یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

اگر بنا باشد با خط کش‌های قدیم، فعالیت‌های جدید را محک بزنیم بحث از تحول یک شوخی بیش نیست.

به گزارش مرکزخبرحوزه، حجت الاسلام والمسلمین نبوی، امروز در نشست علمی «تفسیرآموزشی، ضرورت‌ها و نیازها» که در سالن کنفرانس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزارشد اظهارداشت: یکی از مشکلات عمده موجود در حوزه علمیه،جدا بودن حوزه از مباحث قرآنی است و متأسفانه قرآن جایگاه آموزشی خود را پیدا نکرده است.

وی افزود: در کتب تفسیری، متن مناسب با هدف گذاری مشخص و عناوین دقیق مبنایی، صورت نگرفته، که به طور خاص، تفاسیری همچون المیزان و مجمع البیان و یا در برخی مقاطع تفسیر نمونه از مباحث و روش‌های درسی برخوردارنیستند.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه گفت: به جرأت می‌توان گفت؛ تاکنون هیچ کتاب تفسیری با سبک آموزشی در حوزه‌های علمیه تالیف نشده است که هدف و مشخصه‌های آموزشی داشته باشد، البته در متون فقهی هم این مشکل وجود دارد، مثلاً رسائل برای مطالعه نگاشته شده است.

مدیرمرکز تخصصی تبلیغ تصریح کرد: اگر بخواهیم کاردقیق آموزشی اتفاق بیفتد، باید با اهداف بلند مدت و برنامه ریزی کلان خاص مسیر آن طراحی شود، همچنان که 48مدرسه سفیران هدایت براساس شناخت از آسیب‌های سیستم موجود حوزه، راه اندازی می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نبوی با اشاره به تحول در سیستم حوزه‌های علمیه اظهارداشت: همه به تحقق تحول در حوزه تاکید دارند، ولی وقتی می‌خواهیم تغییری در حوزه ایجاد شود، می‌گویند دست نزنید که در گذشته اینجوری بوده است، اگر با شاخص‌های سابق قرار است حوزه اداره شود، پس تحول اصلا معنا ندارد زیرا، اگر بنا باشد با خط کش‌های قدیم، فعالیت‌های جدید را محک بزنیم بحث از تحول یک شوخی بیش نیست.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نبوی با اشاره به مباحث کاربردی در مدارس سفیران هدایت ابراز داشت: خروجی‌های مدارس سفیران از لحاظ فراگیری دانش از رتبه‌های برتر علمی برخوردارهستند، به طوری که وقتی مسابقه‌ای بین دو مدرسه برتر قم با یک مدرسه سفیران هدایت برگزار شد، سفیران هدایت از مدارس برتر قم پیشی گرفت و این نشان دهنده بهره‌گیری از روش‌های علمی روز است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha