به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید، صبح امروز در مراسم رونمایی از موسوعه تاریخ امام حسین اظهارداشتند: حوادث تاریخی با گذشت زمان کم رنگ و کم رنگ تر میشود و گرد نسیان بر این حوادث مینشیند و تدریجا به فراموشی سپرده میشوند.
ایشان افزودند: حوادث بسیار مهمی در دنیا مانند جنگهای جهانی داشتیم، جنگی که حدود 30 میلیون نفر کشته داد و ویرانیهای عظیمی ایجاد کرد، ولی با گذشت 50 سال آرام آرام به فراموشی سپرده شد و نسلهای جدید فقط در کتابهای تاریخی این حوادث را دنبال میکنند.
معظم له با اشاره به بقای عاشورا در طول تاریخ، ادامه دادند: حادثه عاشورا چون الهی است، همچنان باقی است و هر سال عاشورا عظیم تر از گذشته احیا میشود و سالانه بیش از 10 میلیون زائر به سمت کربلا حرکت میکنند.
ایشان اضافه کردند: سالانه در اربعین و عاشورای حسینی صفوفی از عاشقان موج موج به سمت کربلا میروند، این درحالی است که خطر جانی را احساس میکنند، ولی با این حال به حرکت عظیم خود ادامه میدهند؛ دشمن به حیرت افتاده که این چه علاقه ای است که مردم هر چه در این راه شهید میشوند، باز بر جمعیت آنها افزوده میشود، این رابطه با ذات پاک پروردگار است.
* ایران تا عاشورا را دارد، قابل شکست نیست
ایشان با تاکید بر این که امام حسین(ع) هر چه داشت در طبق اخلاص گذاشت و خداوند نیز به کربلای او ابدیت بخشید، گفتند: تعجب نکنید که در آینده نیز امواج عظیم تری پیدا شود و به قول سیاست مدار غربی تا ایران عاشورا را دارد، قابل شکست نیست و امام راحل انقلاب را به برکت عاشورا بنیانگذاری و به پیش برد.
معظم له با بیان این که تدوین این موسوعه یکی از امواج کربلا و عاشورا است، یادآور شدند: یکی از قدیمی ترین مقاتل امام حسین(ع) مقتل ابی مخنف است، آن روز که ایشان این مقتل را مینوشت، باور نمی کرد روزی 24 جلد عظیم درباره امام حسین و عاشورا و کربلا و یارانش نوشته شود.
این مرجع تقلید ادامه دادند: موسوعه ای که 26 سال زحمت جمعی از محققان برادر و خواهر آموزش و پرورش را به همراه داشته است ماندگار خواهد بود.
معظم له با اشاره به این که این موسوعه منشا تولید کتابهای دیگری شده و بسیاری از کتابهایی که در این زمینه برای دانش اموزان نوشته شده است، خمیر مایه آن این مجموعه است، ابراز داشتند: معتقدم این مجموعه منبعی غنی برای همه محققین خواهد بود و بسیاری از مسائل را میتوان از طریق آن کشف کرد.
* موسوعه به زبان خارجی ترجمه شود
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پایان با ارائه پیشنهاداتی، خاطرنشان کردند: باید تحلیل گران بر اساس این مجموعه غنی، تحلیلهای جدیدی درباره کربلا بنویسند؛ زیرا کربلا انگیزههایی داشت و این انگیزهها باید از لابه لای تاریخ گردآوری و نتایج آن تبیین و تفسیر شود، همچنین پیشنهاد میکنم پرونده این موسوعه همواره باز باشد و سال به سال یک جلد تازه و تحقیقات جدیدی بر آن اضافه گردد و به زبانهای خارجی ترجمه و منتشر شود.