به گزارش مرکزخبرحوزه، مدیر گروه علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پیش از ظهر امروز در نشست تخصصی کارکردهای خانواده در تربیت اخلاقی و مقایسه آن با تاثیرات تربیتی نهادهای جایگزین با تاکید برخانواده ایرانی که در سالن همایش دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزارشد، اظهار داشت : خانوادههای اخلاقی مبتنی بر دین دارای ویژگیهای اساسی برای تربیت فرزندان هستند.
حجت الاسلام حسین بستان افزود: یکی از ویژگی اساسی خانوادهها که باید بر آن تاکید بیشتری داشته باشیم، میتوان به محورهای مهم تربیت اخلاقی از همان سنین خردسالی اشاره کرد که اگر رفتار صحیح از والدین بروز نکند، منجر به تبعات جبران ناپذیری خواهد شد.
مدیر گروه علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مجاورت و همنشینی ، پشتیبانی افراد خانواده از فرزندان، وابستگی افراد نسبت به همدیگر، برخورداری از اعتماد به نفس والدین، آموزش خانواده، برخورداری از انرژی قوی والدین و مشارکت همسالان از مهمترین ویژگیهای تربیت اخلاقی خانوادهها به شمار میرود.
حجت الاسلام بستان با اشاره به الگویهای خانوادگی در تربیت اخلاقی ،یاد آورشد: الگوهای تک همسری، الگوهای خانوادههای چند شغلی ، تک والدینی ، هسته ای و پدر سالار و یا مادر سالار از شایعترین الگوهای خانوادها است که خانوادههای ایرانی به سمت این الگوها کشیده میشوند.
وی با بیان اینکه اشتغال همزمان والدین بیشرین آسیب را به تربیت اخلاقی وارد میکند، افزود: الگوی خانواده دو شغلی آسیبهای را به ارکان نظام تربیتی جامعه وارد کرده است .
این محقق و پژوهشگر حوزوی اضافه کرد: پدرسالاری محض نیز باعث خشونت طلب شدن فرزندان پسر و خشونت پذیر شدن فرزندان دختر در اجتماع میشود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به نقش مدیریتی در جامعه، تاکید کرد: اشتغال تمام وقت والدین از دلایل ضعف و سستی خانوادههای امروزی است در این بین ضعف مدیریتی جامعه از یک سو و تهاجم فرهنگی از سوی دیگر باعث تشدید شدن ناهنجاریهای سستی خانوادهها در تربیت فرزندان شده است.
حجت الاسلام بستان با اشاره به نقش الگو سازی فیلمهای تلویزیونی برای خانوادها و فرزندان ،یاد آور شد: یکی از مباحثی که اسلام به آن تاکید کرده است داشتن صفت غیرت در مردان و عفت و حیا در زنان میباشد، اما متاسفانه برخی فیلمهای تلویزیونی، با بی ارزش نشان دادن صفت غیرت، در صدد از بین بردن آن در خانوادهها و جامعه است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه باید همه نهاد بر محوریت یکسان در تربیت اخلاقی فرزندان حرکت کنند، یاد آور شد: نهادهای مهمی چون آموزش و پرورش، خانوادهها و رسانهها باید در صدد القای اخلاق اسلامی در تربیت اخلاقی فرزندان باشند.