به گزارش خبرنگار اعزامی مرکز خبر حوزه، دکتر موسی نجفی، عصر امروز در همایش نکوداشت آیتالله حاج ملا علی کنی، که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق تصریح کرد: متاسفانه جای این سوال وجود دارد که چرا یک مرکز، یا خیابان، یا نهادی به نام بزرگمردی همچون آیتالله حاج ملا علی کنی نیست، و حال آن که در کشور اسامی برخی افراد غیر موثر بر نام خیابان ها و چهارراهها گذاشته شده است.
وی افزود: به راستی چرا باید امثال حاج ملا علی کنی، پس از گذشت 120 سال گمنام باشند، حال آن که شخصیتی چون ایشان وقتی به رحمت خدا میرود، تمام مردم تهران از جمله اقلیتهای دینی در عزای ایشان به سوگ مینشینند .
این محقق و پژوهشگر ادامه داد: متاسفانه به نظر میرسد یک نوع کمبود حافظه تاریخی در جامعه ما وجود دارد که باید این مسئله را ریشه یابی و حل کرد.
وی با تاکید بر این که حاج ملا علی کنی در برخی از کتب مظلوم واقع شده است، گفت: باید راجع به علما و نقش مهم آنها در تاریخ تشیع یک خط تحلیلی عمیق داشته باشیم.
نجفی همچنین خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از علمایی که در تاریخ معاصر مخالف خط روشنفکری بودند، به غلط در خط حامیان استبداد قاجاری تلقی شدهاند که باید در رفع این مظلومیت تاریخی نسبت به این بزرگواران کوشید.
وی اضافه کرد: همین امروز نیز برخی نویسندگان در نشریات خود امثال حاج ملا علی کنی و شیخ فضل الله نوری را به دروغ خط حامی استبداد مینامند، حال آن که این بررگوارن در خط تعالی ملت قرار داشتند و همواره مخالف استبداد و استعمار و تحجر بودند.
سخنران این همایش در خاتمه با تاکید بر این که حاج ملا علی کنی حقیقتا جزو افتخار آفرینان این کشور است، گفت: از جمله خدمات ایشان به مردم ایران، مخالفت با سلطه اقتصادی بیگانگان در قضیه قرارداد رویترز و نیز تاکید بر حفظ استقلال روحانیت از سلطنت میباشد.