به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين فرجام، در جمع كاركنان مركز مديريت اين حوزه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبري درباره محيط اداري مطلوب در نظام جمهوري اسلامي خاطر نشان كرد: در نتيجه، مجموعه اي كه منتسب به رهبري و نظام جمهوري اسلامي است، بايد با محبت و مهرورزي با مراجه كنندگان رفتار نمايد.
وي گفت: بيترديد، ابراز محبت در يك مجموعه نسبت به ارباب رجوع، آنهم در جوار مضجع منور حضرت علي بن موسي الرضا (عليه السلام)، موجب رضايتمندي خداوند متعال و ثبات بيشتر يك مجموعه ميشود.
عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با اشاره به اين كه اعلام ولايت نسبت به اولياء، مهرورزيدن نسبت به برادران ديني و برائت نسبت به اعدء الله، از محورهاي زندگي است، تصريح كرد: دشمني و بغض ورزيدن نسبت به يكديگر و دوست را رقيب خود دانستن، به تيغ و وسيله برنده اي تشبيه شده كه دين را از بين مي برد و به همين دليل در اسلام بر توجه به دوستي، محبت و مودت تأكيد شده است.
وي با بيان اين كه بايد به صورتي جدي، كينه و حسد را در محيط اجتماعي و كاري از بين برد، گفت: درروايات، بذر عداوت، دشمن تراشيها و كدورتها را شوخيهاي بيجا دانسته اند كه به همين دليل از اين امر بايد پرهيز نمود.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با تأكيد بر اين كه بايد از هر امري كه به عنوان بذر دشمني تلقي شود، پرهيز نمود، گفت: در مقابل هر كاري كه موجب ايجاد فضاي انس، الفت و مهرباني شود، مورد اقبال و توصيه قرار گرفته است.
وي به با بيان اين كه الفت، نتيجه محبت است؛ يعني انسان با اظهار محبت به انس و مهرباني مي رسد و فضاي مهرورزيدن به يكديگر ايجاد ميشود، افزود: كسي كه نه خود مهر مي ورزد و نه مورد مهرورزي ديگران قرار گيرد، خيري براي او در زندگي و امور اجتماعي، نخواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام با اشاره به اهميت عبادات جمعي در اسلام، ابرازداشت: در اين دين كه جامع فضائل اخلاقي، فردي و اجتماعي است؛ نسبت به هر امر و فعلي كه اين فضاي انس و الفت جمعي را به جود بياورد، سفارش شده است.
وي با اشاره به اين كه اسلام نخستين كانون رعايت و توجه به انس و محبت را خانواده عنوان كرده است، خاطر نشان كرد: اين دين سراسر اخلاق و محبت، مسكن را محل آرامش قرار داده كه از اين نوع انس، به عنوان انسي الهي ياد ميشود.
عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين كه در آموزههاي ديني، مهرورزي در كوچكترين واحد اجتماعي و اساسي ترين ركن جامعه يعني خانواده سفارش شده است و اگر خانواده بر پايه محبت بنا شود، اين امر ميتواند از اين كانون در جامعه اثر گذار باشد و مهر و محبت فرزندان نسبت به والدين به اجتماع نيز سرايت خواهد نمود.
وی با بيان اين كه اگر نگاه فرزند به پدر و مادر از روي انس و محبت باشد، عبادت شمرده ميشود، اظهارداشت: محبت والدين به فرزند اينگونه است و همسران هم نيز در اين مهرورزي الگو ميباشند.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان ضمن بيان اين مطلب كه سيره و روش پيامبر اكرم (ص) نسبت به كودكان، محبت و مهرباني بود، با اشاره به حديث «نظرُ المؤمنِ في وَجهِ اخيهِ المؤمنِ لِلمَودَّةِ و المَحَبَّةِ لَهُ عبادَةٌ»، ابرازداشت: در محيط اداري نيز بايد به نوع برخورد محبت آميز با ارباب رجوع توجه كرد.