به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده با بيان اين كه يکي از عوامل موثر در تربيت فرد و جامعه وجود و معرفي الگوهايي است که توانسته اند به قله هاي کمال و سعادت و رشد و ترقي برسند، ابراز داشت: الگوپذيري و الگوجويي، اموري است که در ادوار مختلف زندگي انسان وجود دارد و اصولاً افرادي که داراي هدفي مي باشند نا خودآگاه دنبال اسوه و الگو بوده و در سير رسيدن به هدف از افراد موفق در اين مسير الگو پذيري نموده سعي مي کند خود را همانند آن در رفتار و عمل نمايد.
رایزن فرهنگی ایران در لبنان اظهار داشت: قران کريم بر معرفي الگو تاکید دارد و در آيات مختلف به اين امر اشاره کرده و انبياء الهي را عموماً و حضرت ابراهيم و حضرت محمد را خصوصاً به عنوان الگو براي مومنين مطرح نموده است.
وی تاکید کرد: اصولاً طرح تاريخ انبياي الهي و بيان خاطرات آنها در قرآن کريم، ريشه در الگو سازي و الگو پذيري دارد. نکته قابل توجه آن است که بر اساس روايات وارده خداوند تبارک در هر عصر و براي هر قشر و طبقه اي افرادي را به عنوان حجت روي زمين قرار داده تا آنکه مبادا روز قيامت افرادي عملکرد سوء خود را با عدم امکان پيمودن طريق صواب توجيه نمايند و استدلال کنند که حرکت در مسير تکاملي طاقت فرسا بود و هيچکس نمي توانست در صراط مستقيم قدم بردارد. وجود افراد نيکوکار و پرهيزکار در هرعصر و زمان و منطقه اي حجتهاي الهي براي انسانها مي باشند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده ادامه داد: امر به سير در زمين تنها ناظر به سرنوشت اقوام هلاکت شده نيست بلکه به سرنوشت افراد و اقوام سعادتمند نيز نظر دارد، بنابراين خواندن تاريخ گذشتگان هم درس است و هم عبرت.
بررسي شخصيت حضرت امام و مقام معظم رهبري که دو متفکر والا مقام و دو انديشمند تاثير گذار در قرن گذشته و حال و خصوصاً در جهان اسلام بوده اند از ابعاد مختلفي مي تواند مورد کنکاش و بحث و بررسي قرار گيرد و ما معتقديم که دنياي امروز بيش از گذشته به واکاوي انديشه هاي اين دو شخصيت بزرگوار نيازمند است و لکن در اين مقطع در مقام بيان ويژگيها و خصوصيات رفتاري آندو بزرگوار که مي تواند به عنوان الگوي عملي و چراغي فراراه حق جويان و سالکان طريق الهي قرار گيرد، هستيم و در صدد تبيين تاريخچه زندگي آنان و يا تشريح افکار و انديشه هاي آنها نيستيم.
وی در ادامه به بيان گوشه هايي از سيره عملي امام خميني و مقام معظم رهبري تحت عناوينی چون خانواده، توجه به تربيت خانوادگي، همت بلند و تهذيب و جهاد با نفس پرداخت.
این دانش آموخته حوزه علمیه قم با اشاره به بازخوردهاي جهاد با نفس در زندگي امام و رهبري به مواردی چون اخلاص، شجاعت، قاطعيت و سازش ناپذيري، بصيرت، تيزهوشي و فراست، توکل بر خداوند، مردم دوستي و خدمت به آنها و ساده زيستي و زهد اشاره کرد.