به گزارش مرکز خبر حوزه:حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی قائم مقام حوزههای علمیه امروز در کارگاه آموزشی، توجهی و معرفی ظرفیتها و توانمندیهای حوزههای علمیه به دبیران کمیتههای ستاد همکاریهای حوزه آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت با حوزههای علمیه، مشترک است و تربیت، رکن اصلی آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه اساس کار حوزههای علمیه وراثت انبیای الهی است، افزود: حوزههای علمیه در عرصههای تعلیم و تربیت با هیچ نهادی در رقابت نیست، بلکه حوزه هموارههادی، پشتوانه و تقویت کننده نهادهای تربیتی است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: در همکاریهای ستاد حوزه و آموزش و پرورش، باید مسیرهای تازهای از تعاملات و همکاریها باز شود و ظرفیتها و توانمندیها شناخته شود. چراکه جامعهای که ظرفیت شناسی نداشته باشد، نمیتواند به توفیق برسد.
وی با بیان اینکه حوزه و آموزش و پرورش در هدف مشترک است، خاطر نشان کرد: در دستیابی به امر وحی و تبلیغ ،علمای اسلام از صدر تا کنون ظرفیتهارا باور کردهاند، و حوزههای علمیه کانون اغلب دانشهای ارزشی بودهاست.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی با بیان اینکه به علت گستردگی رشتهها، بخشی از ماموریتهای حوزه، با تعاریف جدید به نهادهایی مانند آموزش و پرورش واگذار شدهاست، اظهار داشت: طلبهای که میخواهد وارد حوزه شود، در ابتدا مسئولیت تربیت او به عهده آموزش و پرورش است.
وی اذعان نمود: حوزههای علمیه در ماموریت اصلی خود این تراث گرانسنگ تشیع و میراث وحی را حفظ کرده که آنرا به نسل بعد منتقل کند و پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و آموزش و پرورش نیز در این امر نقش آفرین است.
قائم مقام حوزههای علمیه گفت: هدف کسانیکه در ستاد همکاریها زحمت میکشند یکی است و آن تحقق کلمه توحید و احیای ارزشهای مکارم اخلاقی می باشد، اما اگر درگیر تزاحمات جزئی شدیم که مانع کارها شود، باید بدانیم که دشمن بیکار نیست و درحال تلاش است.
وی ادامه داد امروز در عصر ارتباطات هستیم و نمیشود دیواری کشید و بگوییم که شبهه،تهاجم فرهنگی و نیاز، به سراغ جامعه ما نمیآید.
مدیر حوزههای علمیه خواهران، خاطر نشان کرد: اگر همه ظرفیتها را به کار بگیریم تازه متوجه میشویم که چقدر ظرفیت ایجاد نکردهایم.
وی با بیان اینکه اگر در همکاری، اعتمادسازی و فرهنگسازی نشود، در بخشی از لایههای آن به صورت رقیب به هم نگاه میشود، گفت: آموزش و پرورش با حوزههای علمیه در تعامل یک هدف را دنبال میکنند. اما این تعامل نیاز به فرهنگسازی دارد که درصورت فرهنگسازی،این تعامل تحولآفرین است.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید دانشآموزانی را تربیت کند که معتقد به مبانی اسلام ناب محمدی باشند، به توانمندیها و ظرفیتهای حوزههای علمیه خواهران اشاره کرد و افزود: بیشتر فارغالتحصیلان حوزههای خواهران در آموزش و پرورش فعالیت دارند. چراکه نظام آموزشی حوزههای خواهران، بخصوص در سطح دو، بر اساس جامعه هدف که آموزش و پرورش باشد، طراحی شده است.
وی با بیان اینکه طلاب حوزههای خواهران در 30 هزار مدرسه آموزش و پرورش فعالیت تعلیم و تربیت دارند، اظهار داشت؛ حوزههای خواهران از نظر کمیت در عرض حوزههای برادران است که در حال حاضر بیشاز 100هزار بانوی طلبه در حوزههای خواهران هستند که 60هزار فارغالتحصیل شدهاند و 40هزار نفر مشغول تحصیل میباشند.
قائم مقام حوزههای علمیه، با بیان اینکه به فرمایش مقام معظم رهبری حوزههای خواهران یک پدیده است، یادآور شد؛ بیش از 5هزار نفر عضو هیئت علمی حوزههای علمیه خواهران هستند که در 320 مدرسه در سراسر کشور، ازجمله استان خراسان مشغول فعالیت میباشد.
وی به ظرفیت پژوهش در حوزههای خواهران اشارهکرد و گفت: ظرفیت پژوهش در مدارس خواهران بسیار بالاست، تاکنون 7 متن درسی تدوین شده است و در زمینه مباحث تفکیک جنسیتی و مسائل زنان و خانواده کارشناسان قوی این مسائل را رصد و پژوهش میکنند. که آموزش و پرورش از این ظرفیتها به خوبی میتواند استفاده کند.
خاطرنشان میشود در پایان سخنان حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی، معاونین حوزههای علمیه خواهران به سوالات دبیران کمیتههای استانی ستاد همکاری حوزه و آموزش و پرورش پاسخ دادند.