصف‌ناپذیر به سیدحسن نصرالله

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی  آیت‌الله مصباح یزدی، معظم‌له دليل اين محبت را تبعيت کامل ايشان از ولايت فقيه و مقام معظم رهبري دانست و گفتند : کسي که اين صفت را داشته باشد در ولايت ائمه فاني مي‌شود. اين سلسله ولايت؛ يعني ولايت خدا در درجه اول، ولايت پيامبر صلي‌الله‌عليه‌وآله در درجه دوم،‌ ولايت ائمه (ع)  عليهم‌السلام در درجه سوم، ولايت نائب امام در اين عصر (حضرت آيت‌الله خامنه‌اي ادام‌الله‌ظله) و ولايت ولي‌اش سيد حسن نصرالله بر همه ما واجب است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha