یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مسئول موسسه فرهنگی- جهادی هادیان بصیرت از ارائه خدمت رسانی روحانیون به بیش از یک هزار و 500 روستای محروم جنوب استان کرمان خبر داد.

حجت الاسلام حسین نبیان در گفتگو با سرویس استانهای مرکز خبر حوزه ضمن بیان مطلب فوق ابرازداشت: مدت سه سال از فعالیت های خدماتی، فرهنگی و تبلیغی اعضای این موسسه در روستاهای جنوب استان کرمان می گذرد که در طول این دوره تاکنون خدمات ارزنده ای جهت ساماندهی و اصلاح امور روستاییان این استان صورت گرفته است.

وی در خصوص نوع فعالیت و نحوه ارائه خدمات این موسسه فرهنگی و جهادی، گفت: فعالیت های این موسسه اغلب در قالب برنامه های مختلفی چون رسیدگی به مسائل فرهنگی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی و درمانی ارایه می گردد.

مسئول موسسه فرهنگی- جهادی هادیان بصیرت با اشاره به حضور اعضای فعال در این موسسه، ابرازداشت: غالب افرادی که در این ستاد جهادی تحت عناوین معلم، مبلغ، مربی، کارشناس مسائل خانواده، سخنران و حتی نیروی خدماتی به فعالیت می‌پردازند با اخلاص طلبگی و با انگیزه الهی بدون هیچ‌گونه چشمداشتی پا به این عصه خطیر گذاشته‌اند.

وی افزود: حضور موثر طلاب در اجرای اهداف این موسسه خیریه هرساله پررنگ تر از سال قبل می باشد؛ به طوری که تعداد 120 طلبه در سال گذشته در فعالیت های این موسسه شرکت داشته اند و امسال به 300 نفر افزایش پیدا کرده است.

مسئول موسسه هادیان بصیرت در ادامه با اشاره به تعداد خیرین شرکت کننده در طرح های این موسسه، عنوان کرد: از حدود 300 مبلغی که در اجرای برنامه های این موسسه حضور یافتند بیش از 70 خواهر مبلغه از جامعه الزهرا(س) و تعداد 50 طلبه برادر از حوزه علمیه حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی و همچنین 180 طلبه برادر از حوزه های سراسر کشور می باشند.

حجت الاسلام نبیان با اشاره به خدمات قابل توجهی که در طول دوران سی ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در روستاهای محروم و نقاط دور افتاده صورت گرفته؛ خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز در برخی از روستاها و نقاط دور افتاده کشور مناطقی دیده می شود که ساکنین آن در شرایط سخت اقتصادی وکمبودهای بهداشتی و همچنین نبود تغذیه مناسب فرهنگی به سر می برند.

* نابسامانی فرهنگی؛ دغدغه اصلی حضور ما در مناطق محروم

وی در خصوص شرایط فرهنگی و اقتصادی حاکم بر روستاهای جنوب کرمان، گفت: در این نواحی شهرستان به نامهای قلعه گنج، فاریاب، عنبرآباد، رودبار، کهنوج و جیرفت وجود دارد که ساکنین آنها و روستاهای اطراف را غالباً قشر محروم و مشتاق به فراگیری معارف اهل‌بیت(ع) تشکیل می‌دهند.

 مسئول موسسه هادیان بصیرت افزود: آنچه ما را ملزم به توجه ویژه ای نسبت به این مناطق محروم می کند در واقع نوع شرایط حساس اقلیمی و نابسامانی اقتصادی و فرهنگی حاکم بر این مناطق می باشد؛ زیرا با وجود این نواقص، گرگ صفتان درنده خویی که در میدان کارزار قافیه را باخته و توان مقابله را در خود نمی بینند از این اوضاع ناهنجار سوءاستفاده نموده و به نشر عقاید ضاله و انحرافی چون وهابیت می پردازند.

* برنامه‌های فرهنگی موسسه

حجت الاسلام نبیان با تاکید بر لزوم انجام کارهای فرهنگی مستمر در این گونه مناطق، به تشریح فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته در این نواحی پرداخته و ابرازداشت: مهمترین فعالیت های فرهنگی ما در این نواحی اجرای برنامه های آموزشی با موضوعات تفهیم احکام شرعی، عقاید اسلامی و معارف اهل بیت(ع) می باشد که در این رابطه نیز مبلغینی را به مدارس مساجد و تکایا و مناطق کپرنشین و صعب العبور نیز اعزام نموده ایم.

وی افزود: همچنین اجرای برنامه های ارزشی و تبلیغاتی تحت عناوین تئاثر با محتوا و مضامین مرتبط با ارزشهای دفاع مقدس، برنامه تعزیه خوانی جهت احیای فرهنگ عاشورا و سرودهای مذهبی از دیگر برنامه های فرهنگی این موسسه محسوب می گردد.

حجت الاسلام نبیان ادامه داد: در راستای دانش افزایی مربیان، ابزار فرهنگی از جمله احکام تقلیدی، کتب دینی، قرآن، مفاتیح، رساله، مهر و تسبیح، تابلوهای نماز مخصوص دانش آموزان و کتیبه های حاوی اطلاعات مذهبی، لوازم تحریر و بسته های فرهنگی اهدایی به مربیان فعال در این مناطق اهدا شده است.

وی با اشاره به اشتیاق وافر ساکنین این نواحی در رابطه با فراگیری مسائل شرعی و ارتقاء اطلاعات مذهبی بیان داشت: در برخی موارد افرادی دیده می شد که حتی نماز را به طور کامل بلد نبودند، امّا امروز همین افراد به برکت اجرای فرامین اهل بیت(ع) حافظ 10 الی 11 جزء از قرآن کریم می باشند.

مسئول موسسه هادیان بصیرت ضمن ابراز خرسندی از حضور موثر بانوان طلبه در اردوهای فرهنگی، اظهار کرد: بخش وسیعی از اجرای برنامه های فرهنگی تبلیغاتی موسسه بر عهده بانوان طلبه می باشد که در این باره می توان به تدریس آنان در مدارس، بیان احکام شرعی، آموزش مهارت های زندگی، آیین همسرداری، مشاوره و روانشناسی خانواده، بیان احکام خاص خواهران، اخلاق در خانواده و چگونگی رفتار با فرزندان اشاره نمود.

* فعالیت گروه در بخش بهداشت و خدمات درمانی

وی در ادامه به ارائه گزارشی از روند برنامه های گروه فعال در بخش بهداشت و خدمات درمانی پرداخته و تصریح کرد: متاسفانه یکی از مشکلات عمده این روستاها کمبود پزشک متخصص، دارو، خانه های بهداشت و همچنین ناتوانی افراد در برابر هزینه های ناشی از درمان می باشد به گونه ای که تعداد قابل توجهی از افراد این روستاها با ابتلا به ساده ترین بیماری ها جان خود را از دست داده اند.

حجت الاسلام نبیان در خصوص نحوه پوشش و ارائه خدمات درمانی، گفت: تیم درمانی مستقر در این موسسه به طور متناوب هر روز به همراه 3 آمبولانس و دارو های مورد نیاز وارد روستاهای اطراف شده و به معاینه و مداوای اهالی روستاها می پردازند.

 * ارائه خدمات امداد گران عاشورا به بیماران بی‌بضاعت

وی با بیان اینکه بیماران شناسایی شده برای گذراندن مراحل درمانی به سه گروه تقسیم می شوند، افزود: گروه اول بیماران سطحی هستند که با تشخیص پزشک و مصرف دارو تحت مداوا قرار می گیرند؛ گروه دوم بیماران، به لحاظ جسمانی از وضعیت حادتری برخوردار هستند که جهت مداوا به بیمارستانهای مراکز استان انتقال داده می شوند و همچنین در گروه سوم با بیماریهای خاصی که طول درمانشان دراز مدت و بسیار پرهزینه می باشد مواجه هستیم که این افراد را جهت تشکیل پرونده و ثبت نام به موسسه خیریه "امدادگران عاشورا" در تهران معرفی می کنیم.

وی در خصوص فعالیت های موسسه خیریه "امدادگران عاشورا"  گفت: این موسسه خیریه که هیئت امنای آن را تعدادی از پزشکان زبده و نیکوکار کشورمان  تشکیل می دهند، برای بیماران فقیری که توانایی پرداخت هزینه های درمانی خود را ندارند پس از بررسی پرونده بیمار، ثبت نام و تشکیل پرونده داده و کلیه هزینه های صفرتا صد در صد هزینه درمانی شخص بیمار را برعهده می گیرد.

* خدمات عمرانی و اقتصادی موسسه

مسئول موسسه هادیان بصیرت با اشاره به خدمات عمرانی و اقتصادی صورت گرفته در برخی از شهرستانها، خاطرنشان کرد: تجربه چندین ساله به ما آموخته تا جهت به ثمر نشستن کار فرهنگی باید به موازات و در کنار آن به انجام خدمات دیگری از جمله کمک رسانی نیز بپردازیم.

حجت الاسلام نبیان، کمک به ساخت مدارس، بازسازی مساجد، ایجاد کانونهای فرهنگی، احداث ایستگاه صلواتی در شهرستان کهنوج، احداث 3 آشپزخانه در شهرستانهای قلعه گنج، رودبار و عنبرآباد را از جمله کارهای عمرانی و خدماتی این موسسه عنوان کرد.

وی با بیان این که تصمیم داریم در کلیه مراسمات مذهبی از امکانات موجود جهت تهیه، طبخ و توزیع غذا استفاده نماییم، افزود: امسال از شب اول تا شب یازدهم محرم به طور منظم هرشب 13 هزار پرس غذا در این آشپزخانه ها طبخ شده و با کمک نیروی انتظامی، بخشداری و دهداری های منطقه به دست عزاداران حسینی رسیده است.

وی همچنین در ادامه از جمع آوری، بسته بندی و توزیع ماهانه برنج، روغن، خشکبار، گوشت و دیگر مواد خوراکی در سطح روستاهای این نواحی خبرداد.

* استمداد از طلاب

 مسئول موسسه هادیان بصیرت با اشاره به اهمیت خدمت رسانی و احیای مذهب تشیع که یکی از اهداف قیام عاشورای حسینی است، افزود: در همین رابطه از کلیه برادران و خواهران طلبه دعوت می کنیم تا با حضور خود در مناطق محروم نسبت به کمک رسانی و ارائه خدمات انسان دوستانه اقدام نمایند.

وی افزود: برادران طلبه ای که مایلند در این امر خیر ما را یاری نمایند جهت نام نویسی به مدرسه حضرت آیت الله مجتهدی مراجعه نمایند، همچنین خواهران طلبه نیز می توانند در جامعه الزهرا‌(س) جهت عضویت در مدرسه اقدام به ثبت‌نام نمایند. 

حجت الاسلام نبیان در پایان با تقدیر از حمایت  های سپاه نیروی انتظامی و بسیج استان و مدرسه خیریه تبلیغی جهادی سفیر قم در امور خدماتی گفت: بدون شک اجرای طرح های خدمات رسانی بدون کمک این نهادها امکان پذیر نبود.

گزارش  تصویری مرتبط

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha