به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین هادی حسين خاني که در جمع اساتيد اخلاق مدارس علميه خواهران مشهد و شهرستانهاي استانهاي خراسان با عنوان «دومين كارگاه ضمن خدمت اساتيد اخلاق» سخن ميگفت، با اشاره به اهميت بهرهگیری اساتید از شیوههای نوین تربیتی اظهارداشت: اساتيد اخلاق ميبايست با استفاده از اين روشها به صورتي علمي و عملي به تربيت طلاب علوم ديني بپردازند.
وي به اصل تحول باطن به عنوان يكي از اصول تربيتي اشاره و خاطر نشان كرد: این اصل بیانگر آن است که در تربیت باید به فکر تحول درونی بود.
معاون تهذيب و اخلاق حوزههاي علميه همچنین با اشاره به آيه مبارکه « قُل لاَّ أَقُولُ لَكُمْ عِندِي خَزَآئِنُ اللّهِ وَلا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلا أَقُولُ لَكُمْ إِنِّي مَلَكٌ إِنْ أَتَّبِعُ إِلاَّ مَا يُوحَى إِلَيَّ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الأَعْمَى وَالْبَصِيرُ أَفَلاَ تَتَفَكَّرُونَ »(انعام آیه50) و نیز بیان روايت «... إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى يَقُولُ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً أَيْ وَ مَنْ أَحْيَاهَا وَ أَرْشَدَهَا مِنْ كُفْرٍ إِلَى إِيمَانٍ فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً ...» به عنوان دو نمونه براي اهميت روش اعطاي تربيتي، ابراز داشت: در این شيوه سعی بر آن است که تلقی آدمی از امور دگرگون شود، زيرا نوع تلقی یکی از مبانی مؤثر در نوع رفتارها و اعمال است.
وي سلامت عقل، اخلاق، روان و رشد معنوي را از جمله آثار اين روش عنوان کرد و افزود: امام علي (عليه السلام) در خطبه 137 نهج البلاغه به اهميت سلامت عقل اشاره داشته و آن را مهم برشمردهاند.
حجت الاسلام و المسلمین حسين خاني در ادامه با اشاره به آيه «أَمْ يَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلى ما آتاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ فَقَدْ آتَيْنا آلَ إِبْراهيمَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ آتَيْناهُمْ مُلْكاً عَظيماً» و نیز روايتی از پیامبر(ص)« يَا عَلِيُّ لَا تَهْتَمَّ لِرِزْقِ غَدٍ فَإِنَّ كُلَّ غَدٍ يَأْتِي بِرِزْق»درباره آثار شيوه اعطاي تربيتي ابرازداشت: آرامش و خيرخواهي، دو محور و موضوع اين آثار است.
وی با بيان اين كه سلامت اخلاقي يكي از آثار شيوه اعطاي تربيتي است، در اين باره به آيات «وَ راوَدَتْهُ الَّتي هُوَ في بَيْتِها عَنْ نَفْسِهِ وَ غَلَّقَتِ الْأَبْوابَ وَ قالَتْ هَيْتَ لَكَ قالَ مَعاذَ اللَّهِ إِنَّهُ رَبِّي أَحْسَنَ مَثْوايَ إِنَّهُ لا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ» و «وَ لُوطاً إِذْ قالَ لِقَوْمِهِ أَ تَأْتُونَ الْفاحِشَةَ وَ أَنْتُمْ تُبْصِرُونَ اشاره کرد و يادآورشد: مهار غریزه جنسی، درمان کبر، درمان دروغ و درمان دلبستگی به دنیا از جمله نتايج شيوه اعطاي تربيتي ميباشد.
حجت الاسلام و المسلمین حسينخاني در ادامه: «توشه گرفتن از دنیا»، «عبرت پذیری» و «ثبات قدم در مسیر حق» از نتايج رشد معنوي برشمرد.
وي همچنین درباره شرايط تأثير اين روش ابرازداشت: با توجه به آيه «قُلْ هذِهِ سَبيلي أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ عَلى بَصيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَني وَ سُبْحانَ اللَّهِ وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِكينَ» و حديث «مَنْ عَمِلَ عَلَى غَيْرِ عِلْمٍ مَا أَفْسَدَ أَكْثَرُ مِمَّا يُصْلِح»، بصيرت يكي از اين شرايط است.
معاون تهذيب و اخلاق حوزههاي علميه با اشاره به آيه «وَ قُرْآناً فَرَقْناهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلى مُكْثٍ وَ نَزَّلْناهُ تَنْزيلاً »، تدريج را يكي ديگر از شرايط تأثيرگذاري در مخاطب عنوان کرد و گفت: در روش اعطاي تربيتي بايد به سطح يادگيري متربي و مخاطب توجه کرد.
وي با اشاره به آيات 27 و 28 سوره طه و آیه 34 قصص و 103نحل، ابراز داشت: روشنی کلام يكي ديگر از مواردي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد تا بتوان به آثار تربيتي بهتري دست يافت.
حجت الاسلام و المسلمین حسين خاني در خاتمه ، هماهنگی گفتار و رفتار مربی، اختیار متربی و استمرار را از ديگر شرايط تأثيرگزاري در شيوه تربيتي اعطا دانست.