به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، دکتر رکن آبادي در آئین افتتاحیه همایش منطقهاي «تجدد و اصالت ديني در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران» در بيروت ابراز داشت: قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بيانگر داشته هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي جامعه ايران مبتني بر اصول و ارزشهاي اسلامي است که اهداف و آرزوهاي قلبي ملت ايران را تجسم مي نمايد لذا قانون اساسي ايران در تعيين سياست خارجي و برقراري رابطه با ساير کشورها به منابع شريعت اسلامي استناد مي کند.
وی گفت: سياست خارجي ايران بر دو اصل اساسي یعنی مصلحت عاليه اسلامي در پرتو وضع موجود و روابط و دوستي انساني و پيوندهاي اخلاقي متكي است.
سفير ایران در بیروت در ادامه عناصر سياست خارجي اسلامي را بر شمرد و به مواردی چون اقدام براي نگهداشتن امت بهعنوان الگوي عالي جوامع بشري، مبدأ گرايي در روابط، عدم اجازه تضعيف مسلمانان و جوامع اسلامي، گفتگو و سخن شايسته، رعايت عدالت در روابط، تأليف قلوب و احترام به موافقتنامهها و قراردادها و معاهدات بين المللي اشاره کرد.
دکتر ركنآبادي بيان مواد 152، 153 و 154 در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شاخصهاي سياست خارجي ايران مبني بر حفظ استقلال كامل، وحدت اراضي، دفاع از حقوق مسلمانان، ممانعت از سيطره بيگانگان بر منابع طبيعي و اقتصادي و فرهنگي و نظامي و. .. را بر شمرد و تأكيد نمود: قانون اساسي ايران استقلال، آزادي، حكومت حق و عادل را حق تمام ملتهاي دنيا ميداند و هرگونه دخالت در امور داخلي ساير ملل را نفي ميكند و از مبارزه مستضعفان در مقابل مستكبران در هر جاي جهان پشتيباني مينمايد.
وی گفت: جمهوري اسلامي ايران امروز با رهبري حكيمانه رهبر معظم انقلاب اسلامي با گامهاي استوار و مطمئن، متكي بر ميراث تمدني، فرهنگي و ديني عظيم به پيش ميرود و تمامي موانع را در هم ميشكند تا براي ملت و امت، آيندهاي پر از دستاوردهاي سياسي، علمي، صنعتي و اقتصادي با عزت و كرامت را بسازد و از مقاومت ملتهاي فلسطين و لبنان و قيامهاي ملتهاي عربي در برابر سيطره استکبار جهاني حمايت مي نمايد. وي با اشاره به تلاش قدرتهاي جهاني براي انحراف مسير نهضت هاي مردمي عربي از جمله با بر انگيختن فتنه هاي طائفه اي و مذهبي آنچنان که در سوريه اتفاق مي افتد، علما، نخبگان و احزاب و تمام آحاد امت را به هوشياري فرا خواند. يادآور مي گردد اين همايش با حضور پژوهشگران و نخبگاني از تونس، مصر، عراق، لبنان و ايران در پنج جلسه علمي با ارائه 25 مقاله در محورهاي گوناگون به کار خود ادامه مي دهد.