به گزارش سرویس استانهای مرکز خبرحوزه، آیت الله مقتدایی در دومین جشنواره استانی علامه حلی در اصفهان، تصریح کرد: این جشنواره با هدف ترویج و تکریم پژوهش در حوزههای علمیه برادران و خواهران برگزار شده است.
وی افزود: امیدواریم پژوهش در حوزه نقش آفرین تر باشد و طلاب خود را موظف به پژوهش حین آموزش بدانند.
مدیر حوزههای علمیه کشور، با اشاره به سالروز حماسه 9دی، اظهارداشت: زمانی که ملت احساس کردند که تعدادی فریب خورده، به قصد اخلال در امر ولایت و انسجام ملت و ارزشهای نظام و اسلام، حتی عاشورا و امام راحل را به بازی گرفته اند با حضور تاریخی خود و برای اثبات همبستگی عمیق با نظام، چنین روزی را به وجود آوردند.
آیت الله مقتدایی تصریح کرد: در این روز بزرگ ملت ایران به صورت چند ده میلیونی و خودجوش حرکت کردند و یک روز تاریخی در کشور اسلامی مان به ثبت رساندند و 9 دی در این سرزمین به عنوان یوم الله مطرح شد؛ این حرکت عظیم به دنیا ثابت کرد که مخالفت با این نظام، مخالفت با جبهه عظیم ملت است و مردم همیشه در صحنه نقشههای دشمنان و فتنه گران را نقش بر آب خواهد کرد.
مدیر حوزههای علمیه، با تاکید بر لزوم تجلیل همه ساله از این حادثه تاریخی و حماسی، خاطرنشان کرد: باید این روز عظیم محترم شمرده شود، زیرا این حرکت عظیم نقش مهمی در تحکیم و استقرار نظام اسلامی و ولایت داشت؛ امیدواریم این درس بزرگ ملت ولایی ایران موجبات تنبه و عبرت دشمنان نظام و اسلام را فراهم آورده باشد تا از طرحهای شوم خود علیه نظام دست بردارند.
* نیم نگاهی به جشنواره حلی
آیت الله مقتدایی با مهم ارزیابی کردن برگزاری جشنوارههای پژوهشی در بدنه حوزههای علمیه کشور، اظهارداشت: این جشنواره تحت عنوان جشنواره علامه مقالههای علمی طلاب برادر و خواهر استان اصفهان را بررسی میکند و پس از داوری، بهترین و عالمانه ترین پژوهشها مورد تحسین و تجلیل واقع میشود.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: برترین آثار پژوهشی بعد از داوری عادلانه و دلسوزانه انتخاب میشوند و نقاط ضعف و قوت آثار نیز به پژوهشگران منعکس میشود که از محاسن برگزاری این جشنواره محسوب میشود زیرا طلاب میتوانند با مشاهده مشکلات پژوهشی خود در ساختار و محتوا و رفع این نقایص در آینده، پژوهشهای کم نقص تری ارایه دهند.
وی آثار آموزشی این گونه جشنوارههای علمی و پژوهشی در حوزههای علمیه را از برکات چنین جشنوارههایی عنوان کرد و گفت: برگزاری این شکل از ارایه پژوهش و داوری و تذکر نقاط ضعف و قوت فضای آموزشی بسیار خوبی را فراهم میآورد و از دیگر سوی نیز موجب تشویق صاحبان آثار برتر و افرادی که علاقه مند به حوزه پژوهش و تحقیق هستند خواهد شد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با ذکر این مطلب که انتخاب عنوان علامه حلی برای این جشنواره پژوهشی، تناسب فراوان دارد، ابراز داشت: در بین علمای اسلام، برخی از آنها واقعا شاخص و الگو هستند؛ اگر آثارعلمی که از علامه حلی باقی مانده است بررسی شود و کیفیت تدریس و تحقیق و استمرار کار ایشان مورد نقد و نظر قرار گیرد به روشنی در مییابیم که این عالم بزرگوار بهترین الگو برای یک محقق است.
* علت نامگذاری جشنواره به علامه حلی
وی گفت: پژوهشگران اول باید بدانند که چرا اسم این جشنواره را علامه حلی گذاشته اند؛ پس از مطالعه زندگی شخصی و علمی این علامه و استمرار بر تحقیق و مداومت بر کار ایشان و افزوده شدن جنبههای معنوی خارق العاده این عالم در مییابیم که چرا از علامه حلی به عنوان یکی از بزرگترین محققان علوم اسلامی و از شاخص ترین علمای تشیع سخن به میان آورده شده است.
آیت الله مقتدایی افزود: علامه حلی کتاب تبصره را برای مبتدیان در علم فقه مینویسد و برای افرادی که در طریق اجتهاد هستند، کتاب تذکره را مینگارند؛ تذکره یک دوره فقه استدلالی است که در بین فقها مشهور است
وی تالیف کتابهایی همچون،مختلف و تحریر و ارشاد العلوم در فقه و نگارش کتاب کلامی الفی الفین که در آن، دو هزار دلیل برای امامت امیرالمومنین(ع) آورده است را از شاخص ترین تحقیقات علمی علامه حلی ذکر کرد و اظهارداشت: یکی از مهم ترین فعالیتهای این عالم بزرگوار، نشر و ترویج فرهنگ تشیع در ایران است که به هیچ عنوان نمی توان آن را انکار و یا از کنار آن گذشت.
آیت الله مقتدایی گفت: اثبات حقانیت شیعه در مجلس شاه محمد خدابنده و مغلوب کردن تمام استدلالات و براهین ضد شیعی علمای فرق مختلف، توسط این عالم بزرگ از جمله میراث ماندگار معنوی شیعه است که موجبات تسریع در ترویج فرهنگ تشیع در ایران شد؛ علامه حلی در این مجلس با استدلالات بسیار قوی عقلی و نقلی حقانیت شیعه را در حضور عده بسیاری از علمای فرق ثابت کرد و موجب شد تا سلطان محمد خدابنده در حضور این عالمان به مذهب تشیع مشرف شود و اعلام کرد به نام دوازده امام در سراسر ایران قرائت شود و نام ائمه اطهار(ع) در سردر تمام مساجد ایران نوشته شود.