به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ملک دار، در نشست مدیران استانی حوزه های علمیه که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد، با اشاره به فعالیت های معاونت امور طلاب و دانش آموختگان حوزه، اظهارداشت: این معاونت با برخورداری از سه اداره کل به فعالیت های خود در زمینه امور طلاب و فضلای حوزه می پردازد.
وی با بیان این که بر اساس مصوبه شورای عالی حوزه ادارات کل این معاونت به دفتر تبدیل شده اند، ادامه داد: دفتر دانش آموختگان حوزه که پیش از این متاسفانه مورد غفلت واقع شده بود و نظارتی بر خروجی های حوزه وجود نداشت، تاسیس شده تا سروسامانی به خروجی های حوزه داده شود و نظارت بر شاغلین حوزوی از این مسیر صورت گیرد.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه افزود: دفتر امور دانش آموختگان در چند بخش فعالیت می کند که از جمله آنها شناسایی طلاب شاغل، دسته بندی طلاب و فضلای حوزه از نظر توانمندی و مهارت های علمی و کاربردی، ارزیابی و طبقه بندی طلاب و فضلای حوزه از نظر مدرک تحصیلی، روحیات شخصیتی و ... می باشد.
*بانک اطلاعات جامع حوزویان
وی ادامه داد: مهارت ها و توانمندی های 35 هزار طلبه در فرم های مخصوص جمع آوری و طبقه بندی شده و بخش زیادی از این اطلاعات وارد بانک اطلاعات جامع حوزویان شده است تا از این طریق ظرفیت های حوزه مشخص شود.
معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه با اشاره به بخش دیگری از فعالیت های این معاونت گفت: نیاز سنجی یکی دیگر از برنامه ها و وظایف دفتر دانش آموختگان است، بر این اساس نیازهای قوای مختلف رصد می شود و طبق درخواست های آنها، فضلای حوزوی به بخش های مختلف معرفی و اعزام میشوند.
حجت الاسلام والمسلمین ملک دار تصریح کرد: در استای ارتقاء سطح دانشی و مهارتی طلاب شاغل، بخش پشتیبانی و آموزش های کاربردی راه اندازی شده است، همچنین به منظور نظارت و ارزیابی عملکرد طلاب شاغل در وزارتخانه ها و دستگاههای مختلف بخش نظارت در این معاونت تشکیل گردیده است.
*امضای تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی
وی افزود: گام جدید دیگری که در این زمینه برداشته شده است، امضای تفاهم نامه با نهاد های مختلف، وزارتخانه ها و قوای سه گانه است تا ملزم شوند برای جذب طلبه به عنوان نیروی شاغل با معاونت امور طلاب و دانشاموختگان همکاری داشته باشند.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با اشاره به دیگر بخشهای این معاونت، گفت: دفتر یا اداره کل خدماتی امور تغذیه و شهریه و ... را بر عهده دارد و در این راستا اساسی ترین کار صورت گرفته ایجاد بانک جامع شهریه برای همه حوزه های علمیه است.
وی با بیان این که: اداره شاهد و ایثارگر که تلاش می کند آمار دقیقی از شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران 8 سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی تهیه کند از دیگر بخش های این معاونت می باشد، افزود: بخش مشمولین حوزه، اسکان، مدارس خوابگاهی و شهرک های حوزویی، بخش ورزش و ... از دیگر بخش های دفتر خدماتی این معاونت می باشد.
*تدوین طرح جامع ورزش طلاب
حجت الاسلام والمسلمین ملک دار، با اشاره به فعالیت های بخش ورزش اظهارداشت: متاسفانه در گذشته این بخش مورد غفلت واقع شده بود، ولی امروز با تلاش مسئولین گام های نرم افزاری و سخت افزاری خوبی در این عرصه برداشته شده است؛ به طوری که آیین نامه فعال سازی ورزش در حوزه ها تدوین و طرح جامع آن به زودی ارائه می گردد.
معاون امور دانش آموختگان حوزه با بیان این که اداره اردوها نیز از دیگر ادارات این معاونت به شمار میرود، گفت: با توجه به فعالیت های این اداره، تعدادی هتل به منظور استفاده طلاب سراسر کشور در مشهدالرضا تهیه شده است که در این راستا با همکاری مرکز خدمات حوزه های علمیه بر اساس جمعیت استان ها به هر استانی یک تا دو واحد اختصاص داده شده و طلاب می توانند از طریق سایت «نجما» برای اسکان در هتل ثبت نام کنند.
وی با اشاره به راه اندازی اردوهای راهیان نور و سفر به مناطق جنگی جنوب و غرب کشور، اظهارداشت: سال گذشته برای سفر به جنوب کشور و بازدید طلاب و فضلای حوزه به همراه خانواده، یک هزار 700 از این اردوها استفاده کردند که امیدواریم ظرفیت سال بعد به 3 هزار نفر برسد.
*راهاندازی اداره نظارت بر مراکز حوزوی سراسر کشور
حجت الاسلام والمسلمین ملک دار با اشاره به راه اندازی اداره جدید نظارت بر موسسات و مراکز حوزوی سراسر کشور ، گفت: این اداره به منظور ساماندهی و سازماندهی و نظارت بر ادارات، موسسات و مراکز حوزوی در سراسر کشور راه اندازی شد و طی آن بانک جامع تعاونی ها، مراکز و موسسات حوزوی در حال شکل گیری است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اداره تسهیلات عمومی معاونت امور طلاب و دانشآموختگان نیز اموری مانند بن کارت کتاب و بن کارت پارسیان، طرح شناسنامه سلامت طلاب و فضلا، بیمه تکمیلی درمانی را عهدهدار میباشد.