پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

طلاب مدرسه علمیه مهدی موعود(عج) قم در ادامه سلسله نشست های نقد و بررسی ادیان و مذاهب، با عرفان های نوظهور و دلایل گرایش جوانان به این عرفان هاآشنا شدند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام سید عطار، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در این نشست با اشاره به جایگاه عرفان‌های نوظهور درجامعه امروزی، اظهار کرد: ورود شبهات به دین، از گذشته وجود داشته است و هر روز بر تعداد این شبهات افزوده می‌شود.

وی در تبیین تعریف عرفان‌‌های نوظهور، گفت: عرفان‌های نوظهور، جزو نحله ها و فرقه‌های انحرافی هستند. برخی از عرفان‌های نوظهور و کاذب مبتنی بر ادیان است که به آنها جنبش‌های نوظهور دینی می‌گویند و  برخی دیگر غیر دینی بوده و تنها ساخته دست بشر است.

حجت‌الاسلام سید عطار با اشاره به دلایل گرایش جوانان به عرفا‌ن‌های نوظهور، افزود: نخستین دلیلی که موجب اقبال جوانان به عرفان‌های نوظهور می شود، آن است که ما نتوانسته‌ایم نیاز معنوی جوانان را به آنان ارائه و عرفان اسلامی را به آنها معرفی کنیم؛ در این شرایط،‌ جوان، برای پاسخ دادن به نیازهای خود، به این  عرفان‌ها گرایش می‌یابند.

وی به وجود اختلافات اساسی عرفان‌های نوظهور با عرفان اسلامی اشاره کرد و با بیان این که بیشتر جوانان با این تفاوت‌ها آشنایی ندارند، گفت: مهم‌ترین محور اختلاف عرفان‌ اسلامی و عرفان نوظهور، این است که در عرفان‌های نوظهور، ‌خود محوری حاکم است؛ اما در عرفان اسلامی خدا محوری است، همچنین در عرفان‌های نوظهور، شریعت و احکام فقهی و باید و نباید در  آن وجود ندارد، ولی عرفان اسلامی جدای از شریعت نیست..

استاد دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با بیان این که جوانی که وارد عرفان‌های نوظهور، می‌شود، ‌دوست دارد وابسته به دین باشد،‌ خاطرنشان کرد: در این عرصه، ادیان مختلفی مانند مسیحیت، زرتشت و... در ایران در حال فعالیت هستند که جوانان را تشویق به ورود به عرفان های نوظهور می‌نماید.

وی با بیان این که درحال حاضر، عرفان‌های نوظهور و ادیان و فرق مختلف، در حال شبهه‌افکنی علیه اسلام هستند، ابراز داشت: امروز دین اسلام، از سوی تمامی ادیان، فرق و نحله‌های مختلف مورد هجمه اعتقادی قرار گرفته است،‌حال آنکه اعتقادات ما، از محکم‌ترین دلایل و استدلال‌‌های عقلی بهره‌مند است.

حجت‌الاسلام سید عطار با تأکید بر این که نباید در برابر این شبهه‌ها، منفعلانه عمل کنیم، اذعان داشت:‌ بر اساس تعالیم و استدلال‌های عقلی و اخلاقی و...، به جای این که منتظر باشیم آنها شبهه‌ای ایجاد کنند تا به آن پاسخ دهیم، باید آموزه‌های اشتباه آنها را بیان کنیم و فرصتی برای شبهه‌افکنی به آنان ندهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha