به گزارش مرکز خبر حوزه: حجتالاسلام والمسلمین محمد جعفر علمی، امروز در نشستی با خبرنگاران با اشاره به برنامهها و اهداف همایش نکوداشت چهرههای ماندگار حوزوی عرصه بینالملل، گفت: جامعة المصطفی؛ به عنوان بخش بینالملل حوزه علمیه قم همایش نکوداشت چهرههای ماندگار حوزوی در عرصه بینالملل را با همکاری برخی از نهادهای فعال در این عرصه برنامهریزی کرد .
معاون پژوهشی جامعة المصطفی اظهار داشت: با توجه به جهانی بودن دعوت اسلام و مکتب اهلبیت(ع)، تولید محتوا و ارائه آن با بهرهمندی از منطق جهانی به زبانهای مختلف به مخاطبان در اختیار جامعة المصطفی است که تلاش میشود آنرا به شایستگی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در قرون مختلف علماء و حوزههای علمیه در عرصههای مختلف فعال بودهاند و امروز این فعالیتها بهصورت برجسته انجام میشود، افزود: جامعة المصطفی بهعنوان بخش بینالمللی حوزه علمیه در این جهت در حال سرمایهگذاری است که دعوت جهانی را با محتوای جهانی و با منطق بینالمللی به مخاطبان ارائه کند.
* اهداف همایش
حجتالاسلام والمسلمین علمی به اهداف همایش اشاره کرد و بیان داشت: قدردانی از مجاهدتهای فرهنگی، علما، روحانیون و دانشآموختگان حوزه، ارائه طریق و الگو به نسل جوان، معرفی فعالیتهای حوزههای علمیه، جلب توجه سیاستگذاران و مسئولان ارشد حوزه و نظام کشور به مباحث فرهنگی ازجمله اهداف همایش نکوداشت جهرههای ماندگار حوزوی در عرصه بینالملل است.
وی با بیان اینکه کسانیکه در عرصه فرهنگی بهخصوص در بعد حوزوی تلاش میکنند، هیچ چشمداشت و نیازی به قدردانی ندارند، اما ما باید در پاسخ به این خدمات، وظیفه خود را انجام دهیم،اظهار داشت: معرفی فعالیتهای حوزه و چهرههای ماندگار با آفاق بینالمللی بسیار ضروری است؛ چرا که مردم همیشه پشتوانه حوزهها بودهاند و از بین مردم جوشیدهاست.
معاون پژوهشی جامعة المصطفی خاطرنشان کرد: بخش فرهنگی نیاز به سرمایهگذاری ریشهای دارد و زمان زیادی طول میکشد تا به نتیجه برسد. به طوریکه و شاید یک نسل شاهد نتیجه سیاستگذاریهای خود در زمینه فرهنگی نباشد و برای نسل آینده نتیجه دهد؛ بنابراین مسئولان فرهنگی باید به این مسئله توجه بیشتری داشتهباشند.
* دنیا در انتظار پیام تشیع است
وی با بیان اینکه امروز دنیا منتظر ابلاغ پیام تشیع از سوی حوزههای علمیه است، بیان داشت: نگاه تشیع عدالتجویانه،سعادت بشر، زندگی مسالمت آمیز و تقربی است و معرفی خروجیهای جامعة المصطفی که نماد حوره هستند، با این نگاه بسیار مؤثر و ارزشمند است.
حجتالاسلام والمسلمین علمی با بیان اینکه نکوداشت چهرههای ماندگار حوزوی در عرصه بینالملل سال گذشته برای نخستین بار برگزار شد،گفت: دومین همایش نکوداشت چهرههای ماندگار حوزوی، در 18اسفندماه سال جاری با تجلیل و تقدیر از دو شخصیت علمی در قم برگزار میشود.
وی افزود: آیتالله عبدالهادی فضلی از علمای عربستان که متولد عراق و تحصیل کرده حوزه علمیه نجف و دانشکده اصول دین میباشد، خدمات درخشان علمی، تحقیقی، تدریسی و تبلیغی دارد و کتابهای مختلف وی، به زبان انگلیسی ترجمه شده که از جمله آن حدیث پژوهی شیعه است، از وی تجلیل خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین علمی ادامه داد: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سید اختر رضوی از علمای هند، دومین شخصیت علمی است که مورد تقدیر قرار خواهد گرفت، وی حضور سالیان طولانی در افریقا با شرایط بسیار سخت و حساس در کنار تألیف دهها اثر، 8جلد از تفسیر المیزان را نیز به زبان انگلیسی ترجمه کردهاست.
معاون پژوهشهای جامعةالمصطفی یادآور شد:آثار علمی و خدمات افراد و شخصیتها با شاخصهایی که مشخص شدهاست، توسط هیئت داوران مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت انتخاب میشوند.
* اعطای جایزه المصطفی
وی ادامه داد: جایزه المصطفی به علماء، مدرسان، محققین و پژوهشگران وکسانیکه در عرصه تبلیغ، تعلیم و تربیت و تدریس در عرصه بینالملل فعال هستند، اعطا میشود.
معاون پژوهشی جامعة المصطفی در پایان خاطرنشان کرد: در برگزاری این همایش نهادها و دستگاههای مختلف از جمله مرکز مدیریت حوزههای علمیه، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهلبیت(ع) سازمان فرهنگ و ارتباطات همکاری دارند.