پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

همایش امر به معروف و نهی از منکر و حقوق بشر از سلسله همایش‌های رویکرد متعالی فقه اسلامی به حقوق بشر، سال آینده در قم برگزار می‌شود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، محور‌های این همایش مفهوم شناسی، مبانی و جایگاه فقه و نسبت‌شناسی با حقوق بشر با ریز موضوعات در بخش مفهوم شناسی، مفهوم امر به معروف و نهی از منکر و حوزه‌شناسی دانشی مباحث امر به معروف و نهی از منکر می‌باشد.

در محور مبانی و جایگاه فقهی و حقوقی نیز موضوعاتی از قبیل مبانی فقهی امر به معروف و نهی از منکر، مبانی فقهی حقوقی اصل هشتم قانون اساسی، جایگاه مسئولیت عمومی در فقه اسلامی و حقوق بشر معاصر، نهاد حقوقی متولی اجرای امر به معروف و نهی از منکر در فقه اسلامی، مفهوم و حوزه حریم خصوصی در فقه و حقوق بشر معاصر، امر به معروف و نهی از منکر در حقوق عمومی و راهکارهای اجرایی اصل هشتم قانون اساسی وجود دارد.

مقایسه نظارت همگانی در فقه اسلامی با نظام‌های حقوقی غیر دینی، ابزارهای حمایت از نظارت همگانی در فقه اسلامی و حقوق بشر معاصر، مقایسه نقش دولت اسلامی و دولت سکولار در حمایت از اصل نظارت همگانی، اهمیت معروف ها و منکرهای حقوقی در فریضه امر به معروف و نهی از منکر و جایگاه دولت و ملت در امر به معروف و نهی از منکر از منظر فقه و حقوق، از دیگر موضوعات مبانی و جایگاه فقهی و حقوقی می‌باشد.

در محور نسبت‌شناسی با حقوق بشر نیز موضوعات منطق حقوق بشری در آیات امر به معروف و نهی از منکر، منطق حقوق بشری در روایات امر به معروف و نهی از منکر، احکام فقهی امر به معروف و نهی از منکر و مسائل حقوق بشر، تکلیف‌انگاری نظارت همگانی در فقه و نقش آن در ارتقای حقوق بشر، تحلیل حقوق بشری اصل هشتم قانون اساسی، نسبت امر به معروف و نهی از منکر با حقوق بشر جهان‌شمول و نسبت امر به معروف ونهی از منکر با احقاق حقوق انسانی قرار داده شده  است.

همچنین، نسبت امر به معروف و نهی از منکر با اهداف حقوق بشری نظام اسلامی، نسبت ترک امر به معروف و نهی از منکر و نقض حقوق بشر، نسبت امر به معروف و نهی از منکر در فقه با اصل آزادی، نسبت امر به معروف و نهی از منکر با حریم خصوصی، نسبت امر به معروف و نهی از منکر با حق تعیین سرنوشت، نسبت امر به معروف و نهی از منکر با اصل همزیستی مسالمت آمیز و نسبت امر به معروف و نهی از منکر و امنیت از موضوعات دیگر این محور است.

بر این اساس، موضوعات دیگری چون: نسبت امر به معروف و نهی از منکر و توسعه،  نسبت امر به معروف و نهی از منکر و صلح، نسبت امر به معروف و نهی از منکر و مسئولیت عمومی، کارکرد حقوق بشری امر به معروف و نهی از منکر در سیره انبیای الهی، کارکرد حقوق بشری امر به معروف و نهی از منکر در تاریخ اسلام و جوامع اسلامی و نسبت رسالت فراملی در امر به معروف و نهی از منکر با حقوق بشر جزء محور نسبت شناسی در حقوق بشر است.

علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش می‌توانند آثار خود را در موضوعات ارائه شده تا پایان مرداد‌ماه 1391 به پست الکترونیکی به نشانی hamayesh@qabas.net  یا به دبیرخانه همایش به آدرس: قم، بلوار جمهوري اسلامي، مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)، اداره همايش‌ها و نشست‌هاي علمي ارسال کنند.

همچنین داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تلفن‌های2909099 و 2113429-0251 تماس گیرند یا به سایت اداره همایش‌های و نشست‌های علمی به آدرس: http://hamayesh.iki.ac.ir مراجعه نمایند.

خاطرنشان می‌‌شود: همایش امرو به معروف و نهی از منکر به همت موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و با همکاری مرکز مطالعات راهبردی جامعه مدرسین حوزه علیمه قم، معاونت پژوهش حوزه علمیه قم، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان قم، ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، معاونت اجتماعی وزارت کوشر، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع) و پژوهشکده تحقیقات اسلامی شهید محلاتی برگزار می‌شود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha