پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مدیر دفتر تدوین متون حوزه‌های علمیه خواهران از تالیف کتب و سرفصل های جدید آموزشی حوزه‌های خواهران جدید خبر داد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام سیدرضا موسوی با اعلام این خبر و با اشاره به فعالیت‌های انجام گرفته در مدیریت تدوین متون حوزه‌های علمیه خواهران، گفت: با توجه به اینکه برخی از کتب حوزه‌های علمیه خواهران سال‌ها قبل تالیف شده است و برخی از سرفصل‌ها نیز فاقد منبع هستند، این دفتر اقدام به بازنگری و اصلاح متون نموده است.

وی با اشاره به اینکه مدارس علمیه خواهران سطح دو در مناطق مختلف کشور پراکنده هستند، افزود: به همین دلیل اکتفا به اعلام منابع برای سرفصل‌ها در برخی مناطق مشکل‌ساز است، بنابراین اقدام به تهیه منبع درسی برای این گونه دروس سطح دو (کارشناسی) کردیم.

مدیر دفتر تدوین متون حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به اینکه این دفتر اقدام به تهیه کتاب برای آن دسته از دروس سطح سه (کارشناسی ارشد) که ضرورت تدوین کتاب برای آنها وجود داشته است، اظهار داشت: تدوین برخی از این کتب به پایان رسیده و برخی دیگر نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به کتب سطح دو که در دستور تالیف قرار گرفته‌اند، گفت: یکی از این کتب روش تحقیق است که کار تالیف آن با محتوای جدید به پایان رسیده است و در مرحله کنترل نهایی است که به زودی به چاپ خواهد رسید.

حجت‌الاسلام موسوی از کتاب سیره زندگانی حضرت زهرا(س) نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمنذر حکیم به عنوان یکی دیگر از کتاب‌هایی یاد کرد که تالیف آن به پایان رسیده است و در مرحله نظارت علمی از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ هادی یوسفی غروی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه کتاب تاریخ فرهنگی سیاسی معاصر مورد استفاده در حوزه‌های علمیه خواهران حدود 15 سال قبل تالیف شده است، اضافه کرد: در همین زمینه با هماهنگی گروه تاریخ معاونت آموزش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران،‌ سرفصل‌های جدیدی به منظور تالیف کتاب جدید این درس تعیین شد و کار تالیف آن بر عهده دکتر لک‌زایی نهاده شد که کار نظارت علمی بر این اثر نیز بر عهده دکتر میراحمدیان قرار خواهد داشت.

مدیر دفتر تدوین متون حوزه‌های علمیه خواهران کشور با بیان اینکه کتاب قرآن و عهدین از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی در دست تالیف قرار دارد، از کتاب تاریخ تشیع به عنوان کتابی دیگر یاد کرد که با سرفصل‌های جدید جای کتاب قدیمی‌تر با همین نام را خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه کتب مقطع سطح سه(کارشناسی ارشد) در حوزه‌های علمیه خواهران پژوهش‌محور است، گفت: با این حال با توجه به پراکندگی حوزه‌های علمیه خواهران و کمبود منابع ذکر شده برای سرفصل‌ها، در برخی مناطق معرفی و ارائه متن ضروری است.

وی از زبان تخصصی به عنوان یکی از دروسی که معرفی متن در آن ضروری است، یاد کرد و افزود: همه رشته‌های مقطع سطح سه دارای درس زبان تخصصی به ارزش 4 واحد هستند، بنابراین کتاب زبان تخصصی فعلا برای رشته تفسیر و علوم قرآنی به صورت  آزمایشی مورد استفاده قرار گرفته است تا پس از مشخص شدن اشکالات و با استفاده از تجربه تالیف کتاب، برای سایر رشته‌ها نیز کتاب زبان تخصصی تدوین شود.

حجت الاسلام موسوی  از کتاب عقاید خاصه امامیه به عنوان کتاب دیگری یاد کرد که تالیف آن به پایان رسیده است و مراحل نهایی صفحه‌آرایی را طی می‌کند.

مدیر دفتر تدوین متون حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به اینکه این کتاب در رشته‌های مختلف تفسیر و علوم قرآنی، فقه و اصول، ادبیات عرب و مطالعات اسلامی زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار داشت: کتاب عقاید خاصه امامیه نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین فرمانیان، با نظارت علمی حجت‌الاسلام والمسلمین زندی و نظارت ادبی استاد جواد طاهر از اساتید عرب‌زبان، به زبان عربی نگارش یافته است.

وی با بیان اینکه کار تالیف کتاب فلسفه دین و مسائل جدید کلامی آغاز شده است و مراحل ابتدایی را می‌گذراند، افزود: این کتاب ویژه طلاب رشته‌های کلام اسلامی و فلسفه اسلامی از سوی حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه نوشته می‌شود و حجت‌الاسلام و المسلمین پارسانیا نظارت علمی و حجت‌الاسلام بالوئیان آموزشی‌سازی آن را زیر نظر مولف برعهده دارد.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به اتمام کار تالیف کتاب تاریخ فلسفه اسلامی برای رشته فلسفه اسلامی، گفت: این کتاب نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین ایزدپناه است و به زودی نظارت علمی آن به انجام خواهد رسید.

وی با اشاره به حجیم بودن کتاب علم‌النفس نوشته حجت الاسلام والمسلمین فیاضی و اینکه این کتاب فاقد برخی سرفصل‌های درس علم النفس فلسفی در رشته فلسفه بود، افزود: با مولف این کتاب رایزنی شد تا کتاب جدیدی با سرفصل‌های مدنظر حوزه‌های علمیه خواهران به نگارش در آورد که کار آماده سازی آن در حال انجام است.

مدیر دفتر تدوین متون حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به اینکه پیش از این کار تدوین و تهیه متون آموزشی حوزه‌های علمیه خواهران در حوزه معاونت پژوهش انجام می‌پذیرفت، اظهار داشت: از حدود یک سال قبل این کار به عهده معاونت آموزش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران نهاده شده است.

وی یکی از اشکالات نظام سابق را تالیف کتاب توسط کسانی که با فضای آموزشی درگیر نبودند، دانست و گفت: حجم کتب نیز با تعداد واحد درسی مطابق نبود یا به آموزشی بودن دروس توجه نمی‌شد.

حجت‌الاسلام موسوی با بیان اینکه جایگاه اصلی متون در حوزه معاونت آموزش است، ادامه داد: به منظور افزایش جنبه علمی کتب، گروه‌های علمی در معاونت آموزش حوزه‌های علمیه خواهران تاسیس شد و برای ارتقاء جنبه مهارتی آنها، از اساتید با سابقه آموزشی بهره‌مند خواهیم شد.

براساس گزارش روابط عمومی حوزه‌های علمیه خواهران، وی با اشاره به اینکه کار تدوین متون کاری علمی مهارتی است، بر ضرورت هماهنگی همه دست اندرکاران تهیه متن تاکید نمود و افزود: پیش از این بخشی از کارهای تهیه متون در حوزه معاونت آموزش انجام می‌گرفت و بخشی دیگر در حوزه معاونت پژوهش، اما اکنون معاونت آموزش متکفل تهیه متون است و با توجه به ضرورت‌های تهیه متن به اولویت‌ها نیزتوجه خوهد نمود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha