شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

چند نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی حوزه‌نیوز از رونق گرفتن تبلیغات زودهنگام و بازار تهمت و افترا انتقاد کرده و خواستار رعایت اخلاق اسلامی در چند ماه باقیمانده به انتخابات مجلس نهم شدند.

به گزارش مرکز خبر حوزه در همین زمینه عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس با انتقاد از رونق بازار تهمت و افترا در آستانه انتخابات مجلس نهم گفت: بداخلاقی انتخاباتی از روی بی تقوایی، هوای نفسانی، جاه طلبی و جو‌سازی‌های کاذب است.

حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی با تاکید بر اینکه هر فردی که قصد نامزد شدن در انتخابات را دارد باید در همه امور خدا را در نظر داشته و قصد او خدمت به مردم، نظام و انقلاب باشد گفت: اگر واقعاً این امور رعایت شود شاهد تخریب‌های تلخ نخواهیم بود.

نباید به هر قیمتی وارد مجلس شد

وی افزود: اگر کسی به هر قیمتی وارد مجلس شود و به هر دستاویزی چنگ زند تا به کرسی نمایندگی برسد قطعاً نمی‌تواند رابط خوبی برای مردم و نظام باشد.

نماینده بم گفت: اگر افراد ناسالم وارد مجلس شوند، هم به خود و هم به نظام آسیب میزنند و آغاز آن بد اخلاقی‌های انتخاباتی است.

حجت الاسلام غضنفرآبادی در مورد نحوه برخورد با این قبیل افراد گفت: باید از طریق مجاری قانونی مانع از ورود تاخت‌ و تازهای افراد غیرصالح شد که شورای نگهبان چشم بیدار نطام در این امور است و حین رسیدگی به صلاحیت‌‌ها و همچنین نحوه ورود به عرصه رقابت و نیز شیوه اجرای انتخابات کاملاً  این مسایل را رصد می‌‌کند

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: کسی که نتواند از همان ابتدای ورود به عرصه سیاست، خودش را با مسایل اخلاقی تطبیق بدهد، اگر وارد مجلس شود، پایش می‌لغزد، زیرا مسایل بسیار دشوارتری در خانه ملت وجود دارد و آنگاه نه تنها حیثیت خود بلکه حیثیت نظام را لکه دار میکند.

مردم رفتار تبلیغاتی نامزدها را رصد می‌کنند

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این خصوص گفت: مردم رفتار نامزدهای انتخاباتی در حین رقابت را هوشیارانه رصد می‌کنند و اگر نامزدی تبلیغات سالم داشته باشد، نشانه آن است که در مجلس هم می‌تواند سالم باشد، اما اگر برای دست‌یابی به صندلی مجلس به تخریب رقبای خود دست زد، این یک کار ضد ارزش است و باید از نهادینه شدن آن در جامعه جلوگیری کرد.

حجت الاسلام سیدعلی میرخلیلی با یادآوری اینکه باید ساز و کاری برای اصل انتخابات در نظر گرفته شود گفت: با توجه به اینکه قوانین مترقی اسلام در نظام اجرا می‌شود و نهاد جمهوریت آن نیز انتخابات است این عرصه باید به سالمترین شکل ممکن اجرا شود.

وی افزود: اگر به سیره بزرگان دین یا روایات اهل‌بیت (ع) نگاهی کنیم و آیات قرآن را ببینیم خروجی آن این است که، پست و مسوولیت باید به سراغ افراد برود و افراد صالح بر اساس تکلیف مسولیت را بپذیرند نه اینکه به هردری بزنیم تا در انتخابات برنده شویم. یک مسلمان نباید به رقابت تخریبی دست بزند، بلکه رقابت انتخابتی باید یک رقابت سازنده باشد و هر کس از توانایی خودش بگوید.

نماینده میناب، رودان و جاسک گفت: افرادی که از فضای توهین و افترا استفاده می‌کنند، مانند این است که بخواهند یک ساختمانی را خراب کنند و ساختمان دیگری را بر رروی ویرانه های دیگران بسازند. این رفتارها هیچ سنخیتی با شرایط و سیره دین ندارد.

وی با اعلام اینکه برخی آیات قرآن و روایات ائمه اطهار (ع) دروغگویی، تهمت، افترا، غیبت، سخن چینی و ... را شدیداً مورد نکوهش قرار داده‌اند و باید مواظب بود به بهانه تبلیغات انتخابات که آن زمان هنوز فرصت هست، خدای ناکرده وارد معضلات تهمت و دروغ نشویم.

نصرت‌الله ترابی دیگر عضو کمیسیون اجتماعی با تاکید بر اینکه یکی از شرایط انتخابات سالم، اخلاق انتخاباتی است گفت: برخی افراد تلاش می‌کند یک فرد هر چند سالم باشد، اما در انتخابات رای نیاورد و شروع به ایجاد موانع و پرونده سازی خلاف واقع می‌کنند، در صورتی که رسم جوانمردی در سیاست آن است که رقبا نقاط مثبت خود را بگویند.

وی با تاکید بر اینکه وزیر، نماینده مجلس، رییس جمهور، استاندار و زیر مجموعه هایشان باید الگو باشند گفت: این افراد باید پاسخگوی رفتار و کردارشان باشند و چون منتخب مردم و نظام هستند و رفتار آنان زیر ذره‌بین مردم است.

نماینده شهرکرد افزود: بداخلاقی زمانی است که به قدرت بچسبیم و بگوییم به هر قیمتی باید این منصب را به دست آوریم و اگر این طور نشد، رقیب را تخریب کنیم

وی با تاکید بر اینکه بخش اعظمی از جلوگیری از بداخلاقی انتخاباتی به خود فرد و یک بخش دیگر نهادهای نظارتی مانند شورای نگهبان باز می‌گردد گفت: وقتی میگوییم نظارت استصوابی باشد، یعنی اینکه بر همه چیز و در همه حالت نظارت باشد.

ترابی گفت: نهاد مبارک شورای نگهبان چشم بیدار نظام در این خصوص است که مسئولیت رسیدگی به تخلفات و تهمت‌ها و افترا‌ها و پرونده سازی‌های رقبای انتخابات را بر عهده دارد و امیدواریم همانند گذشته بلکه حساس‌تر از قبل، این امور را هوشیارانه پیشگیری نمایند.

وی با تاکید بر اینکه انتخابات برای این نیست که نامزدها پرونده های غیر واقعی رو کنند گفت: شاید این افراد رای هم بیاورند، اما ذهنیت مردم را با این رفتار خراب کرده اند. و این گونه وانمود می ‌کنند که من به دنبال اصلاح هستم و رقیبم به دنبال غارت است.

ترابی گفت: اگر می‌خواهیم از جمهوری اسلامی الگویی به دنیا ارایه بدهیم و با بداخلاقی رقیب را تخریب کنیم، بلکه باید توانمندی و خلاقیت‌های یکدیگر را به صحنه رقابت بیاوریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha