پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

علی‌رغم آشنایی بسیاری از افراد جامعه با معارف و علوم اسلامی، اما متاسفانه کمبود‌های زیادی در این عرصه از جمله عدم آراستگی به اخلاق وجود دارد و متاسفانه برنامه ای برای رفع این کمبودها نمی‌بینم.

 به‌گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی، امروز در دیدار جمعی از اساتید و طلاب مجتمع آموزشی عالی فقه(حجتیه) قم اسلام و انقلاب اسلامی را نعمت بزرگی برای مسلمانان دانسته و گفتند: بسیار خوشحال کننده است که مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه تحول بزرگی را در حوزه به‌وجود آورده‌اند که نمونه آن مجتمع آموزش‌عالی فقه است.

ایشان با بیان این‌که قدم‌های برداشته شده، اقدامات بسیار ارزنده‌ای است، افزود: خداوند به هر موجودی که  نعمت می‌دهد، بر اساس آن برای او تکلیف می‌کند.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) با بیان این‌که خداوند نعمت بزرگ ائمه(ع) را به شیعیان عنایت کرده، و در این زمینه وظیفه سنگینی داریم، خاطرنشان کردند:‌اگر بدانیم خداوند انسان را برای چه آفریده و چرا پیامبران را مبعوث کرده و حکمت توأم بودن دوران پر مشکلات ائمه(ع) با شهادت،‌زندانی و سختی‌ها چه بود؟ آن‌وقت به‌صورت روشن می‌توان فهمید که وظیفه ما چیست؟

عضو خبرگان رهبری ادامه دادند: هدف از خلقت انسان خلیفه‌الله بودن در روی زمین است؛ این خلیفه احتیاج به آگاهی و شناخت راه دارد که انبیا (ع)‌مبعوث شدند تا انسان را راهنمایی و راهبری کرده و به تکامل و سعادت برسانند.

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان این‌که انبیاء غیر از این که راه و برنامه را به انسان نشان دادند، سعی می‌کردند این برنامه‌ها را در جامعه نیز پیاده کنند.

عضو خبرگان رهبری اضافه کردند: پیامبر اسلام کاملترین برنامه بشر را بیان کردند و راه پیاده کردن آن ‌را به ائمه(ع) آموختند.

آیت‌الله مصباح یزدی تصریح کردند: امروز پیاده کردن برنامه های اسلام به عهده علما است و این مسئولیت بزرگترین افتخار برای آنان محسوب می‌شود که جانشین پیامبر(ص) و امام(ع) شده‌اند.

ایشان بیان داشتند: این افتخار نصیب علما شده و از طرفی مسئولیت سنگینی  بر عهده آنان گذاشته شده است؛ زیرا کسانی که وارث ائمه(ع) می‌شوند، باید همانند آن بزرگواران آمادگی تحمل سختی‌ها و مشکلات را داشته باشند.

رییس موسسه آموزش و پژوهش امام‌خمینی تاکید کردند: باید این فرصت را غنمیت شمرد و به اندازه ظرفیت خود تلاش کنیم تا مردم را با خدا آشنا سازیم و راه تقرب را به آنان بیاموزیم.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به فرصت به‌وجود آمده برای نشر معارف اسلامی، اظهار داشتند:‌چنین فرصتی در تاریخ تشیع وجود نداشته، جز در زمان خواجه نصیر‌الدین طوسی که مدرسه‌ای را تاسیس و همه علما را جمع کردند. و از فرصت به‌وجود آمده برای نشر معارف اسلامی استفاده کردند.

آیت‌الله مصباح یزدی ادامه دادند: باید از این فرصت که امروز در مقیاسی بسیار گسترده‌ای به‌وجود آمده را قدر بدانیم و از آن استفاده کنیم.

ایشان تصریح کردند:‌اسلام امانتی در دست ما است که باید پیام آن را به همه انسان‌ها برسانیم، چراکه امروز در اقصی نقاط عالم،‌ مردم تشنه معارف اسلام هستند، هر چند متاسفانه امکانات زیادی برای نشر  این معارف در اختیار نداریم.

عضو خبرگان رهبری ادامه دادند:‌ البته امکانات خوبی که فراهم شده امیدوار کننده است، اما  از لحاظ کمیت و مهارت در انتقال و تبلیغ با آنچه که نیاز است، فاصله داریم.

آیت‌الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود تهذیب و تربیت اخلاقی را مورد توجه قرار دادند و اظهار داشتند؛ علی‌رغم آشنایی بسیاری از افراد جامعه با معارف و علوم اسلامی، اما متاسفانه کمبود‌های زیادی در این عرصه از جمله عدم آراستگی به اخلاق وجود دارد و متاسفانه برنامه ای برای رفع این کمبودها نمی‌بینم.

ایشان با بیان این‌که همان‌طور که باید آراسته به علوم اهل‌بیت(ع) باشیم، می‌بایست متخلق به اخلاق اسلامی نیز باشیم، گفتند: همچنان‌که مرتبه نازله‌ای از علم ائمه(ع) را داریم، باید در همان اندازه از تقوای آنان را نیز داشته باشیم.

عضو خبرگان رهبری دنیا طلبی را بزرگترین آفت بشر در برابر حق  دانسته و افزودند:‌ همه فسادها، خون‌ریزی‌ها و ظلم ها به‌خاطر دنیا طلبی است و اگر به زخارف دنیا پشت پا نزنیم رشد نمی‌کنیم.

ایشان درپایان با توصیه به طلاب به رعایت هرچه بیشتر تقوای الهی و کسب اخلاق حسنه، اظهار داشتند: اگر روحیه دنیا گریزی و عدم دلبستگی به دنیا را در خود تقویت کنیم، اولا می‌توانیم از معارف اسلامی بهره ببریم و ثانیا در تبلیغ و رساندن این معارف به دیگران موفق خواهیم شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha