حجت الاسلام و المسلمين مصطفي ملکي در گفتگو با سرویس استانهای مرکز خبر حوزه با اشاره به نقش پررنگ حوزههای علمیه در بصیرت بخشی به مردم برای شرکت آگاهانه در انتخابات نهمین دوره از مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: وظیفه حوزههای علمیه در بصیرت بخشی به آحاد مردم برای شرکت آگاهانه و مقتدرانه در این انتخابات سنگین است و روحانیون باید با روشنگریهای صحیح و دقیق مردم را در انتخاب نماینده اصلح کمک نمایند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ديدار هزاران نفر از علما، فضلا، طلاب و اقشار مختلف مردم قم در رابطه با اینکه نامزدها بايد با قصد خدمت وارد عرصه انتخابات شوند، ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب در این جلسه فرمودند؛ کساني با هدف قدرت طلبي و بدست آوردن ثروت و يا انگيزههاي ناسالم ديگر وارد انتخابات شوند، به مردم و کشور خدمت نخواهند کرد و آحاد مردم باید به شدت از استفاده از بیت المال در انتخابات حساس باشند.
* مجلس نمادی از تفکر یک کشور و اعتقادات مردم است
مدیر حوزه علمیه استان گلستان در ادامه با اشاره به شاخصههای نماینده اصلح، خاطرنشان ساخت: مجلس، نمادی از تفکر کشور و اعتقادات مردم بوده و از جایگاه بسیار ویژهای برخوردار است؛ به همین دلیل نمایندگان باید از ویژگیهایی نظیر داشتن اندیشه جهانی، تخصص و تعهد نسبت به نظام و ولایت فقیه برخوردار باشند.
عضو شورای حوزه علمیه استان گلستان با اشاره به دیگر شاخصههای نماینده اصلح، بیان کرد: نمایندگان باید با اعتقاد به همگرایی در کشور و تلاش در جهت ایجاد وحدت بتوانند انسجام ملی و اتحاد ملی را عملیاتی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی با تأکید بر اینکه باید معتقدین به نظام در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند، افزود: یک نماینده باید دارای دو خصیصه تعهد به نظام و تخصص باشد؛ چرا که مسائل کشور باید در ابعاد مختلف مورد رسیدگی قرار گیرد.
* راهکار حضور حداکثری مردم در انتخابات
وی در پاسخ به این سوال که امروز از چه راهی باید به حضور حداكثری مردم در این مرحله از انتخابات دست یافت، خاطرنشان ساخت: ایجاد فضای رقابتی سالم، تنوع کاندیداها و تکثر برنامههای آنان، ایجاد روحیه امید و بالابردن ضریب اطمینان مردم، توجه كاندیداهای انتخاباتی به مطالبات عمومی، توجه به عدالت اجتماعی و پیاده كردن آن در لایههای گوناگون حاكمیت و اقشار جامعه، از راههای حضور حداکثری مردم در انتخابات است.
مدیر حوزه علمیه استان گلستان با اشاره به رعایت اخلاق انتخاباتی از سوی نامزدها تصریح کرد: اسراف نکردن در تبلیغات، انصاف در گفتار، احترام متقابل و دوری از تهمت، پرهیز از دادن وعدههای واهی، پرهیز از شعارزدگی، پرهیز از اختلافات و دوری از فریب کاری، از مواردی است که نامزدهای انتخاباتی باید به آن پایبند باشند.
عضو شورای حوزه علمیه استان گلستان در پایان با اشاره به نامه آیت الله مقتدایی به مدیران استانی در رابطه با انتخابات، بیان داشت: ممانعت مدیران و معاونین مدیریتهای استانی از عضویت در احزاب و تشکلهای مرتبط با انتخابات و حمایت از افراد خاص، از نکات قابل توجه در آن نامه میباشد.