به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین عبد الحسین خسروپناه، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در اولین همایش ملی اسلام و سکولاریسم با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: با توجه به این که حکومت اسلامی ما در دنیای سکولار شکل گرفته است، اولا باید تهدیدشناسی داشته و سپس به فکر چاره اندیشی برای مقابله با این گونه تهدیدها باشیم.
وی اضافه کرد: اگر در مقاطعی در حکومت اسلامی قادر به اجرای حکم اولیه نباشیم، می توانیم از احکام ثانویه استفاده کنیم و این به معنای رفتن به سوی سکولاریزایسیون نمیباشد، اما نکته اینجاست که اگر تبلیغ جهت تبدیل احکام ثانویه به احکام اولیه صورت نگیرد، اینجاست که ما به سمت سکولاریزه شدن حرکت کرده ایم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: از این حیث، وظیفه معاونت آموزش قوه قضائیه این است تا فرایند تبلیغی داشته باشد و عده ای را به عنوان مجتهدی متجزی برای امر قضاوت و صدور حکم قضایی تربیت کند؛ نه آن که بعد از گذشت 30 سال از انقلاب، به کارشناسان حقوقی تحت نظارت مجتهدین جهت امر قضاوت به وسیله حکم اکتفا نماییم.
وی همچنین در خصوص بحث بانکداری اسلامی گفت: یکی از مباحث مطرح و مهم در بانکداری بحث سود بانکی می باشد که اگر در چارچوب قوانین شرعی چون مشارکت و مضاربه قرار گیرد، طبق نظر برخی از فقها اشکالی ندارد و این سود حرام نمیباشد، اما علمای علم اقتصاد میدانند که سود بالای بانکی ولو در قالب احکام شرعی سبب تضمن ثروت و آسیب بر تولید و گردش پول می شود و اشکال این مدل بانکی این است که موجب شکاف طبقاتی و ایجاد فاصله میان اقشار مختلف جامعه شده که بر این اساس با عدالت اسلامی در تناقض می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین بیان داشت: اگر نظام بانکداری کشور در تغییر این مدل بانکداری تلاش نکند، ولو این که در فرآیند امور بانکداری، مشکلات شرعی را برطرف نموده باشد، اما در نتیجه باز هم به سمت سکولاریزه شدن حرکت کرده است.
وی با اشاره به رسالت و ماموریت مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مصلحت اسلام و مسلمین از دیر باز در اندیشههای بزرگان و علمای دین ما وجود داشته که امام خمینی(ره) این مساله را نهادینه کرد و این موضوع غیر از آن مصلحتی است که در دنیای سکولاریسم وجود دارد.
رییس موسسه حکمت و فلسفه ایران در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی، شورای نگهبان مصوبات مجلس را بر اساس احکام اولیه سنجیده و اگر در آن تناقض دیده شود آن مصوبه را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می دهد، اما آن چه در این رابطه یک تهدید به شمار می رود آن است که مصلحت اسلام و مسلمین در مقام عمل، به یک مصلحت دنیا گرایانه مبدل شود.
وی مدلهای توسعهای که در گذشته در جامعه مطرح شده بود را عموما مدل هایی دانست که با ارزشهایی چون عدالت اسلامی ناسازگار بوده و افزود: در تعارض بین دنیا و آخرت، اسلام مصلحت را در آخرت گرایی می داند، اما مصلحت در دنیای غرب بیشتر بر پایه منفعت مادی و دنیایی استوار است.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه خاطرنشان کرد: دولت نباید سطح انتظارات و مطالبات دنیا گرایانه مردم را به حدی بالا ببرد که انجام و اجرای آن مطالبات دچار مشکل شود، چرا که پیامد افزایش مطالبات دنیوی مردم، ناتوانی دولت و سپس ناکارآمدی آن را در پی خواهد داشت و این مساله خود یکی از تهدیدهای زندگی در جهان سکولاریسم برای حکومتهای دینی می باشد.
وی در خصوص قوه مقننه نیز گفت: مجلس ما باید بر اساس نیازهای واقعی جامعه با توجه به مبانی اسلامی قانون وضع نماید و مرتباً مصوبات خود را رصد کند تا از تهدیدهای سکولاریسم در امان بماند .
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به این که در آستانه انتخابات مجلس قرار گرفته ایم تصریح کرد: نباید انتخابات و برنامههای تبلیغی ما به سمت جوامع سکولاریسمی حرکت نماید.
وی افزود: دریک نظام سکولاریستی یک نامزد انتخاباتی با حضور در بین مردم و اجرای یک موسیقی راک و یا پاپ به دنبال جمعآوری آرا میباشد و حال آن که چنین رفتاری در حکومت ما مذموم است؛ به این خاطر افراد و کاندیداها نباید از ابزارهای غیر مشروع جهت کسب رای استفاده کنند.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین با اشاره به این که صدا و سیما و وزارت ارشاد تا کنون فعالیتهای فرهنگی وسیعی را در این خصوص انجام داده اند، بیان داشت:: اما سوالی که در این رابطه مطرح میشود این است که آیا تولیدات فرهنگی ما در عرصه موسیقی، فیلمسازی، هنری و ... تا چه حدی مبتنی بر فقه فرهنگ و هنر اسلامی بوده است.
وی با تاکید بر این که نهادهای فرهنگی باید محصولات خود را با معیار تئوری اسلامی بسنجند و به آن مجوز دهند خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در عرصه فرهنگ دچار فقر تئوری هستیم.
رییس موسسه حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: اگر اسلام دین جامعی است و برای همه شئونات زندگی انسان برنامه دارد پس نهادهای فرهنگی ما نیز باید بر این مبنا به تولید فرهنگی بپردازند .
وی به نقش مهم حوزههای علمیه در این باره اشاره کرد و گفت: اگر حوزههای علمیه و دانشگاه ها مسیر تولید معرفت دینی را طی نکنند، عملا گرفتار سکولاریسم شده اند، به عنوان مثال اگر حوزههای علمیه در آموزش فقه فرد محور باشند، نه حکومت محور و جامعه محور ، گرفتار تهدیدات سکولاریسم خواهند شد.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه تصریح کرد: باید در حوزههای علمیه همان گونه که حقوق خارج صوم و صلاة تدریس می شود، دروس خارج حکومت اسلامی، فقه و فرهنگ و نیز فقه پیشرفت و توسعه تدریس شود و با تالیف کتاب هایی در این باره تئوری سازی صورت گیرد تا نهادهای فرهنگی و اقتصادی از آن ها استفاده نمایند.