به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام محمدرضا زیبایینژاد، در نشست حضور اجتماعي زن در اسلام، اظهار داشت: مسیر مشارکت زن و مرد در اجتماع باید متمایز و مکمل یکدیگر باشد.
وی با بیان اینکه الگوی مشارکت زن و مرد باید متمایز و مکمل باشد، ادامه داد: بهترين نمونة مشارکت اجتماعي را ميتوان در زمان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس جستجو کرد؛ آنجا که الگوي مشارکت زن و مرد متمايز، اما مکمل بود.
مسئول دفتر مطالعات و تحقیقات زنان با بيان اينکه مشارکت اجتماعي جنسيتبردار است، همسو بودن مشارکت با ويژگيهاي تکويني، کمهزينه بودن براي جامعه و خانواده محور بودن را از مهمترين ويژگيهاي مشارکت اجتماعي زنان برشمرد.
وی تصریح کرد: به مصلحت آينده کشور است که الگوي مشارکت زنان نسبت به مردان متمايز، اما مکمل طراحي شود.
حجتالاسلام زیبایینژاد گفت: بعد از انقلاب اسلامي براي مشارکت اجتماعي فراخوان انجام شد، بدون آنکه الگوي مشارکت اجتماعي زنان تعريف شود.
وی در بررسي مفهومي مشارکت اجتماع، افزود: به نظر، هر عملي با انگيزه و آثار اجتماعي حتي در خصوصيترين عرصه حيات را ميتوان مشارکت اجتماعي ناميد.
مسئول دفتر مطالعاتوتحقيقات زنان اضافه کرد: بسياري از جامعهشناسان مشارکت اجتماعي را يک حق ميدانند، اما در نگاه ما مشارکت اجتماعي در حالي که يک حق است، يک مسئوليت نيز محسوب ميشود؛ زیرا اگر مشارکت اجتماعي صرفاً به مثابه يک حق تلقي شود، افراد ميتوانند از حق خود بگذرند؛ اما در تفکر ديني، افراد نسبت به تعالي اجتماعي مسئول هستند.
وی، هدف از مشارکت اجتماعي را افزايش اقتدار و توانمندي جامعه اسلامي و نهادهاي آن در انجام مأموريتها و همچنين اصلاحات اجتماعي به ويژه ارتقاء نگرشها، تمايلات و رفتار عمومي، برشمرد.
حجتالاسلام زيبايينژاد افزود: در الگوي ديني، مشارکت اجتماعي به «عزتمندي آحاد جامعه»، «آزادي به معناي رفع موانع رشد فکري و عملي» و «اخلاق اجتماعي» نياز دارد.
بر اسا س اعلام روابط عمومی حوزههای علمیه خواهران، وی در پايان به سؤالات مطرح شده از سوی حاضران پاسخ داد.