به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، سردار محمد باقری معاون ستاد کل نیروهای مسلح در مراسم رونمایی از مجموعه 5 جلدی « گزارش روزانه جنگ»، این آثار را حاصل تلاش های سرلشکر حسن باقری (غلامحسین افشردی) و فرماندهان اطلاعات و عملیات در محورهای جبهه جنوبی دفاع مقدس دانست و گفت: تدوین مجموعه کتاب های « گزارش روزانه جنگ» کار پر زحمت و گرانقدری است که آثار و برکات آن روز به روز خود را نشان می دهد.
وی ادامه داد: گوهرهای زیادی در تاریخ هستند که تلاش زیادی برای زدودن زنگارها از چهره آن ها صورت نگرفته است و به دست فراموشی سپرده شده اند و یا در کمین غلوها و مبالغه ها مسیری اشتباه پیموده شده است.
سخنران مراسم تصریح کرد: شهید حسن باقری توانست واقعیت جنگ را با تلاش 28 ماهه به قلم بکشد و در اختیار نسل حاضر قرار دهد؛ او در روند جنگ، تاثیری کم نظیر داشت.
سردار باقری گفت: این شهید با ابتکارات خود و استراتژی های جدید و در پی آن اجرای عملیات هایی مانند ثامن الائمه(ع) و فتح المبین سهم بسیاری در تحول اساسی در جنگ و روحیه رزمندگان اسلام گذاشت.
وی ادامه داد: یکی از نکات بارز شخصیت شهید حسن باقری ابعاد گوناگون روحی اوست که علاوه بر سخت گیری و فشار بر روی رزمندگان، به خصوص در زمان شناسایی مناطق عملیاتی، حالات روحی لطیفی در جنگ داشت.
* نگاه حساس به جنگ از رسیدن به ارشها باز میدارد
همچنین در این مراسم رضا امیرخانی نویسنده و منتقد، گفت: گزارش روزانه جنگ، ماندگار ترین اثر کتابخانه های جنگ خواهد بود و آشنایی با خطرات، سلوک و زندگی شهید حسن باقری دریچه ای تازه از جنگ را برای من گشود.
امیرخانی با انتقاد از وجود نگاه هیجانی به جنگ افزود: درست که تشییع پیکر شهدا در زمان کنونی، باعث زنده نگاه داشتن آن حال و هوا در جامعه است، اما برای بازگشت به عرصه عقلانی جنگ، هیچ چیز بالاتر و ارجمند تری از انتشار مجموعه آثار شهید حسن باقری نیست.
این نویسنده با اشاره به تحلیل های هیجانی از جنگ در فضای سیاست زده یادآورشد: حسن باقری و امثال کم شمار او در حیطه مدیریت جنگ موثر بوده اند که ما در معرفی آن ها به افکار عمومی کم کاری کرده ایم؛ نگاه احساسی به جنگ ما را از رسیدن به ارزش های واقعی باز می دارد.
* تنها شهیدی که عراقیها برایش مجلس ختم گرفتند
سرتیپ پاسدار فتح الله جعفری، رییس موسسه شهید باقری نیز در این آیین با بیان اینکه این شهید بزرگوار از بدو ورود به خوزستان، تصویری واضح و روشن از جنگ ارایه کرد، اظهارداشت: شهید باقری در اسنادش به خوبی توانسته است نقش تمامی مجموعه ها، ارگان ها و افرادی که در مقاطع اولیه دفاع مقدس تاثیرگذار بوده اند را منعکس کند.
وی افزود: چهل هزار سند از شهید باقری به جای مانده است تمامی آنها خوانده و با بیان شیوایی گویا سازی شده است.
سردار جعفری خاطرنشان کرد: گزارشی در طی این مدت توسط اشخاص نوشته نشده مگر اینکه در گزارشات شهید باقری آرشیو دقیقی از آنها موجود باشد.
وی با بیان اینکه شهید باقری در گزارشات خود به نقش موثر فرماندهان عالی رتبه دفاع مقدس همچون سرلشکر رضایی، سرلشکر صفوی، سرلشکر رشید و سایر فرماندهان قرارگاه های ده گانه چگونگی آموزش نیروها و ورود آنها به عملیات های پرداخته بود، اظهارداشت: همچنین در گزارشات این شهید، حزب بعث، صدام و عراق به خوبی معرفی شده است.
رییس موسسه شهید باقری اظهارداشت: این شهید بزرگوار فرمانده و رهبری حاضر در میدان جنگ بود که توانایی گرفتن تصمیمات تاثیرگذار در لحظات حساس را داشت.
وی با بیان اینکه شهید باقری انسانی بود که جنگ را با رویکرد انسانی اداره می کرد، گفت: شهید باقری تنها فرمانده ایرانی بود که پس از شهادتش عراقی ها نیز برایش مجلس ختم گرفتند.
سردار جعفری مهم ترین خصلت شهید باقری در دوران جنگ را قدرت ایمان وی دانست و تصریح کرد: نبوغ این شهید والامقام در فرماندهی جنگ بر گرفته از قدرت ایمان و ایجاد فرهنگ علوی و عاشورایی در آن دوران بود.