به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله سید احمد خاتمی، عصر امروز در دیدار مسئولان کمیته مساجد دهه مبارک فجر که در محل جامعه مدرسین برگزار شد، با اشاره به انحلال خانه سینما اظهارداشت: ما بر دینی بودن همه اجزای انقلاب تاکید داریم، یک نهاد سینمایی خط خود را جدا کرد؛ بنابراین منحل شد، ما از وزارت ارشاد انتظار داریم که در مساله دین با تسامح رد نشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: نمی شود ادعا کرد در کشور اسلامی هنر و سینما و اقتصاد سکولار است، این قابل باور نیست، همه چیز باید دینی و اسلامی باشد، صبح جمعه، دعای ندبه از سیما پخش میشود باید مراقب بود برنامه و فیلمی که بعد از آن پخش میشود سکولار و غفلت زا نباشد.
* ذرهای از اصول خود عدول نمیکنیم
آیت الله خاتمی گفت: نباید در برنامههای فیلم فجر ذره ای انحراف دینی دیده شود و به بهانه بزرگداشت این دهه مجالس جشن، بوی غفلت از خدا بدهد. ما نمی توانیم ذره ای از اصول مان عدول کنیم.
این عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر قرار باشد یک بخشی از برنامههای ما دینی باشد و مابقی سکولار، این با انقلاب اسلامی در تناقض است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه تصریح کرد: هنر، مساله بسیار مهم و مورد تاکید دین مبین اسلام است، امروز زبان فیلم، تئاتر زبان گویایی است، هرچه انقلاب طولانی تر میشود باید بر اصول و مبانی بیشتر تاکید کنیم.
* ولایت فقیه ستون خیمه انقلاب است
وی دین و ولایت را از مبنایی ترین اصول انقلاب دانست و گفت: نباید از ولایت کوتاه آمد، ما نمی توانیم در این باره بگوییم:« خیلی سخت گیر نباشید»، ستون خمیه انقلاب ولایت فقیه است و راز و رمز بزرگداشت حماسه نهم دی در همین است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با اشاره به نقش و جایگاه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: جامعه مدرسین همواره در خدمت اسلام و انقلاب اسلامی بوده است.
آیت الله خاتمی در ادامه به تبیین نقش مساجد پرداخت و با بیان اینکه نخستین کار بزرگ فرهنگی پیامبر(ص) ساختن مسجد به عنوان پایگاه نشر دین بود، گفت: پیامبر اکرم(ص) خود در ساختن مساجد سهیم و شریک بودند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مسجدی که بنیان آن برپایه نفاق باشد، مسجد ضرار میشود، گفت: مسجدی خانه خدا است که در آن محتوای تقوای فردی، اجتماعی و سیاسی مطرح شود.
آیت الله خاتمی از دین و معنویت به عنوان رکن و ستون فقرات انقلاب اسلامی ایران یاد کرد و گفت: در برنامههای دهه فجر باید معنویت حاکم باشد.
وی افزود: مردم با بصیرت در 9 دی وقتی دیدند که ولایت مورد هجمه است به صحنه آمدند و به مقابله با ولایت ستیزان برخاستند، اگر میخواهیم انقلاب باقی بماند باید بر ولایت مداری تاکید کنیم و ولایت مداری ملاک است نه ولایت شعاری، این قابل قبول نیست که کسانی دم از ولایت بزنند ولی این همه از فتنه گذشته و از گفتن کلمه بصیرت و فتنه ابا داشته باشند.
آیت الله خاتمی تاکید کرد: صاحب این کشور ولایت است و باید بر این نکته تاکید کرد که احترام همه مسئولان در این نظام، به میزان حریمی است که برای ولایت در عمل قائل هستند، همه نهادها و گروهها باید بدانند که ولایت فقیه بود که رهبری سیاسی این ملت را بر عهده گرفت و انقلاب را به پیروزی رساند و 33 سال این انقلاب را از خطرات رهانیده است.
وی افزود: از ارکان نظام، جمهوریت نظام است، یعنی اداره نظام بر اساس آرا مردم است، رهبری تعبیری دارند در باب جمهوریت و اسلامیت نظام که بسیار تعبیر گویایی است و فرمودند، « اسلامیت و جمهوریت نظام، ترکیب اتحادی است نه ترکیب انضمامی.»
آیت الله خاتمی ادامه داد: در دهه فجر تمام مسئولین باید تلاش کنند و وقت خود را برای برگزاری باشکوه این انتخابات صرف کنند، برای ما مثل آفتاب روشن است که جریان فتنه خیز برداشته تا زخمی که در نهم دی خوردند، انتقامش را در 12 اسفند بگیرد.
* حنای فتنه گران رنگی ندارد
وی افزود: امروز دیگر مقابله فتنه، مقابله با یک دولت نیست، مقابله با اساس نظام است، دعوت به تحریم انتخابات از ناحیه فتنه گران نه تنها جواب مثبت نمی گیرند که سبب گرم تر شدن تنور انتخاب نیز میشود و حنای فتنه گران در این کشور دیگری رنگی ندارد و مردم حسابی برای آنها باز نمی کنند، ولی بسیار امیدوارند به برپا شدن انتخابات در فضای سرد.
این استاد حوزه ادامه داد: یکی از مطالبی که باید از الان به آن توجه داشت قیاس انتخابات مجلس با ریاست جمهوری است که اساسا نادرست میباشد و باید انتخابات مجلس را با مجلس سنجید و ریاست جمهوری را با ریاست جمهوری مقایسه کرد.
* باید زمینه حضور حداکثری مردم فراهم شود
عضو شورای عالی حوزه افزود: اگر در دوره سابق حضور مردم 51 درصد بوده، در دوره نهم باید با همین آمار سنجید و البته باید تلاش کرد در این دورهها حضور مردم گسترش پیدا کند ولی از الان فتنه گران تحلیلهای خود را آماده کردند که حتی اگر60 درصد مردم به میدان آمدند بگویند، در ریاست جمهوری 85 درصد آمدند بنابراین حضور مردم کمتر شده و ناراضی هستند،از الان پاسخ میدهیم که وضیعت ریاست جمهوری وضعیت ویژه است و نباید با مجلس مقایسه شود.
* حفظ انقلاب تکلیف است
وی تاکید کرد: نظام ما دینی است و بر اساس تکلیف این انقلاب را حفظ کرده و این تکلیف را به عنوان یک عبادت سیاسی باید در مسجد تبیین کرد و باید مکرر آیه «مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ أَنْ يَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَلَا يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ» ( التوبة:120 ) را برای مردم قرائت کرد.
عضو جامعه مدرسین گفت: مقام معظم رهبری در فتنه از جمهوریت نظام پاسداری کردند و عده ای میخواستند رای مردم را به زور باطل کنند ولی ایشان نگذاشتند.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: جا دارد که بزرگداشت دهه فجر امسال از نظر محتوا غنی تر از سالهای گذشته باشد، بیش از یک نسل از تاریخ انقلاب فاصله گرفتند و از سیما انتظار داریم تجلیلشان از دهه فجر محتوایی باشد، و برای نسل سوم و دوم انقلاب تبیین شود.
* صدا و سیما حکومت سیاه پهلوی را مستند سازی کند
وی تاکید کرد: رسانهها باید دوره 57 ساله حکومت سیاه پهلوی را مستند سازی کنند و اسلام ستیزیهای طاغوت، استقلال ستیریها و اخلاق ستیزیها را مستند سازی کنند و با زبان هنر برای نسل دوم و سوم بیان کنند.
آیت الله خاتمی گفت: خطبا باید در این عرصه میدان داری کنند و اگر نکنیم قلم به دستان مزدور برای نسل نو حکومت سیاه پهلوی را به حرکت سوی تمدن بزرگ ترسیم میکنند و پیشرفتها را فقط پای آنها مینویسند و باید صدا و سیما بیان کند و جنایات رژیم پهلوی را تبیین نماید.
* تداوم انقلاب در گرو همراهی با روحانیت است
وی، افزود: تداوم این انقلاب بر اساس همراهی با روحانیت است و روحانیت نیز باید همان منش قبل از انقلاب را داشته باشند نکته ای که امام و رهبری و مراجع بارها به آن تاکید کردند.