حجت الاسلام احمد حسین فلاحی در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: ارتباط حوزه با نهادهایی همچون دانشگاه، آموزش و پرورش باید بیش از این ها باشد تا این نهادها بیش از پیش بتوانند از پژوهش های کاربردی حوزه های علمیه نهایت استفاده را ببرند.
وی همچنین با تاکید بر لزوم تحول در شیوه های آموزشی و پژوهشی حوزه گفت: برای تربیت طلبه ای که در امور پژوهشی کاملا خبره باشد باید در وهله نخست انگیزه پژوهش در بین آن ها ایجاد و تقویت شود و دیگر این که سعی شود با فراهم کردن امکانات، طلاب را به سمت و سوی پژوهش های متناسب با نیازهای روز سوق داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور همدان با گلایه از این که رویکرد برخی از مدارس علمیه چه در بخش برادران و چه خواهران، پژوهش محور نیست و صرفا به بعد آموزشی در آن ها توجه می شود، تاکید کرد: در کنار این مساله باید به این نکته هم توجه کرد که متاسفانه در این میان، برخی از اساتید نیز در کار خود رویکر پژوهش محوری را ندارند و حال آن که اینان باید خود روحیه کار پژوهشی را در کالبد نظام آموزشی حوزه بدمند.
وی همچنین خواستار برگزاری کارگاه ها و نشست های علمی در راستای آموزش شیوه های پژوهش گری در مدارس علمیه شد و بیان داشت: یکی دیگر از مشکلات ، ناظر به کمبود استاد مجرب در حوزه های علمیه به ویژه در بخش خواهران است و اگر استاد مجرب وجود داشته باشد، طبعا بسیاری از مشکلات و نواقص در امر پژوهش مرتفع می شود.
حجت الاسلام فلاحی در خاتمه با اشاره به این که تاکنون اقدام به چاپ کتاب « پاسخ به شبهات از دیدگاه مذاهب اسلامی» کرده است، گفت: علاوه بر این، کتاب دیگری از بنده با عنوان« سفرنامه عمره دانشجویی» زیر چاپ قرار دارد که در برگیرنده احکام، سوالات و شبهات پیرامون عمره دانشجویی است.