یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر حوزه علمیه بوشهر، یکی از راه های کاهش مهاجرت طلاب به قم به منظور تکمیل تحصیلات در سطوح عالیه را راه اندازی این سطوح در حوزه های علمیه استان های کشور عنوان کرد.

حجت الاسلام خدری در گفتگو با سرویس استان های مرکز خبر حوزه، با ذکر این مطلب که مرکز مدیریت بوشهر در نیمه مهرماه 89 راه اندازی شده است، اظهارداشت: هم اکنون 5 مدرسه علمیه در سطح استان بوشهر به فعالیت مشغول هستند که 3 مدرسه به صورت بلند مدت و 2 مدرسه سفیران نیز به تربیت مبلغان جوان مشغول هستند؛ در مجموع 350 طلبه در این مدارس تحصیل می کنند.

وی افزود: سالانه بیش از50 یا 60 نفر از مدارس علمیه استان فارغ التحصیلان سطح یک می شوند که اغلب برای ادامه تحصیل به قم و یا استان های دیگر عزیمت می کنند.

مدیر حوزه علمیه بوشهر با بیان این مطلب که 30 استاد در این استان به تربیت طلاب مشغول هستند، اظهارداشت: این اساتید به صورت تمام وقت و یا پاره وقت با این مدارس حوزوی در ارتباط هستند و خوشبختانه به دلیل حضور اساتید فاضل و نخبه در این حوزه به لحاظ آموزشی، مدارس استان از وضعیت مناسبی برخوردار هستند.

وی اظهارداشت: در گذشته و از میان ساختمان هایی که برای برپایی مدارس علمیه مورد نیاز بود، تنها یک مدرسه به نام حوزه در مرکز استان برپا بود که هم اکنون نیز 140 طلبه را در خود جای داده است که این فضا برای طلاب استان کافی نیست.

مدیر حوزه علمیه بوشهر خاطرنشان کرد: مدارس دیگر از فضای آموزشی و خوابگاهی بی بهره بودند و به دلیل اینکه توسعه فضای آموزشی از اولویت های مدیریت حوزه در بوشهر می باشد، سال زمین هایی با کاربری آموزشی تملک شد و امسال وارد مرحله ساخت و ساز شده است؛ برخی مدارس مثل خورموچ در سه طبقه طراحی شده که انشالله در دهه فجر افتتاح می شود.

وی گفت: در برازجان نیز، به منظور ساخت مدرسه علمیه بیش از 6 هزار متر زمین تملک شده است که هم اکنون در حال ساخت است که بخشی از آن تا چند ماه آینده راه اندازی می شود.

حجت الاسلام خدری با بیان این مطلب که طلاب بوشهری هم اکنون در ساختمان های استیجاری مشغول به فعالیت هستند، اظهارداشت: خوشخبتانه با تلاش های پیگیرانه حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری به عنوان رییس شورای مدیریت استان فعالیت های حوزوی در عرصه های مختلف آموزشی و زیربنایی با سرعت در حال پیشرفت است و امیدواریم در آینده نزدیک، حوزه علمیه بوشهر با توسعه فضای آموزشی و پذیرش طلاب بیشتر و افزایش سطوح تحصیلی جایگاه فعلی خود را ارتقاع دهد.

خدری با ابراز امیدواری نسبت به راه اندازی سطح دو تحصیلات حوزوی در استان بوشهر عنوان کرد: برای راه انداری سطح دو، به لحاظ بهره گیری از اساتید مجرب در استان، مشکلی نداریم و هم اکنون در حال طی مراحل قانونی برای تصویب و اجرای سطح دو در این استان هستیم.

وی افزود: راه اندازی سطوح عالیه حوزوی در استان ها به طور قطع نقش به سزایی در کاهش مهاجرت طلاب به قم و ماندگاری نیروهای مستعد و فعال حوزوی در استان های مبدا خواهد شد؛ استان های کشور با بهره گیری از توان نیروی انسانی بومی خود در بخش حوروی می توانند بسیاری از مشکلات فرهنگی، تربیتی و آموزشی خود را برطرف کنند ولی اگر سطوح عالیه در استان ها تدریس نشود، این نیروهای مستعد برای ادامه تحصیل به قم و یا استان های دیگر مهاجرت کرده و درصد بازگشت آنان به استان های خود کاهش چشمگیری خواهد یافت.

مدیر حوزه علمیه بوشهر، نخبه پروری و استعدادیابی در بخش حوزوی را از جمله اقدامات این مرکز خواند و اظهارداشت: برگزاری المپیادهای علمی ویژه طلاب و برگزاری مسابقات علمی و پژوهشی و راه اندازی دوره های تخصصی آموزشی و پژوهشی در سطح حوزویان در این راستا انجام می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha