حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی در گفت وگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی بر وحدت میان مذاهب اسلامی و اتحاد امت اسلام، اظهار داشت: انقلاب اسلامی در ارتباط با وحدت میان مذاهب اسلامی، یک ظرفیت عظیم و تعبیه شده را با خود به همراه آورد که با وحدت ارتباطی تنگاتنگ و کاربردی دارد.
وی افزود: ظرفیت عظیم انقلاب اسلامی خود به خود ارتباط فی ما بین امت اسلامی را به صورت ذاتی طلب می کند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: انقلاب ملت ایران در سال 57، از ابتدا نام اسلام را با خود به همراه داشت و بر همین اساس، شیعه و سنی را زیر یک چتر واحد گردهم آورد؛ بنابراین، ایران اسلامی تنها به اعتلای نام اسلام می اندیشید که با و حدت اسلامی صد در صد سازگار است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اضافه کرد: از همان سال های اولیه انقلاب تا کنون نشست ها و کنفرانس های ملی و بین المللی برای تبیین ضرورت وحدت میان شیعه و سنی برگزار شد که دستاوردهای فراوانی به همراه داشته است.
* وحدت در ذات انقلاب اسلامی
وی با بیان این که تأکید بر ضرورت تحقق امر وحدت میان مذاهب اسلامی از ذاتیات انقلاب اسلامی است، گفت: در طول تاریخ انقلاب اسلامی، به دلیل ذاتیاتی که در روح انقلاب داشت، نگاه و هوشیاری خود را نسبت به تجربه های وحدت اسلامی باز گذاشت که این امر، نگاه انقلاب اسلامی را ریشه دار تر کرد.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی خاطرنشان ساخت: این اقدام، می رود تا تجربه های کار آمدتری را در قبال وحدت رقم بزنند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر انقلاب اسلامی بعد از گذشت 33سال از شکل گیری آن بتواند با تکیه بر مشترکات اسلامی و حفظ مقدسات هر مذهب، تجمیعی بین علما ایجاد کند، قطعا در صحنه های بین المللی اثر گذاری بیشتری خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی یادآور شد: نمی شود به سمت وحدت رفت و شعار وحدت میان مذاهب اسلامی سر داد، اما فضا را برای تحقق آن فراهم نکرد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در خصوص ملزومات تحقق وحدت میان مذاهب اسلامی، گفت: تکیه کردن بر آن و باقی ماندن بر مشترکات و طرح شعارهای مبتنی بر مشترکات از جمله مهمترین عوامل تحقق وحدت پایدار میان امت اسلام است.
وی افزود: حفظ حرمت ها و احترام به مقدسات طرفین نیز از دیگر ملزومات وحدت میان مذاهب اسلامی است؛ بنابراین نمیتوان در یک جمعی بود و به مقدسات هم توهین کرد و توقع داشت که آن جمع پایدار بماند.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: وحدت میان مذاهب اسلامی، با عدم توهین به مقدسات مذاهب مختلف اسلامی میسور خواهد بود، البته این امر، منافاتی با مناظرات علمی میان علمای مذاهب مختلف اسلامی و دفاع شیعیان از مواضع خود ندارد، اما مهم این است که به مقدسات طرف مقابل اهانتی نشود؛ این تفکر مورد تأکید انقلاب اسلامی ایران هست.
* به مقدسات دیگران اهانت نکنیم
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با بیان این که قطعا اگر مقدسات یک طرف لطمه بخورد، طرف مقابل هم بیکار ننشسته و موضع گیری خواهد کرد، گفت: حتی اگر بحث وحدت میان مذاهب اسلامی هم نباشد، باید برای حفظ حرمت مقدسات خودمان به مقدسات دیگران اهانت نکنیم؛ زیرا اگر حتی به یک بت پرست و اعتقاد او توهین شود، او هم این اجازه را به خود می دهد که به اعتقادات ما توهین کند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به این مبنا قرار دادن مصالح عام اسلامی و اولویت دادن به آن ها سومین موردی است که باید در ردیف ملزومات وحدت اسلامی قرار گیرد، ابراز داشت: اسلام فراتر از یک مذهب است و مصلحت ایجاب می کند که حفظ آن تلاش کنیم.
وی تأکید کرد: هر گاه این سه ملزوم در کنار هم ایجاد و بعد برای تحقق بخشیدن به این 3موضوع تمام رفتارهای شفاف را به کار گیریم، آن وقت وحدت اسلامی شکل خواهد گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: انقلاب اسلامی ایران تأکید کرد که وحدت میان امت اسلام، راه را به روی توطئه ها و عقب ماندگی هایی که مسلمانان را تهدید می کند، میبندد و علاوه بر آن شروع یک راه پر نتیجه و پرفایده و دارای آیندهای مطلوب برای مسلمانان است.