به گزارش مرکز خبر حوزه دکتر منوچهر محمدی، دبیر علمی جشنواره شیخ طوسی با بیان این که انقلاب اسلامی ایران در سطوح مختلف قابل تحلیل است، گفت: سطح ملی، یکی از سطوحی است که در آن میتوان انقلاب اسلامی ایران را بررسی نمود.
وی ادامه داد: انقلااب اسلامی ایران، توانست نظام شاهنشاهی مستبد چند هزار ساله را در ایران پایان دهد و نظامی به نام نظام جمهوری اسلام را در کشور ایجاد کند و در مدت بیش از سه دهه، با تمام گرفتاریها و معضلات، مقاوت کرده و روز به روز نیز قدرتمندتر میشود.
دبیر علمی جشنواره شیخ طوسی، سطح منطقهای و جهان اسلام، سطح دیگری از سطوح بررسی انقلاب اسلامی دانست و اذعان داشت: از دوران حکومت امام علی(ع)، حکومت اسلامی بر پایه موازین اسلام وجود نداشت، اما امروز با گذشت 1400 سال از تاریخ اسلام، حکومت جمهوری اسلامی در ایران بر پایه موازین اسلامی شکل گرفت.
دکتر محمدی همچنین به بررسی انقلاب اسلامی در سطح نظام جهانی و نظام بینالمللی پرداخت و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نظامی در کشور شکل گرفت، که حاکمیت جهانی غرب را به چالش کشید، به گونهای که جهان به دو اردوگاه سلطهگران و اردوگاه سلطه ستیزان تبدیل شد.
وی در ادامه به سطح تاریخ جهانی و تاریخ بشریت انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: در این سطح، همانگونه که مقام معظم رهبری گفتند، انقلاب اسلامی ایران، تاریخ بشریت را رقم زده و موجب تحول تاریخ شده است.
دبیر علمی جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی خاطرنشان ساخت: امپراطوری واتیکان و امپراطوری عثمانی دو قدرت دوره رنساس بودند که پس از آنها قدرت به دست شوروی و ایالات متحده آمریکا افتاد، اما پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به این تاریخ ننگین پایان داد و دوره تاریخی جدیدی را به وجود آورد.
محمدی، بیداری اسلامی و تسخیر والاستریت را نمونههای از تغییر تاریخ بر شمرد و ابراز داشت: شباهتهای زیادی میان این حرکتها و انقلاب اسلامی ایران وجود دارد که حضور تودههای مردم، نقش جوانان در آغاز حرکتها، نقش زنان در بیداری، غیر مسلح بودن حرکتها، داشتن هدف مشترک که سقوط نظام است، نداشتن برخود خشن حتی با نیروهای مسلح، مقاومت و سازشناپذیری و کنار زدن موانع انقلاب، از جمله شباهتهای انقلاب اسلامی ایران و سایر انقلابهای موجود در کشورهای اسلامی و غرب است.
وی در پایان خطاب به دانشآموختگان المصطفی خاطرنشان کرد: شما میتوانید مبانی اسلامی را پیاده کنید و در تاریخ کشور خود در میان ملل ارائه کنید و فصل جدیدی باز کنید که علوم انسانی برگرفته از اندیشمندان اسلامی در جهان منتشر شود.