خیلی دوست داشت نام خواهرش (هایده ) را تغییر دهد. جبهه که بود یک روز فکری به ذهنش خطور کرد؛ قلم را برداشت و نامه ای خطاب به خواهر نگاشت آن هم با این مطلع تاثیر گذار؛ «خواهر عزيزم فاطمه سلام!»، با اين تذكر خانواده نام او را از هايده به فاطمه تغيير دادند.
شهيد التفات شرافتي در چهارمین روز از تيرماه سال 1342 در روستاي اسبگران سراب متولد شد. دوران كودكي خود را در خانوادهاي مذهبي و روستايي سپري كرد. پس از اتمام دوره سربازي، به همراه خانواده به تهران مهاجرت كرد و دوران ابتدايي و راهنمايي را با موفقيت سپري نمود.
در دوره متوسطه با شكوفايي انقلاب اسلامي در تظاهرات و راهپيمائيها حضور فعال داشت. پس از پيروزي انقلاب اسلامي در امور فرهنگي و هنري به ويژه تئاتر فعاليت قابل ملاحظهاي از خود نشان داد و با نمايش تئاتري به نام روستاي محمدآباد در تماشاگران تاثير به سزايي گذاشت.
این شهید بزرگوار پس از اخذ ديپلم اقتصاد به واسطه علاقه فراوان به اسلام و روحانيت شيعه در حوزه علميه شيخعبدالحسين تهراني فراگيري علوم و معارف حوزوي را آغاز كرد و پس از گذشت شش ماه تحصيل در آن حوزه به حوزه علميه تبريز عزيمت كرد.
با شروع جنگ تحميلي مدت سه ماه دورههاي آموزشي نظامي را در شهر اصفهان طي كرد. در تبريز به همراهي مسئولان حوزه علميه و همدرسان خود ازطريق لشكر سيدالشهداء(ع) در طرح لبيك ياخميني مدت دو ماه در جبهههاي نبرد حق عليه باطل به عنوان مبلغ حضور فعال و چشمگيري داشت.
شهید شرافتی، متواضع، صبور، مهربان و دلسوز بود؛ در اقامه نماز شب و ذكر و زيارت مداومت داشت.
در فرازي از وصيتنامه اين شهيد روحانی ميخوانيم:
«با مدد از خداوند منان گام خود را بلندتر و استوارتر بر اين راه بنهيد، توكل بر او نماييد و توسل به اهل بيت(ع) و باز در رسيدن به آن مقصد از دعا و ذكر و زيارت و... استعانت جوئيد. تمام امور زندگي خود را سعي كنيد در پوشش ولايت فقيه در آوريد و جهت زندگي خود از او الهام بگيريد.»
شهيد الطفات شرافتي پس از بارها حضور فعال در جبهههاي ظلمت عليه نور و در دفاعي مقدس و ايماني، در منطقه عملياتي جزيره مجنون در تاريخ بيست و هشتم اسفند ماه سال 1362 با التزام عملي به ولايت فقيه به فيض عظماي شهادت نايل آمد و پيكر مطهرش در بهشتزهرا(س) آرام گرفت.
روحش شاد و راهش پررهرو باد