به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، در شهر «دويسبورگ» اولين مدرسه در آغاز دومين نيمسال تحصيلي، تدريس اين رشته را آغاز مي کند و ساير مدارس نيز پس از تعطيلات تابستاني مبادرت به تدريس اسلام علوي مي نمايند.
ايالت «نُرد رين وستفالن» به عنوان اولين استان آلمان درس ديني علوي را در تعدادي از مدارس خويش ارائه مي نمايد. «سيلويا لُرمن» وزير مدرسه ي ايالت مذکور اعلام کرد: «اولين مدرسه اي که اين درس را آغاز مي کند «ليزه- مَيتنر گزامت شوله» در «دويسبورگ» است.»
«لرمن» طي ديداري که از مدرسه ي «ليزه- مَيتنر گزامت شوله» داشت افزود: «اين نشانه ي مهمي براي گسترش همگرايي و مشارکت است. اين درس شايستگي ديني را انتقال مي دهد و همزيستي توأم با احترام اديان را همراه با مسالمت جويي و احترام متقابل ترويج مي نمايد.»
وزير مدرسه ي ايالت «نرد رين وستفالن» افزود: «علوي گري عقيده اي مستقل در چهارچوب عقايد اسلامي است. جامعه ي علوي يک جامعه ي ديني به رسميت شناخته شده است. عقيده ي علوي ارزش ها و انديشه هايي را نمايندگي مي کند، که با قوانين اصولي آزادي خواهانه و دمکراتيک همخوانند.»
خانم «لرمن» شمار علويون ايالت «نرد رين وستفالن» را 130 هزار نفر و همچنين تعداد علويون مقيم آلمان را 700 هزار نفر برآورد کرد. وي افزود که در 18 مدرسه ي ابتدايي حدود 300 دانش آموز علوي درس مي خوانند و شمار کل دانش آموزان علوي در استان «نُرد رين وستفالن» بين 60 تا 70 هزار نفر است.
بر اساس اعلام مقامات ايالتي، درس ديني علوي يک رشته ي ثابت است که در مدارس به زبان آلماني تدريس مي گردد. تلاش هاي دانش آموزان در اين رشته با نمره ارزيابي مي شود و اين نمره در جهت پيشرفت تحصيلي آنان تأثير دارد. دستکم 12 دانش آموز لازم است تا يک گروه تدريس براي آنان بوجود آيد. در اين زمينه مي توان سال به سال و مطابق با نياز مدرسه تغييراتي را بوجود آورد.
اين درس مطابق با اصول پذيرفته شده ي «انجمن علويون آلمان» از سوي معلمان دوره ديده، که دستکم يکسال دوره ي آموزشي ديده و مجوز تدريس دارند، ارائه خواهد شد.
هر دو کليساي بزرگ آلمان [کاتوليک و پروتستان]، به شکل اصولي از آغاز تدريس اسلام در مدارس «نرد رين وستفالن» استقبال کرده اند، اما خواستار اصلاح مباني قانوني اين فرآيند شده اند.
«دفتر انجيلي در نُرد رين وستفالن» در اين باره گفت: «قانون برنامه ريزي شده اي که در اولين شور به تصويب رسيده، تنها مناسب يک دوره ي گذر است، زيرا در آن جدايي دولت و دين مراعات نشده است.»
کليساهاي کاتوليک و پروتستان در وهله ي اول از اعلامِ باصطلاح شوراها بعنوان مسئولان طرف خطاب در برابر دولت ايالتي که صرفا با حضور اعضاي «شوراي هماهنگي مسلمانان» و مسلمانان سازمان دهي نشده نمايندگي مي شود، انتقاد مي کنند.
«دفتر کاتوليک ها در نرد رين وستفالن» نيز در اين باره گفت: «اگر مغايرت هاي داخل شورا باعث شود که به نتيجه اي نرسيم، بايد دولت ايالتي تصميم نهايي را بگيرد. بدين ترتيب نمي توان مطابق با قانون اساسي در خصوص تدريس درس ديني مطابق با اين قانون عمل کرد، زيرا بر اساس قانون تنها دولت مي تواند مسئوليت سازمان ها و کليسا را به عهده بگيرد.