به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، این بیانیه توسط حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده رایزن فرهنگی ایران در بیروت قرائت شد.
آقاي رئيسزاده ابتدا از حاضرين و پژوهشگران شركتكننده در همايش و رؤساي جلسات بهخاطر حضور و ارائه پژوهشها و مقالات ارزشمند و نيز از رئيس دانشگاه لبنان به دليل مشاركت در برگزاري همايش تشكر و قدرداني نمود و افزود: طبعاً برگزاري يك همايش براي بررسي جوانب مختلف قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران كه برنامه سياسي نوين و بينظيري در تاريخ را ارائه كرده است، كافي نميباشد ولذا رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در لبنان و به هدف استمرار اين فعاليت فكري و پژوهشي، تلاش خواهد كرد نشستهاي ماهانهاي را با حضور نخبگان ايراني و لبنان و در صورت امكان از ساير كشورها براي بررسي موضوعي قانون اساسي ايران برگزار نمايد.
وي همچنين از قصد رايزني در چاپ و نشر مقالات همايش خبر داد.
رايزن فرهنگي ایران در لبنان در ادامه بيانيه پاياني را به شرح زير قرائت نمود:
1- شركتكنندگان در همايش، قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران را ، نمونه شايستهاي از قانون اساسي مبتني بر شريعت اسلامي ، و در عين حال بر روشهاي متمدنانه در اداره امور جامعه و همچنين بر علوم و دانش روز انسان، استوار است، ميشمارند.
2- قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در بردارنده ضمانتهاي قانوني براي جلوگيري از تبديل شدن نظام حاكم به نظام استبدادي ميباشد.
3- قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تصويري از نظام سياسي توانا بر بسيج مردم و رودرويي با چالشها و توطئههاي استكبار جهاني و در رأس آنها آمريكا و رژيم صهيونيستي، ارائه كرده است.
4- در حالي كه كشورهاي عربي صحنة بيداري اسلامي و قيامهاي مردمي هستند و در آستانه تدوين قانونهاي اساسي جديد قرار دارند، توصيه ميشود از قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران كه تجربه موفق اجرائي بيش از سه دهه را بدنبال دارد ؛ الهام بگيرند.
5- شركتكنندگان در همايش ضمن تأكيد بر اهميّت و ضرورت اقدام رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در لبنان و دانشگاه لبنان در برگزاري همايش در شرايط كنوني منطقه و تشكر از اقدام آنان يك همايش در اين زمينه را كافي نميدانند و ادامه اين كار را توصيه مينمايند.