متاسفانه در روزهای اخیر که تبلیغات انتخاباتی به نقطه اوج خود نزدیک شده، شاهد برخی بداخلاقی های سیاسی هستیم که از آن جمله می توان به تخریب چهره برخی از شخصیت های وجیه و معتدل نظام ونیز نهادهای معنوی در رسانه های مکتوب و مجازی و نیز پخش برخی شایعات بی پایه و اساس و بعضا شب نامه ها در این خصوص اشاره کرد.
این در حالی است که از مدت ها پیش، مقام معظم رهبری به عنوان دیده بان همیشه بیدار جامعه و نیز مراجع عظام تقلید همگان را متوجه اصل رعایت اخلاق و تقوا در عرصه انتخابات کرده و در این مقولات توصیه های حکیمانه و دلسوزانه خویش را بیان داشته اند.
حوزه نیوز در آستانه حماسه دوازدهم اسفندماه ملت ، اشاراتی کوتاه به مهم ترین دیدگاه های علمای بلاد در این باره و نیز اصل حضور حداکثری مردمی داشته است که در این جا، عصاره آن تقدیم خوانندگان عزیز و همراه می شود؛
انتخابات صحنه رقابت است نه دشمنی!
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان همگان را به اصل لزوم پرهيز از تخريب رقباي سياسي در تبليغات انتخاباتي دعوت کرد و گفت: آن چه از نامزدها و هواداران آن ها انتظار می رود این است که در ايام تبليغات انتخاباتي، توصيه ها و رهنمودهاي مقام معظم رهبري در خصوص انتخابات را سرلوحه کار خود قرار داده و متوجه این مساله باشند که در انتخابات بحث از رقابت سياسي مطرح است و نه دشمني و لذا نبايد انتخابات را به صحنه درگيري و نزاع تبديل کرد.
هدف وسیله را توجیه نمی کند
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد همچنین با تاکید بر این نکته که از نگاه اسلامی، هدف وسیله را توجیه نمی کند، تصریح کرد: کانديداها در ايام تبليغات فرصت دارند تا خود و برنامه هايشان را بيش از پيش براي مردم معرفي کنند نه اين که بخواهند خداي ناکرده با تهمت و تخريب و از این دست برنامه های غیر دینی، به هدف دست پیدا کنند.
تخریب گران صالح نیستند
نماينده ولي فقيه در خراسان رضوی نیز خواستار رعایت اخلاق انتخاباتی از سوی کاندیداها شد و البته به نکته مهمی نیز در این بین اشاره کرد: بی شک انجام هزينههاي سنگين کانديداها در تبليغات انتخاباتي مجلس و نیز ایجاد فضای تهمت و تخریب، نشانه عدم صلاحيت آنها است.
آيت الله واعظ طبسي همچنین افزود: نبايد در جريان انتخابات، تحت تأثير احساس قرار گرفت؛ بلكه ميبايست براي هر رأي خود، مطالعه و دقت لازم را داشت.
تقوای سیاسی فراموش نشود
آيت الله صابر جباري، نماینده مردم استان مازندران در مجلس خبرگان که امامت جمعه شهرستان بهشهر را نیز برعهده دارد، با اشاره به این که حضور در انتخابات مجلس هم از جهت عقلي و هم از بعد شرعي واجب است، بر مساله تقوای سیاسی و نیز شرایط و ویژگی های کاندیدای اصلح تاکید کرد و بیان داشت: مردم بدانند که حضور حداکثري و پرشور آن ها در پای صندوق های رای گیری، اقتدار و عزت نظام مقدس اسلامي را دو چندان خواهد کرد.
معنای صحیح تقوا و اخلاق انتخاباتی
نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر نیز توجه همگانی به مساله تقوا و اخلاق انتخاباتي به ویژه از ناحیه داوطلبان ورود به خانه ملت را گوشزد کرد و گفت: تقواي انتخاباتي به معناي مراعات کردن تمام موازين شرعي در عرصه انتخابات است و منظور از اخلاق انتخاباتي نیز مراعات فضايل اخلاقي انتخاباتي و دوري از رذايل اخلاقي در آوردگاه حساس انتخابات است.
حجت الاسلام و المسلمین غلامعلی صفایی بوشهری همچنین تاکید کرد: کانديداها بايد بدانند که خداوند يک فرصت براي آنها جهت خدمت به ولايت، اسلام و انقلاب قرار داده است که اين مسئوليتي بسيار سنگين است و آن ها باید با رعایت اخلاق انتخاباتی، در چنین رقابتی شرکت کنند.
رای دادن ها فامیلی و جناحی نباشد
حجت الاسلام و المسلمين سید علی حسيني، امام جمعه خمین نیز توصیه مهمی برای مردم داشت؛ مردمی که می خواهند به یاری خداوند متعال در روز جمعه، حماسه هوشمندانه ای دیگر خلق کنند.
وی با بیان این که بايد کانديداهايي که در تعهد و تخصص و توانمندي از همه سرتر هستند را شناسايي و انتخاب کرد، ابراز داشت: مردم به خاطر رفاقت يا منافع شخصي و فاميلي و جناحي به کسي راي ندهند چرا که اين گونه راي دادن ها خدايي نيست و بحث هواي نفس در آن ها مطرح می باشد.
تاکید بر بصیرت و زمان شناسی
آيت الله سید محمد شاهچراغي نیز این گونه به بیان نظر خویش پرداخت: مردم و نامزدها بايد با بصيرت و زمان شناسي به وظيفه خويش در عرصه انتخابات عمل کرده و در سایه رعایت اصل اخلاق انتخاباتی در راستای حضور حداکثری مردم و گرم کردن فضای انتخاباتی بکوشند.
امام جمعه سمنان البته ادامه داد: در اين ميان، رسالت مهم و کلیدی روحانيت اين است که مردم را به خوبي در راستاي ضرورت حضور همه جانبه در انتخابات و نيز شناسايي کانديداي اصلح ،توجیه و راهنمايي کنند.
دروغ و تخریب با مشی اسلامی نمی خواند!
«کاندیداها باید بر اساس واقعیت ها خود را برای مردم معرفی کنند و بدانند که طرح دروغ و شایعه پراکنی و تخریب رقبا به منظور اخذ رای بیشتر با تقوا و مشی اسلامی منافات دارد.»
آیت الله علم الهدی علاوه بر مطلب فوق گفت: کاندیداها در شیوه های تبلیغی خود انسجام ملی و وحدت آفرینی را مدنظر قرار دهند.
امام جمعه مشهد همچنین خاطرنشان کرد: نامزدهایی که با تبلیغات کذایی و صرف هزینه های هنگفت و نیز بداخلاقی انتخاباتی می کوشند تا کرسی های مجلس نهم را به دست آورند، متوجه باشند که جایی در دل ملت ندارند.
کاندیداها جنجال سازی نکنند
امام جمعه بابل نیز صداقت را لازمه ورود موجهانه در عرصه انتخابات دانست و بیان داشت: در این ایام حساس اين انتظار از کانديداها و هواداران آن ها مي رود که از جنجال سازي و ايجاد بحران در کشور به شدت بپرهيزند؛ متاسفانه عده اي گويا حيات خويش را تنها در جنجال سازي مي دانند و شايد هم به اين خاطر مي کوشند بلکه نظر مردم را به خود جلب کنند که اين شيوه به هيچ وجه درست نيست.
حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني در ادامه با اشاره به اين که تبليغات کانديداها بايد منطقي و به دور از اسراف وتبذير باشد، افزود: نصب پوسترهاي بي شمار در کوچه و خيابان که متاسفانه در گذشته از سوي برخي کانديداها صورت مي گرفت، اساسا چيز معقولي نبوده و نيست و اثرات سويي نيز برجاي مي گذاشته است؛ کانديداها به جاي اين کارها در محافل و مجالس از طريق سخنراني و نيز توزيع بروشور، ديدگاه هاي خود را براي مردم بيان کنند.
قانون مداری و اخلاق گرایی؛ شاخصه کاندیدای اصلح
نماينده ولي فقيه در ايلام به تبیین شاخصه های کاندیدای اصلح پرداخت و رعايت تقوا، قانون محوري و ولايت مداري را از جمله این شاخصه ها عنوان کرد.
حجت الاسلام و المسلمين لطفي سپس تاکید کرد: کانديداهاي انتخابات، ملزم به رعايت قانون و مقررات تبليغاتي هستند و لذا بايد نسبت به رعايت قانون ، خودشان بيش از همه پيشگام باشند نه این که خدای ناکرده بخواهند با بداخلاقی و تخریب، کار خویش را به پیش ببرند.
تخریب سیاسی، کار افراد ضعیف است
آیتالله هادی باریکبین ، امام جمعه قزوین نیز با تاکید بر لزوم رعایت تقوای انتخاباتی اظهار داشت: کاندیداها در روزهای باقیمانده تبلیغات، باید از صحبتهای تفرقهافکن که وحدت جامعه را بر هم میزند، پرهیز کرده و تنها به معرفی تواناییهای خود بپردازند چرا که اساسا افرادی که ضعیف و بی بنیه هستند به تخریب دیگران دست میزنند.
آیتالله نورالله طبرسی گفت:حضور گسترده مردم در انتخابات 12 اسفند ماه نظام اسلامی ما را قویتر و دشمنان را مایوس میکند.
نماینده ولیفقیه در استان مازندران همچنین برگزاری انتخابات را اقدامی بازدارنده توصیف کرد و افزود: انتخابات مجلس موجب مصونیت نظام ما در برابر تنشها و دشمنیهای دشمنان است.
نامزدهای انتخاباتی ، وحدت ملی را خدشه دار نکنند
امام جمعه خرم آباد در این بین ، با اشاره به لزوم عملیاتی سازی دغدغه های مقام معظم رهبری درباره انتخابات مجلس گفت: کاندیداهای انتخابات مجلس اقدامی که خلاف وحدت و امنیت است را مرتکب نشوند چرا که این گونه اقدامات خلاف مطالبات رهبری و مطابق با خواست دشمن است.
حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی همچنین با تاکید بر این نکته که رعایت قانون و حرکت بر مدار آن از جمله اصول بسیار مهمی است که نامزدهای انتخاباتی باید حتما مورد توجه قرار دهند ، ابراز امیدواری کرد: کاندیداهای مجلس اخلاق انتخاباتی را رعایت کرده و در راستای تقویت وحدت و امنیت کشور تلاش کنند.
لزوم پرهیز از اسراف تبلیغاتی
امام جمعه طبس البته ضمن تاکید بر لزوم حفظ حرمت شخصیت ها و کاندیداهای شرکت کننده در انتخابات ، اسراف و تبذیر برخی کاندیداها را در ایام تبلیغات ، تاسف آور عنوان کرد و گفت: بي شک کسي که در تبليغات انتخاباتي اسراف مي کند، وقتي به مجلس رفت و دسترسي به منابع بيت المال پيدا کرد، چه بسا دست به اسراف کاري و سواستفاده هايي بزند که براي يک مسئول در نظام اسلامي به هيچ وجه زيبنده نيست.
کاندیدای دروغگو، نماینده ایده آل نمی شود!
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم مهاجریان همچنین با بیان این که نامزدی که مهذب و خودساخته نباشد، نمي تواند در مجلس فرد مفيد و موثري واقع شود، تاکید کرد: کسي که مي خواهد وارد مجلس به عنوان خانه ملت شود، بايد حقيقتا عصاره اي از فضايل اخلاقي و اعتقادي صحيح و اسلامي باشد؛ اگر خداي ناکرده کاندیدایی براي راي آوردن ، رقباي خود را بي جهت متهم کرده و دروغ بگويد، قطعا او نمي تواند نماينده اي ايده آل براي مجلسي که عصاره خون شهداي عزيز است، باشد.