به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام غلامرضا قربانلو، طی سخنانی در دومین نشست مهدویت با عنوان «شناخت منابع مهدوی» که در مدرسه علمیه حضرت معصومه(س)دماوند برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: شناخت منابع صحیح در امر مهدویت، موجب جلوگیری از رشد عقاید انحرافی و ساختگی می شود و از طرفی زمینه را جهت تکوین تولیدات علمی و معنوی ارزشمند فراهم می نماید.
این کارشناس معارف مهدوی همچنین با اشاره به تاثیر مخرب عقاید انحرافی بر اذهان عمومی افزود: همانطور که افراد آگاه سرمایه و وقت خود را صرف تولیدات فاقد استاندارد و بی ارزش نمی نمایند، ما نیز اگر در مباحث معنوی و اعتقادی خودمان دقت نکنیم و پای حرف و قلم هر کسی بنشینیم، سلامت روحانی مان در آینده محال خواهد بود.
حجت الاسلام قربانلو هدف از برگزاری این نشست را معرفی منابع اصلی و مفید برای مطالعه و شناخت هرچه بیشتر پیرامون حضرت حجت(عج) دانسته و تاکید کرد: إن شاء الله با مطالعه کتب پایه و اصلی برای وقت خود و پرورش اعتقادات سالم در جامعه دینی ارزش قائل می شویم.
وی در همین رابطه به معرفی منابع ارزشمندی که از صدر اسلام تاکنون درباره حضرت حجت (عج) نوشته شده پرداخت و اولین اثر وجود بخش و نایاب در این زمینه را کتابی عنوان کرد که به درخواست شخص امام عصر (عج) خلق شده و نویسنده آن نیز به دعای حضرت متولد شده است.
این استاد حوزه همچنین اثر ارزشمند و نایاب شیخ صدوق (ابن بابویه) به نام " اکمال الدین و اتمام النعمة" را از برجسته ترین منابع کامل شبهه زدایی و شناخت مسائل مهدوی معرفی کرد و گفت: شیخ صدوق به درخواست حضرت حجت عج (طی رویای صادقه) به پدیده غیبت چندین ساله سایر انبیاء علیهم السلام پرداختند، تا بدینوسیله از مسئله غیبت آن حضرت با بیان غیبت سایر انبیاء رفع ابهام شود. که در ضمن آن به بیان غیبت چندین ساله حضرت صالح، حضرت ابراهیم، حضرت ادریس علیهم السلام و .. پرداخته شده است.
کارشناس معارف مهدوی در ادامه حل شبهات مرتبط با "علت نیازمندی به امام معصوم" خصوصا در زمان غیبت را از دیگر ابواب اصلی این کتاب عنوان کرد و گفت: این در حالی است که در جامعه امروز و پیشرفت تکنولوژی نیازی به امام آن هم امام غایب با مشکلات خاص خود، شبهه پردامنه ای را بوجود آورده است. اثر دیگری که وی آنرا به عنوان منبع متقن مهدی شناسی یادآور شد؛ کتاب "الغیبة" مرحوم نعمانی بود.
حجت الاسلام قربانلو ارزش این کتاب را بواسطه دین شناسی و مهمتر منبع شناسی مولف آن صد چندان دانست و ابراز داشت: تخصص نعمانی در منابع اصلی دینی؛ قرآن و روایات باعث برجسته و محل اتکا شدن این اثر شده تا جایی که همه بزرگان آنرا تایید کرده اند.
وی در خاتمه به بیان شرط اصلی دین شناسی که همان شناخت درست و کافی از منابع اصلی دین( قرآن و روایات) است اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر منابع اصلی دین کمترین ارتباط را در شناسایی دین ایفا می کنند، درحالیکه حذف منابع اصلی دین یعنی آیات قرآن و روایات و پرداختن سطحی به مسائل پیرامونی آنها در کتب درسی، هیچگاه ما رابه هدف نمی رساند زیرا محال است علمی را بدون شناخت اصول و منابع پایه ای آن بتوان شناخت و به آن عالم شد.