به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و الملسمین محسن قرائتی، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در جمع كاركنان مركز مديريت حوزه علمیه خراسان و نیز کارکنان مركز رسيدگي به امور مساجد این استان، با اشاره به اين كه كار زياد با نيروي كم، هنر محسوب ميشود، ابراز داشت: بايد نوع حضور و ارتباط با خانواده و مردم را به خوبي آموخت و انجام اين امر، هنرمندي است.
وی افزود: خدمت فرهنگي و عاطفي را بايد با خدمت مادي مقايسه و اهميت آن را در نظر گرفت.
رییس ستاد اقامه نماز کشور به اهميت خدمت رساني به طلاب اشاره کرد و بیان داشت: «وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ (فصلت آیه : 34)» گاهي بايد نعمت را بيان نمود تا افراد گوناگون جذب شوند.
اين مفسر قرآن کریم بر فراگيري شنا، راه اندازي سايت خنده بر اساس «و انه هو اضحک و ابکی» و ... توسط مركز خدمات حوزه علميه تأكيد كرد.
وی در ادامه با تأكيد بر اين كه بر اساس قرآن كريم، هر فردي كه امكانات در اختيار دارد بايد به ديگران كمك نمايد، اظهارداشت: سيره انبياء و ائمه اطهار (عليهم السلام) خدمت به مردم بوده و هست.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی همچنین با اشاره به سوره كوثر و نيز آيه «وَلَمَّا وَرَدَ مَاء مَدْيَنَ وَجَدَ عَلَيْهِ أُمَّةً مِّنَ النَّاسِ يَسْقُونَ وَوَجَدَ مِن دُونِهِمُ امْرَأتَيْنِ تَذُودَانِ قَالَ مَا خَطْبُكُمَا قَالَتَا لَا نَسْقِي حَتَّى يُصْدِرَ الرِّعَاء وَأَبُونَا شَيْخٌ كَبِيرٌ ﴿23﴾ فَسَقَى لَهُمَا ثُمَّ تَوَلَّى إِلَى الظِّلِّ فَقَالَ رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ ﴿24﴾ ...»، ابرازداشت: بايد براساس آموزههاي قرآني، با توجه به امكاناتي كه در اختيار داريم، خدمت كنيم زيرا اين نوع خدمت رساني كه براي خدا باشد، پاداش دارد.
وی اضافه کرد: مواردي مانند «اشكال نداشتن حرف زدن با نامحرم»، «تنها نبودن يك زن در محيط كاري»، «عدم اختلاط براي انجام كار»، «تبرج نكردن و رعايت عفاف»، «عدم خلوت بين دو نامحرم»، «اجر دادن به افرادي كه خالصانه خدمت ميكنند» و ...، را ميتوان از آيات مذكور برداشت نمود.
رییس ستاد احیای زکات کشور با تأكيد بر اين كه با خدمت به مردم، نبايد خدمت به خود را فراموش كرد، ابرازداشت: توجه به رشد علمي خود در زمينه تفسير و نهج البلاغه، تفقد و محبت به افراد و ... از كارهايي است كه باید مورد اهتمام طلاب به ويژه طلاب شاغل در مركز خدمات، قرار گيرد.
حجت الاسلام و المسلمين قرائتي آموختن و حفظ قرآن كريم را يكي از امتيازات ويژه دانست و افزود: بر اساس آيه «لا یَسْتَوی مِنْکُمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَ قاتَلَ أُولئِکَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنَ الَّذینَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَ قاتَلُوا وَ کُلاًّ وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنى…»، بايد به اهميت و نوع خدمت رساني خود توجه داشت.
وي با بيان اين كه مركز خدمات بايد براي عيادت و تفقد از علما و طلاب، گروهي تشكيل دهد و از احوال آنان با خبر باشد، ابرازداشت: پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) بر آگاهي از حال مردم تأكيد داشته و از وضع آنان بياطلاع نبود.
اين مفسر قرآن كريم به فرمايش قرآني «...ولْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا، أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿آيه 22 سوره نور﴾» توصيه كرد و افزود: عفو يكي از كارهايي است كه بايد به عنوان نوعي خدمت اخلاقي به آن توجه و اهتمام كرد.
وي خاطرنشان كرد: نبايد به خاطر بعضي از فعاليتها و خدمات، نسبت به انجام برخي از كارها مانند «قَوْلاً مَّعْرُوفًا» و «وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا»، كوتاهي كرد.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی همچنين در خاتمه تاکید كرد: طلاب علوم دين متوجه باشند كه تمام سخنان يك مبلغّ و منبري بايد با بيان قرآني همراه باشد.