به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین «سید مجید المشعل»، پیش از ظهر امروز در هشتمین پیش نشست تخصصی چهاردهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با عنوان "بررسی تحولات اخیر در جهان و دنیای اسلام" که در محل سالن شهید عارف حسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با بیان این که برای بررسی تحولات کشور بحرین در یک سال گذشته باید قدری به تاریخ این کشور رجوع کنیم، اظهار داشت: 230 سال قبل، آل خلیفه که یک قبیله هجومگر بود به عنوان اشغالگری و با کمک برخی از حکومت های عربی وارد بحرین شدند اما جالب این جا بود که همیشه در امن و امان زندگی می کردند.
وی با بیان این که از 32سال قبل تا کنون سه دوره مخالف مردم با حکومت آل خلیفه ایجاد شده است، گفت: در سال 1981میلادی یک تحرک سیاسی در بحرین ایجاد شد که در آن زمان بسیاری از مردم به زندان رفته و بسیاری هم از کشور اخراج شدند؛ سپس در بحران های سیاسی در سال های 1990، 1994 و 1995 پیش آمد که با آن هم برخورد بدی شد و این برخوردها با مردم و محدودیت ها تا سال 1999 ادامه داشت. در سال 1999 که خلیفه وقت از دنیا رفت و پسرش جانشین او شد، پروژه آشتی ملی را مطرح کرد که البته به دلیل این که این پروژه نکات مثبتی با خود داشت و مردم راه اصلاح ساختار سیاسی را از آن طریق دیدند، به آن روی خوش نشان دادند، اما بعد از تثبیت شدن فضای آرام در بحرین، پادشاه بحرین گفت که باید پادشاهی در این کشور قانونی شود، مشابه آن چیزی که در دیگر کشورهای عربی وجود دارد.
این محقق و اندیشمند بحرینی گفت: در اثر همین اقدامات بود که دوباره اعتراضات شروع شد تا این که انقلابهای منطقه به وقوع پیوست و موج بیداری اسلامی به بحرین هم رسید و سبب شد که نارضایتی هایی را که مردم در طول سال ها در سینه داشتند، به یکباره بیرون بریزند.
وی خاطرنشان کرد: با این که همه منابع ثروت و قدرت بحرین که حق مردم بحرین است، در اختیار یک خانواده یعنی خاندان آل خلیفه بود، اما بازهم آن ها خونریزی کرده و مردم را از بین برده و می برند؛ یعنی این حکومت ظالم تظاهرات مسالمت آمیز مردم بحرین که خواهان عدالت و روی کارآمدن دولتی انتخابی هستند را هم تحمل نمیکند.
حجت الاسلام و المسلمین "سید مجید المشعل"، ادامه داد: در هفته های آینده سالگرد شروع بیداری اسلامی در بحرین را جشن می گیریم و از هم اکنون بسیاری از جوانان و مردم بحرین از طریق شبکه های اجتماعی چون فیس بوک و توییتر مردم را به حضور در این جشن و جنبش اعتراضی علیه حکومت آل خلیفه تشویق می کنند.
وی خاطرنشان کرد: حرکت مردم بحرین همانند حرکت دیگر کشورهای اسلامی است، اما دولتمردان غربی اصرار دارند که وانمود کنند ایران در امور بحرین دخالت می کند، حال آن که بحرینیها معتقدند جمهوری اسلامی ایران از حق و از مظلومان حمایت می کند.
این محقق و اندیشمند بحرینی افزود: بعد از ناکامی های پیاپی غرب و آمریکا در متوقف کردن حرکت مردم بحرین، بحث قومیت ها را مطرح کرده و این طور عنوان کردند که حرکت مردم بحرین یک حرکت صرفا شیعی است تا یک جنگ مذهبی و داخلی میان مردم در بحرین ایجاد کنند، حال آن که این طور نیست و این تیر هم به سنگ می خورد.
وی افزود: آل خلیفه در پی سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردم مظلوم بحرین، 38مسجد را نیز ویران کرد که نشان از ضدیت آن ها با دین اسلام و مذهب تشیع می کند و این امری است که مردم بحرین آن را بر نمی تابند؛ به همین جهت مردم بحرین مصمم هستند تا با اراده ای قوی تر، این راه یعنی اعتراض به حکومت آل خلیفه در بحرین را تا سرنگونی آن ادامه دهند؛ هر چند ادامه این راه با فدا شدن شهدای دیگری همراه باشد؛ زیرا می خواهند به سعادت و خوشبختی برسند.
حجت الاسلام و المسلمین "سید مجید المشعل"، در بخش بعدی سخنان خود به نقش علما در قیام مردم بحرین اشاره کرد و گفت: علما گرچه پیشگام حرکت اعتراضی مردم بحرین علیه حکومت آل خلیفه هستند، اما در ابتدا می خواستند به صورت مستقیم وارد این جریانات اعتراضی نشوند تا مبادا این شائبه پیش بیاید که این حرکت، یک حرکت صرفا شیعی است؛ اما در نهایت آنان با تمام توان به دفاع از حقوق مردم پرداخته و در صحنه های اعتراضی علیه حکومت آل خلیفه نیز حضور پیدا کردند.
وی خاطرنشان کرد: رهبری شیخ احمد عیسی در جریانات اعتراضی مردم بحرین، مشروعیت خاصی به حرکات سیاسی مردم می دهد و علاوه بر آن خطبه های نمازجمعه هر هفته این عالم دینی نیروی جدیدی را به مردم برای اعتراض به این حکومت ظالم تزریق می کند.