شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

آیت‌الله مهدوی کنی گفت: حاج ملا علی کنی از پیشگامان مبارزه با استبداد، استعمار و جهاد اقتصادی در ایران بود.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مهدوی کنی، در همایش بزرگداشت عالم مجاهد، حاج ملا علی کنی که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به مجاهدت های این عالم ربانی در راه استقلال کشور و دفاع از ارزش های دینی و مکتبی اظهارداشت: زندگی علمای دینی ما همواره مملو از مبارزات و مجاهدت در راه اعتلای اسلام و جهاد علیه کفر و الحاد بوده و حیات این عالم بزرگ از این قاعده مستثی نبوده است.

وی مخالفت حاج ملا علی کنی با قرارداد ننگین رویتر را آغاز جهاد اقتصادی در کشور خواند و ادامه داد: این مجاهد نستوه نقش مهمی در تاریخ کشورمان داشته و در طول زندگی پربارشان همواره در مقابل زیاده خواهی های غرب به ویژه انگلیس ایستادگی جانانه ای کردند که نمونه بارز ایشان مقابله با بهره برداری از منابع ثروت های ملی ایران بود.

آیت الله مهدوی کنی تصریح کرد: این عالم بزرگ، فقیهی فرهیخته، سیاستمداری شجاع و آگاه به زمانه خود بوده و به عنوان فردی دلسوز برای ملت ایران که علاوه بر مقاومت در برابر حرکات استعماری، توجه ویژه ای به خارج از ایران از جمله عراق و حجاز داشت.

وی اعتقاد شیعیان به مساله ولایت را منشا حکومت علمای دینی و حاکمیت ولایت فقیه عنوان کرد و گفت: این تفکر دامنه دار از زمان معصومین(ع) و آغاز غیبت امام عصر(عج) تا دوران انقلاب اسلامی ادامه پیدا کرد و در نهایت با مجاهدت و تلاش امام راحل پرچم ولایت در ایران اسلامی برافراشته شد.

رییس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر چه علمای بزرگ ما در طول تاریخ ایران نتوانستند عملا حکومت را خود به دست بگیرند، ولی حضور مستمر و مبارزه طاقت فرسای آنان با استکبار و استعمار باعث هدایت و روشنگری مردم شد چرا که مبارزه با استکبار و استعمار در مساله ولایت نهفته است و امام راحل با همین تفکر ولایت فقیه را در حکومت اسلامی نهادینه نمودند.

وی گفت: علمای دین به دلیل مبارزه با ملحدین همواره در مظان اتهام بودند؛ مرحوم ملا علی کنی به دلیل مبارزات و مجاهدت های گسترده علیه دربار  ناصرالدین شاه و استعمار انگلیس به ثروت اندوزی و مخالفت با آبادانی کشور متهم شد که این مطلب دقیقا با سیره زندگی ایشان در تناقض است.

آیت الله مهدوی کنی دقت مرحوم آیت‌الله ملا علی کنی در تالیف آثار و بیان احکام اسلامی را زبانزد علما عنوان رد و اظهارداشت: این عالم وارسته سال در عراق سکونت گزیدند و در راه کسب معارف دینی تلاشی خستگی ناپذیر داشتند که نتیجه آن تالیف کتب و آثار گوناگونی از جمله کتاب قضا و شهادات بود؛ البته بقیه آثار ایشان در اختیار نوادگان او بوده که باید مورد استفاده دیگران قرار گیرد.

رییس مجلس خبرگان رهبری در پایان با دعوت از طلاب و روحانیون حوزه های علمیه برای بهره‌گیری از سیره زندگی این مجاهد نستوه گفت: تلاش و همت و اراده حاج ملا علی کنی در فراگیری علوم، احیای آموزه های دینی، ترویج مبانی اسلام و خدمت به مردم و حرکت در مسیر جهاد اقتصادی از ویژگی های است که باید مورد توجه و بهره گیری علما و طلاب حوزه ها قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha