به گزارش مرکز خبر حوزه ، حجت الاسلام نصوری، شب گذشته در جمع مبلغان مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم با ذکر این مطلب که تشنگی به یافتن روزنههای معنوی در مردم این عصر، بسیار زیاد است، اظهارداشت: به همین علت افراد شیاد و سودجو و دشمنان اسلام ناب از همین رهگذر به جذب فریب خوردگانی که در میان آنان از تحصیل کردگان و بی سوادان جاهل و غافل وجود دارد، اقدام میکنند.
وی افزود: بیشترین آسیب دیدگان فرقهها و افراد منحرف و دروغگو را افراد متدین کم عمق و جاهل تشکیل داده اند؛ در این جهالت، نقش مدرک و سواد آکادمیک نیز بسیار کم است؛ زیرا در سالهای اخیر بسیاری از افرادی که جذب این گروهها میشوند از جمعیت تحصیل کردگان نیز بوده اند.
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت، خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد که با معارف مهدویت، آشنا نیستند، فریب افرادی را میخورند که به جای امام محوری به شخص محوری روی آورده اند؛ در این بین برخی افراد با ادعای معنویت کاذب و ارتباطات با امام زمان(عج) در بین بسیاری از افراد تاثیرگذار نیز نفوذ کرده اند که باید مراقب بود.
وی ادامه داد: این افراد از عشق وافر و تشنگی مخاطبان خود به مباحث مهدوی سوءاستفاده کرده و مرحله به مرحله ادعاهای خود را مطرح میکنند و در مرحله آخر به حدی در روح و جان مخاطبان و مریدان خود نفوذ میکنند که حاضرند هر گونه دستور غیر عرفی و غیر شرعی و غیر عقلی را بپذیرند.
حجتالاسلام نصوری به چند نمونه از شیادان مردم فریب در عرصه مهدویت اشاره کرد و گفت: بانوان به دلیل علاقه وافر به این گونه جلسات معنوی و انسانهای وارسته، هدف اصلی بسیاری از این افراد هستند؛ در چند سال گذشته افراد بسیاری چه مرد و چه زن با نفوذ اعتقادی در میان این گروه از مردم، خود را به عنوان نایب حضرت و وابسته نسبی معرفی میکنند و بعضاً در برخی شهرها به قدری مرید پیدا کرده اند حتی برخورد با این افراد را نیز پیچیده کرده است.
* عوامل انحراف در عرصه مهدوی
این کارشناس مباحث مهدوی با اشاره به عوامل انحراف در این عرصه، اظهارداشت: یکی از عوامل زمینه ساز برای شیوع انحرافات و سوءاستفاده شیادان، تشنگی مردم به مباحث مهدوی و معنوی است؛ در این عرصه افراد شیاد سعی میکنند با نگاه تطبیقی و نشانه محوری، شخص محوری و ارتباط و خواب محوری به جذب مرید اقدام کنند؛ یکی از شگردهای جذب مرید توسط این افراد، عبور از خط قرمزهای شرعی و عرفی و زدودن شرع از ایمان است؛ به نحوی که به طعمههای خود این مطلب را عنوان میکنند که نیازی به نماز خواندن نیست و با گفتن ذکر یا ایمان قلبی، آن را جبران میکنید.
وی، دومین عامل رشد این گروهها و افراد را تسهیل گراییهای این افراد عنوان کرد و گفت: این افراد سعی میکنند با برخی ظواهر دینی و بدون توجه به متن و اصول نهفته در آن، تمام تکالیف شرعی را از میان بردارند و روابط مریدان را در بین خود و به نفع خود به شکلی تنظیم کنند که هم برای آن افراد جذاب باشد و هم خودش بتواند بیشترین بهرهها را از طعمهها ببرد.
حجت الاسلام نصوری، شتابزدگی را عامل موثر دیگری در فعالیت این افراد دانست و گفت: این افراد سعی میکنند به افراد تلقین کنند که برای صعود معنوی و استفاده از یک عنصر شتاب دهنده میبایست موانع سرراه که اکثر این موانع از نظر این افراد مقدس ترین مقدسات از جمله قرآن و تکالیف شرعی هستند را بردارند و هیچ تقیدی به آنها نداشته باشند.
* شگردهای شیادان و منحرفین
وی در بیان شیوههای جذب از سوی افراد شیاد و منحرف در عرصه مهدوی اظهارداشت: سوء استفاده از معنویت گرایی، سواستفاده مادی، تکفیر افراد موجه، مقدس مآبی، ارایه شیوههای تربیتی، اباحی گری، شخصیت پردازی و داستان سرایی و خواب محوری از جمله شگردهای این افراد است.
حجت الاسلام نصوری در بیان راههای مبارزه و مقابله با این انحرافات، اظهارداشت: اولین عنصر مبارزه و مقابله با این جریانها، بالابردن سطح آگاهیهای عمومی است که بتوانند در انتخابهای خود عوامل حقیقی را به درستی دریابند، همچنین بیان شاخصههای افراد شیاد، عامل تاثیرگذاری دیگری است که میتواند نقش مهمی در خنثی کردن نقشههای آنان داشته باشد که از آن جمله میتوان به بیان شاخصههایی مثل مبهم گویی، تجویز راههای غیر شرعی، مکان محوری و شخص محوری به جای خدا محوری اشاره کرد.
* ضرورت طراحی مهندسی اخلاقی و تربیتی
وی بر لزوم طراحی مهندسی اخلاقی و تربیتی در جامعه تاکید کرد و گفت: ارایه مشکلات عقلی، نقلی و شرعی شیوههایی مثل رمالی، جن گیری و... برای حل مشکلات برای مردم و عدم بی تفاوتی علما و فضلای حوزه و فرهیختگان متدین نسبت به انحرافات حتی جزیی و همچنین ارایه الگوی مناسب فرهنگی دست یافتنی به جوانان از دیگر راههای موفقیت در طرحهای فرهنگی به منظور واکسینه کردن جامعه در مقابل این تهدیدات است.
این کارشناس مباحث مهدوی، شهیدان را بهترین الگوهای عصر حاضر برای جوانان عنوان کرد و اظهارداشت: شهدا به دلیل برخورداری از سجایای اخلاقی و حضور در بین مردم بهترین الگوها برای تربیت نسل جوان هستند که میتوانند نسل جوان کشور را در مقابل تمامی مشکلات فرهنگی بیمه کنند.