پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه در سخنانی، به تبیین دلایل تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران و اندیشه‌های امام خمینی(ره) در موج بیداری اسلامی پرداخت.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی، شب گذشته در نشست نقش انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه قم برگزار شد، اظهار داشت:‌ بیداری اسلامی در کشورهای مصر، تونس، لیبی، بحرین و یمن برگرفته از انقلاب اسلامی است ولی برخی از افراد نیز اعتقاد دارند که این بیداری اسلامی ربطی به انقلاب اسلامی ایران ندارد که دشمنان نیز بر این نظریه تأکید می‌کنند.

وی تبیین دلایل تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران و اندیشه‌های امام خمینی(ره) اظهار داشت:‌ امروز شاهد هستیم که رهبر انقلابِ مردم بحرین در دستان یک روحانی شیعه است که تمام اندیشه‌ او بهره‌گرفته از انقلاب اسلامی ایران و اندیشه امام خمینی(ره) می‌باشد و شعارهایی هم که در این کشور داده می‌شود، همان شعارهای انقلاب اسلامی ایران است.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه با اشاره به بیداری مردم تونس بیان داشت: ‌در این کشور، پس از برگزاری انتخابات، فردی انتخاب شد که سی سال پیش پرچم تبعیت از امام خمینی(ره) را برافراشت و اعلام کرد که امت اسلامی نیاز به امام دارد و تنها کسی که لیاقت آن را دارد، امام خمینی(ره) است. البته او را به خاطرهمین سخن، تبعید کرده بودند.

وی افزود: البته شاید تمام افکار و اندیشه‌های او همسو با ما نباشد، ولی در تونس، نزدیک‌ترین اندیشه به اندیشه انقلاب اسلامی، همین فرد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی مصر را یکی از مهم‌ترین کشورها در بیداری اسلامی برشمرد و اذعان داشت: مصر، نقش رهبری دینی اهل‌سنت جهان را دارد؛ به گونه‌ای که قوی‌ترین تعالیم دینی و بهترین اساتید در میان اهل‌سنت جهان را دارا می‌باشد.

وی با اشاره به جرقه‌های انقلاب مصر در صد سال اخیر گفت: یکی از جرقه‌های بیداری در مصر، توسط «شیخ محمد عبده»،‌ زده شد که این شخص محصول فکر و اندیشه استاد خود، سید جمال‌الدین اسد‌آبادی بود که از حوزه بلند شد و با حضور در قاهره، شاگردان زیادی تربیت کرد.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه فعالیت «حسن البنا» را دیگر جرقه بیداری در مصر معرفی و اذعان داشت: حسن البنا، مؤسس گروه اخوان‌المسلمین بود که عضو دارالتقریب مذاهب اسلامی مصر بود و دارالتقریب توسط نماینده آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) که در مصر حضور داشت، راه‌اندازی شد.

وی افزود: ملی شدن کانال سوئز توسط «سید جمال عبد‌الناصر»، جرقه انقلاب دیگری در مصر بود که به گفته وی،‌ ملی شدن این کانال، برگرفته از ملی شدن صنعت نفت در ایران بود که این حرکت توسط آیت‌الله کاشانی در ایران صورت پذیرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی انتشار ترجمه کتاب حکومت اسلامی و ولایت فقیه امام خمینی(ره) در مصر را نمونه دیگری از توجه مصری‌ها به اندیشه امام(ره) دانست و گفت: ترجمه عربی کتاب حکومت اسلامی و ولایت فقیه، توسط «دکتر حسن حنفی» یکی از اندیشمندان بزرگ مصری در مصر منتشر شد که وی در ابتدای این کتاب، مقدمه‌ای هفتاد صفحه‌ای نوشت و در این نوشته، ولایت فقیه را اثبات کرد.

وی با اشاره به سخن شیخ سابق الازهر مصر، دکتر طنطاوی، در باره امام خمینی(ره) گفت: سه سال پیش، زمانی که نظر شیخ الازهر که عالی‌ترین مقام دینی اهل‌سنت را دارد، درباره امام خمینی(ره) جویا شدم، در پاسخ گفت:‌ «الخمینی فی قلبی و فی قلب شعب مصر»، خمینی در قلب من و قلوب تمامی مردم مصر جای دارد.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه ادامه داد: حضور «شهید سید نواب صفوی» در دانشگاه الازهر مصر و ترویج اندیشه انقلاب اسلامی در این کشور و قیام مردم مصر، ‌همزمان با قیام مردم در انقلاب اسلامی ایران از دیگر دلایل تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران در موج بیداری اسلامی در مصر بود.

وی خاطرنشان کرد: با وجود چنین استقبالی از اندیشه امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی ایران، چگونه می‌توان این بیداری را بر گرفته از انقلاب اسلامی ایران ندانست؟

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در ادامه به اهمیت حضور حوزویان درعرصه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: بر اساس آیه قرآن، اسلام دینی جهانی و پیامبر(ص) نیز «رحمة للعالمین» است، از این رو، طلاب و فضلایی که «ورثةالانبیاء» هستند، باید بدانند که وظیفه تبلیغی آنها تنها محدود به یک منطقه و یک کشور نیست، بلکه وظیفه اصلی حوزویان، ارائه آموزه‌‌های دینی به تمامی مردم جهان است.

وی ادامه داد: آنچه امام خمینی(ره) از صدور انقلاب اسلامی به جهان یاد می‌کردند،‌ انتشار و ارائه فرهنگ انقلاب که برگرفته از آیات و روایات است، از این رو باید در این عرصه احساس مسئولیت بیشتری داشته باشیم.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه استقرار حکومت اسلامی در جامعه و اجرای قوانین دینی در آن و عرضه اسلام ناب به جهانیان را مهم‌ترین اهداف امام خمینی(ره) در به راه انداختن انقلاب برشمرد و اذعان داشت:‌ هدف نخست امام(ره) در دوره حیاتشان محقق شد، ‌ولی هدف دوم ایشان، باید به دست حوزویان برآورده شود.

خاطرنشان می‌شود، در ادامه این نشست، شرکت کنندگان سؤالات خود را در عرصه نقش انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی ارائه کردند که توسط سخنران این نشست پاسخ داده شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha