به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، این همایش به مناسبت ایام الله دهه فجر از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در لبنان و با همكاري دانشگاه لبنان، صبح امروز با حضور جمع كثيري از شخصيتها و مقامات سياسي، دانشگاهي و فرهنگي لبنان و علاقمندان به اينگونه مباحث در سالن اجتماعات هتل ماريوت بيروت طي مراسم ويژهاي افتتاح گرديد.
در اين مراسم كه تحت پوشش گسترده رسانههاي ديداري، شنيداري و نوشتاري قرار داشت، پس از تلاوت آياتي از كلامالله مجيد و نواخته شدن سرود ملي دو كشور، ابتدا حجت الاسلام والمسلمین سيد محمد حسين رئيسزاده رايزن فرهنگي در لبنان سخنراني كرد.
وي ضمن خوشامدگويي به حاضرين و تبريك فرا رسيدن سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، اظهار داشت اين سمينار همزمان با سيوسومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي برگزار ميشود. انقلابي كه محال را شكست داد و بذر امكان و اميدواري را در دل ملّت ايران و ساير ملتهاي منطقه كاشت.
رایزن فرهنگی ایران در بیروت ادامه داد: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، شكستن سيطره قدرتهاي استكباري و صهيونيزم و پيروزي ملتها بر مستكبرين وظالمان و پيريزي نظامي مردمي و مستقل، همچون خواب و رويايي غير قابل تحقّق بود اما اين انقلاب توانست وضعيت موجود را تغيير دهد و به ملتها اعتماد به نفس ببخشد و امروزه ما آثار آن را در شكوفايي و پيشرفت ايران و پيروزيهاي مقاومت اسلامي در لبنان، فلسطين، عراق و افغانستان و در قيامهاي مردمي در تونس، مصر و بحرين و ساير كشورها مشاهده ميكنيم.
وی گفت: يكي از دستاوردهاي اين انقلاب، ارائه الگويي عملي براي پيريزي نظامي سياسي مبتني بر ارزشهاي اسلامي، عقلاني و عدالت بود و اين امر در قانون اساسي ايران كه نقطه اتكاي نظام جمهوري ما ميباشد تجلّي مييابد.
رايزن فرهنگي در ادامه با اشاره به خاستگاه قانون اساسي كه همان اصول و مبادي انقلاب اسلامي برگرفته از منهج قرآني ميباشد، تأكيد نمود قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تعبيري از داشتههاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي جامعه ايران و مبتني بر اصول و معيارهاي اسلامي است كه اهداف و آرمانهاي تمدني امت را محقّق ميسازد.
حجت الاسلام والمسلمین رئيسزاده در بخش ديگري از سخنان خود با مروري بر سابقه تدوين قانون اساسي در ايران كه به سال 1857 بر ميگردد و فراز و نشيب دوران پس از آن با به حكومت رسيدن رضا خان پهلوي تا مرحله انقلاب اسلامي و جهاد مستمر و تقديم شهدا و جانبازان، افزود روزهاي 21 و 22 بهمن 1357، نقطه عطف تاريخي براي نابودي نظام شاهنشاهي و در هم شكستن استبداد داخلي و هيمنه قدرتهاي استكباري خارجي در ايران بود كه پس از آن با برگزاري رأيگيري سراسري و موافقت 98.2% از ملّت ايران، برپايي جمهوري اسلامي ايران اعلام گرديد.
وی با اشاره به تيزبيني و هوشمندي امام خميني در درك ضرورت اجراي تغييرات متناسب با تحولات جامعه و آرمانهاي ملت، يادآور شد ده سال پس از تصويب متن نخستين قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، بازبيني آن صورت گرفت و متني كه امروزه در دسترس هست تهيه گرديد كه به رأي گذاشته شد و 97.38% از ملت ايران با آن موافقت نمودند. اهميت اين تغييرات ناشي ميشود از ارتباط آن با موضوع رهبري، تفكيك قوا، گردش قدرت و مواردي در ارتباط با قوه قضائيه، اجرائيه، مجلس خبرگان، مجمع تشخيص مصلحت نظام و غيره.
آقاي رئيسزاده در ادامه بعضي عناصر اصلي قانون اساسي را بر شمرد و از جمله به موارد زير اشاره نمود:
1- خاستگاه قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، قوانين اسلامي و ارزشهاي ديني را در خود جمع کرده است .
2- محور اساسي قانون اساسي اراده ملّي و قوانين الهي است .
3- عنايت کامل به حقوق اقليتها عليرغم اينکه تعداد آن کمتر از 2% از جمعيت ايران مي باشد .
4- برخورداري از مقبوليت مردمي از طريق انتخاب اعضاي مجلس بازنگري قانون اساسي و همچنين راي گيري در مورد تغييرات و متمم هاي قانون اساسي
5- عنايت کامل به حقوق بانوان در جامعه و بناي خانواده و فراهم سازي زمينه مشارکت بانوان همراه مردان در موارد مختلف زندگي اجتماعي
6- محافظت و تاکيد بر آزادي، استقلال و رد کردن وابستگي به خارج و عقب ماندگي و آماده سازي زمينه رشد فکري، سياسي و اجتماعي افراد و جامعه .
7- دفاع از حقوق ملتها و مستضعفان و مبارزه با استکبار جهاني بويژه در قضيه فلسطين عليه کيان صهيوني .
رايزن فرهنگي در پايان با تاکيد بر اينکه امور کشور در چارچوب قانون اساسي پيش مي رود و در پرتو رهبري امام راحل و رهبر معظم انقلاب و در اجراي مواد اين قانون، مسئولين كشور با راي مردم برگزيده مي شوند، به 32 بار برگزاري انتخابات و پيشرفتهاي ايران در زمينه هاي مختلف علمي، فضايي، پزشکي، فن آوري هسته اي و غيره اشاره نمود و افزود امروز در فضايي علمي و پژوهشي بسيار مهمي در اينجا گرد هم آمده ايم زيرا پژوهشها و مقالات عميقي که پيرامون قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ارائه مي دهيد، فقط براي جامعه ايران مفيد نيست بلکه براي بحث و گفتگوي متبادل ميان جوامع ما با مشارکت نخبگان با گرايشهاي مختلف هم اهميت دارد.