چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

معاون پژوهشی حوزه علمیه استان اردبیل از اجرای طرح‌های آموزشی و سخت افزاری جهت نظام مند کردن پژوهش در مدارس علمیه استان خبرداد.

حجت الاسلام محمد رحیمی در گفتگو با سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، با ذکر این مطلب که رویکرد کلی حوزه علمیه اردبیل در بحث آموزشی، تمرکز بر امور پژوهشی است، اظهارداشت: پژوهش، عنصر اصلی فعالیت حوزویان است و در این استان نیز سعی شده است، پژوهش محوری در قالب یک طرح هدف مند و مستمر در فعالیت‌های علمی و درسی، ساری و جاری شود.

وی افزود: ایجاد زمینه افزایش فعالیت‌های پژوهشی یکی از برنامه‌های اصلی حوزه علمیه اردبیل در این زمینه است که در این راه برنامه‌هایی از جمله برگزاری کارگاه‌های تخصصی پژوهشی در دستور کار قرار گرفته است.

معاون پژوهش حوزه علمیه اردبیل اظهارداشت: در سال جاری چهار کارگاه تخصصی با محوریت پژوهش و روش تحقیق در میان طلاب این استان برگزار شده است.

وی ادامه داد: یکی از لوازم ایجاد زمینه فعالیت‌های پژوهشی، تدریس دروس تخصصی در پایه اول تحصیلات حوزوی در مدارس علمیه اردبیل است که در این زمینه، درس روش تحقیق که پایه اصلی فعالیت‌های پژوهشی است، به طلاب جدیدالورود ارایه می‌شود.

معاون پژوهش حوزه علمیه استان اردبیل، نظام مند کردن فعالیت‌های پژوهشی در حوزه این استان را یکی از راه کارهای اصلی افزایش تولید علم توسط طلاب ذکر کرد و افزود: سعی شده است با ترکیب برنامه‌های آموزشی با پژوهش‌های کاربردی و درسی، زمینه‌های پژوهشی را در طلاب ایجاد کنیم که بر این اساس طلاب می‌بایست در هر درس به طور ثابت یک تحقیق کاملا علمی را ارائه دهند.

* راه‌اندازی اتاق پژوهش در حوزه علمیه اردبیل

وی با اشاره به فعالیت اتاق پژوهش در حوزه علمیه اردبیل، خاطرنشان کرد: راه اندازی اتاق‌های پژوهش در مدارس علمیه به طور قطع می‌تواند زمینه‌های پژوهشی طلاب را در عرصه‌های مختلف ایجاد کند تا طلاب بتوانند در کنار دروس خود، مساله تحقیق را به عنوان یک امر ضروری دنبال کنند.

حجت الاسلام رحیمی افزود: هم اکنون این اتاق در مدرسه علمیه میرزا علی اکبر تاسیس شده است که فعالیت‌های علمی و پژوهشی طلاب در این مدرسه در آن انجام می‌شود و در تلاش هستیم تا در مدارس دیگر استان نیز این اتاق پژوهش را دایر کنیم.

وی گفت: طلاب در طول روز و حتی شب‌ها می‌توانند از این اتاق استفاده کنند و استادان و مشاوران پژوهشی نیز در این ساعات پاسخگوی سوالات و مشکلات درسی و پژوهشی طلاب خواهند بود.

معاون پژوهشی حوزه علمیه استان اردبیل با بیان این مطلب که نرم افزارهای علمی مرکز علوم وتحقیقات کامپیوتری جهان اسلام در حال تهیه و ارایه به طلاب و پژوهشگران اردبیلی است، عنوان کرد: نرم افزارهای این مرکز در مدارس علمیه استان قرار داده می‌شود تا طلاب و پژوهشگران بتوانند با استفاده از این ذخایر ارزشمند، فعالیت‌های پژوهشی خود را با شکل بهتر و آسان تری دنبال کنند.

وی گفت: در این رابطه فعالیت‌های دیگری از جمله راه اندازی اینترنت پرسرعت و ایجاد بانک اطلاعات و کتابخانه‌های تخصصی می‌تواند نقش موثری در افزایش تحقیقات و تسهیل امور پژوهشی داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha