یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 271715
۱۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۳

نشست «شروط بنايي در عقد نکاح» از سوی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد.

به گزارش مرکزخبر حوزه، مهدی سنجرانی، عضو هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقیقات زنان در این نشست به ارائه تحقیق خود با عنوان شروط بنایی در عقد نکاح پرداخت و پس از آن به سئوالات کارشناسان پاسخ داد.

وی شروطي را که افراد پيش از پذيرفتن قرارداد، با طرف ديگر در ميان گذاشته و پس از پذيرفتن منجر به معامله مي‌شود را شروط بنايي ناميد.

سنجرانی در بيان تفاوت شروط بنايي با شروطي که به طور صريح و مستقيم در ضمن قرارداد واقع مي‌شوند، اظهار داشت: اين شروط تنها پيش از انجام معامله و محکم کردن قرارداد بين طرفين قرارداد، مورد چانه زني و پذيرش قرار مي‌گيرد و هرچند هنگام پذيرش و امضاي قرارداد تکرار نمي‌شود، ولي مد نظر قرار مي‌گيرند؛ در صورتي که شروط صريح در متن قرارداد بيان مي‌شوند.

وي با مناقشه‌پذير دانستن ادله‌اي که شروط بنايي در عقد نکاح را نامعتبر مي‌دانند، به دفاع از ديدگاه مقابل شروط بنایی پرداخت و در مجموع، ادلة مدافعين صحت اين شروط را قوي‌تر و مقبول‌تر معرفي کرد.

در ادامه جلسه حجج اسلام قائنی و رحمانی، به عنوان کارشناس به نقد و بررسي ديدگاه سنجرانی ارائه دهنده این تحقیق پرداختند.

حجت‌الاسلام قائني با اشاره به ابعاد مثبت این پژوهش، اظهار داشت: «شروط» مذکور در رواياتِ مربوط به عقد موقت، در ارکان و احکام عقد متعه منحصر نیست و به آنها «انصراف» ندارد. از اين رو، پذيرش صحت شروط بنايي با مشکل روبه‌رو خواهد بود.

حجت‌الاسلام رحماني دیگر کارشناس اين نشست نیز گفت: با توجه به مجموع روايات باب عقد موقت، مي‌توان مدعي شد ادله باب متعه، که مورد تمسک مخالفين صحت شروط بنايي قرار گرفته است، انصراف به ارکان عقد نکاح داشته است و ربطي به شروط بنايي ندارد.

براساس گزارش روابط عمومی حوزه‌های علمیه خواهران، در پايان این نشست، اعضاي هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقیقات زنان به بیان ديدگاه‌ خود پيرامون مسئله تحقیق پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha