به گزارش مرکز خبر حوزه، سردار بهرام نوروزی در همایش رابطان امر به معروف و نهی از منکر حوزوی ( گروه تبلیغی بشیر) که دوشنبه شب( 15 اسفند) در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، اظهارداشت: اسلام، نگاه ویژه ای به امر به معروف و نهی از منکر دارد؛ وسعت و دایره امر به معروف بسیار بیشتر از چیزی است که شاید در تلقی روز جامعه مشاهده می کنیم.
وی با اشاره به طرح امر به معروف و نهی از منکر گروه حوزوی بشیر، اظهارداشت: این فعالیت، می تواند با رفع نواقص و بررسی و افزایش جوانب مثبت آن به طرحی ملی و الگویی فراگیر در سطح کشور تبدیل شود.
رییس پلیس پیشگیری از جرائم ناجا با ذکر این مطلب که بسیاری در پی ایجاد و تثبیت ناهنجاری های اخلاقی و مذهبی در قم هستند، خاطرنشان کرد: بدون شک تلاش هایی در راستای ورود آسیب به بدنه فرهنگی و اجتماعی در قم وجود دارد که در این زمینه نقش آمران به معروف و ناهیان منکر می تواند بسیار با اهمیت باشد.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر دارای کارکردهای فردی، اجتماعی و تربیتی فراوانی است که نظر افکندن به دامنه این تاثیرات می تواند به به کارگیری عوامل موثر در ایجاد نظم و تربیت اجتماعی کمک کند؛ در سال های اوایل جنگ تحمیلی با وجود فعالیت های تروریستی گروهک های منحرف در منطقه کردستان شاهد نا امنی بسیاری برای عبور و مرور مردم بودیم ولی امروز به لطف پیگیری ها و فرهنگ سازی به عمل آمده، شاهد این هستیم که این استان به یکی از امن ترین و جذاب ترین استان ها برای مسافرت مردم تبدیل شده است.
رییس پلیس پیشگیری ازجرائم ناجا خاطرنشان کرد: رفتار نیروی انتظامی درخورد با تخلفات و جرائم اجتماعی، پیش بینی، پیشگیری، مقابله، ترمیم و بازسازی است که هر یک از مراحل این پروسه، ویژگی های خاصی دارد که باید به همه جوانب آن به طور مفصل پرداخته شود.
این کارشناس امنیتی انتظامی با اشاره به این که بسیاری از مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی بزرگ کشور به دلیل عمل نکردن به نکات اولیه فرهنگی و دینی است، ابرازداشت: کسب و کار حلال یکی از نکات با اهمیتی است که در دایره دین مبین اسلام، از جایگاه ویژه ای برخوردار است و اگر هر کسی در هر جایی که به فعالیت مشغول است، همین نکته را مد نظر قراردهد از بسیاری از فسادهای اقتصادی در جامعه جلوگیری می شود.
سردار نوروزی با اشاره لزوم فعالیت های مستمر طلاب حوزه علمیه قم در ارتباط بیشتر با نسل جوان و پاسخ به شبهات دینی آنان، اظهارداشت: بسیار مطلوب است که جوانان ما در حلقه های معرفتی که از سوی طلاب در مکان های مختلف برگزار می شود، حضور می یابند و پاسخ سوالات خود را نیز دریافت می کنند.
وی در خصوص انواع پیشگری جرائم خاطرنشان کرد: پیشگیری اجتماعی، قضایی، وضعی و خاص ، چهارنوع پیشگیری هستند که هر یک برای خود راهکار های مختلفی را ارایه می دهند؛ نظارت و کنترل اجتماعی و خانوادگی از اولین مراحل پیشگیری است که می تواند عوامل اصلی بروز جرائم را در نطفه از بین ببرد.
رییس پلیس پیشگیری از جرائم ناجا خاطرنشان کرد: نقش ارایه آموزه های دینی به بسیاری از افراد مستعد ارتکاب جرم، نقش انکار ناپذیری است که در این زمینه می توانیم هزاران نمونه از تاثیرات این آموزه ها بر افراد مختلف بیان کنیم.
وی در توضیح تاثیرات قوانین اجرایی کشور در پیشگیری از جرائم اظهارداشت: هر یک از روش های پیشگیری در مراحل و افراد خاصی پاسخ می دهد که در هر مرحله می توان به یکی از این عوامل توسل جست؛ متاسفانه هنوز در کشور، حلقه مفقوده بین پلیس و مراکز اصلاح و تربیت ایجاد نشده است که بتواند با ایجاد زمینه های اجتماعی در سطح جامعه به طور کلی این مفاسد را ریشه کن کند؛ امروزه پلیس دارای تجارب فراوانی در مورد انواع جرم، انگیز ه های جرم و شخصیت شناسی مجرمین دارد که می توانیم در این عرصه با اضافه کردن یک نهاد روانکاوی و تربیتی واسط، پیشگیری های عمومی را افزایش دهیم.
در این همایش همچنین حجج اسلام والمسلمین بیک زاده مدیر گروه امر به معروف و نهی از منکر بشیر و حیدری رییس پلیس اطلاعات استان قم در سخنانی به بیان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر پرداختند و خواستار تلاش بیشتر در خصوص تبدیل طرح تبلیغی و تبشیری گروه حوزوی بشیر در سطح کشور شدند.