چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 272903
۲۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۷

روز پنجم دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه، پررونق ترین روز این نمایشگاه نسبت به روزهای قبل بود، چرا که پس از تعطیلات و عزاداری مردم و طلاب، جمعیت بیشتری برای بازدید از غرفه های این نمایشگاه به مجتمع امام خمینی(ره) آمده بودند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه به نیمه خود رسیده است، ناشران ایرانی و خارجی حاضر در این نمایشگاه، در حالی از روز بیست و دوم دی ماه در مجمتع امام خمینی(ره) کار خود را آغاز کردند، که سه روز اول آن، به دلیل مصادف بودن با ایام اربعین حسینی(ع) با استقبال مردم نه چندان خوب مواجه شد؛ مطلبی که بسیاری از غرفه داران نمایشگاه به آن اشاره می کردند.

امروز پس از چند روز رکود، نمایشگاه رونق گرفته، زیرا مردم و به خصوص طلابی که در دهه سوم صفر، برنامه تبلیغی نداشتند، به همراه گروه‌های مختلف مردمی با حضور در نمایشگاه، با بازدید از قسمت‌های مختلف در جریان چگونگی فعالیت های موسسات انتشاراتی حوزوی و منشورات تازه آنها پرداختند.

حضور بیش از یکصد موسسه انتشاراتی حوزوی و علوم اسلامی در دومین نمایشگاه تخصصی حوزه، گویای حضور فعال موسسات حوزوی در عرصه انتشارات است؛ به گونه ای که فعالیت این موسسات موجب رونق بخش چاپ و نشر قم در کشور به عنوان دومین مرکز بزرگ انتشار کتاب ایران شده است.

از جمله موسسات انتشاراتی که در این نمایشگاه اقدام به ارایه آثار کرده‌اند، می‌توان به موسساتی چون، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه، بوستان کتاب، طوبای محبت، مسجد مقدس جمکران، وثوق، اندیشه اسلامی، خادم الرضا، کومه، شهود، جامعة المصطفی العالمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، تسنیم، دلیل ما، موسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)، درالحدیث، جلوه کمال، سرور، امام عصر(عج)، دارالفکر، دارالعرفان، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و... اشاره کرد.

حضور موسسات انتشاراتی علوم اسلامی و حوزوی خارجی در نمایشگاه دوم، از نکات برجسته این نمایشگاه است که با توجه به نوپا بودن این جشنواره، استقبال مناسبی از سوی موسسات انتشاراتی علوم اسلامی به خصوص عربی از این نمایشگاه به عمل آمده است از این جمله می توان به حضور موسساتی چون، امام جواد(ع)، موسسه العطار القافیه، دار زین العابدین، موسسه النور المطبوعات، دارالذوی القربی، دارالمهدی الاحیاالتراث، دارالمکتب الارشاد و... اشاره کرد که اغلب آنها از کشورهای لبنان و عراق به نمایشگاه قم آمده است.

بر اساس این گزارش؛ مدیر غرفه مسجد مقدس جمکران گفت: در روز‌های اول نمایشگاه، تا روز بیست و پنجم جمعیت مناسبی به این نمایشگاه وارد نشد، زیرا تبلیغات اندک، زمان نامناسب و برخی علت های دیگر موجب شده است تا شاهد استقبال کم طلاب در نمایشگاه باشیم.

حجت الاسلام حمید شفیعی از حاضران در این نمایشگاه در این خصوص، با ذکر این مطلب که به طور اتفاقی از ایجاد نمایشگاه مطلع شده است، اظهار داشت: از طریق یکی از اساتید متوجه برپایی این نمایشگاه شدم و برای یافتن کتاب‌های مورد نیاز در رشته‌های علوم حدیث و تاریخ اسلام در میان غرفه ها به جستجو مشغول هستم.

حجت الاسلام شفیعی خاطرنشان کرد: جای این نمایشگاه در بین نمایشگاه‌های کشور بسیار خالی بود زیرا سالانه نمایشگاه‌های متعدد فرهنگی در کشور برگزار می شود و علوم اسلامی که جایگاه شاخصی در عرصه نشر کشور دارد باید در چنین نمایشگاه هایی، مخاطبان خاص خود را در یک مکان واحد گردهم آورد.

به هر ترتیب به نظر می رسد تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه تخصصی حوزه در روزهای پایانی با استقبال بیشتری از سوی مردم و طلاب مواجه شود، ولی به طور قطع اگر این نمایشگاه در روزهای غیر از ایام تبلیغ حوزویان برگزار می شد، به طور فزاینده ای بر میزان بازدید کنندگان افزوده می‌شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha